ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κούζμιτς: "Η πίεση μάς έκανε καλύτερους"

Κούζμιτς: "Η πίεση μάς έκανε καλύτερους"
INTIME SPORTS

Την επομένη της νίκης - πρόκρισης επί της Ζιελόνα Γκόρα (82-51), ο Όγκνιεν Κούζμιτς μίλησε στο Sport24.gr για την παρουσία του Παναθηναϊκού στο Top 16, την πίεση που... κάνει καλό, αλλά και το πιθανό συναπάντημα με τον Ολυμπιακό.

Η πρώτη αποστολή... εξετελέσθη για τον Παναθηναϊκό, που εξασφάλισε την παρουσία του στο Top 16 της Euroleague. Μπορεί να άργησε να έρθει η πρόκριση, αλλά αυτό που μετράει είναι πως ήρθε και αποφεύχθηκαν τυχόν αρνητικές εκπλήξεις σε τόσο πρώιμο στάδιο της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Οι "πράσινοι" βρέθηκαν μεν με την πλάτη στον τοίχο στο ξεκίνημα του β' γύρου -και μετά την εντός έδρας ήττα από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν- αλλά με τις τρεις νίκες που έκαναν έκτοτε, έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους.

Αρχικά άλωσαν τη Σμύρνη ( 69-66 την Καρσίγιακα), για να ακολουθήσουν οι δύο σερί εντός έδρας νίκες απέναντι σε Μπαρτσελόνα (93-86) και Ζιελόνα Γκόρα (82-51). Για την τελευταία μίλησε στο Sport24.gr ο Όγκνιεν Κούζμιτς, ο οποίος χθες (12/12) βρέθηκε στο PAO SHOP της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με αφορμή την κοινή δράση του Παναθηναϊκού και της Stoiximan με στόχο την ενίσχυση του "Χαμόγελου του Παιδιού".

Ο 25χρονος σέντερ μίλησε λοιπόν για την άνετη νίκη επί της πολωνικής ομάδας, χαρακτηρίζοντας την ως " μεγάλη νίκη", γιατί ήταν ο αγώνας " που μας έφερε στο Top 16. Το πιο σημαντικό απ όλα είναι ότι προκριθήκαμε και εκπληρώσαμε τον πρώτο στόχο που είχαμε θέσει στην Euroleague. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως θα πάμε αδιάφοροι στη Λιθουανία. Το κάθε άλλο, θέλουμε κι εκεί τη νίκη για να κλείσουμε ιδανικά τη regular season. Πριν από αυτό όμως, προέχει το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί", εξήγησε.

Όταν τον ρωτήσαμε τι άλλαξε από την ήττα από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν κι έπειτα, απάντησε πως " δεν άλλαξε κάτι, είμαστε η ίδια ομάδα. Συνεχίσαμε να δουλεύουμε σκληρά, απλά ήταν θέμα χρόνου να παρουσιαστούμε βελτιωμένοι γιατί κάναμε καλές προπονήσεις", για να προσθέσει πως " η αλήθεια είναι ότι παίξαμε πολύ καλύτερα υπό τόση πίεση. Σα να μας έκανε καλό. Σίγουρα πάντως δεν μας επηρέασε αρνητικά". Η πίεση μπορεί να απουσιάζει αυτή τη στιγμή από την "πράσινη" καθημερινότητα, από τη στιγμή που ήρθε η πρόκριση στο Top 16, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα επέλθει χαλάρωση αφού " πρέπει να συνεχίσουμε στον ρυθμό που έχουμε στα τελευταία παιχνίδια, με πολλή συγκέντρωση και ενέργεια. Να δείχνουμε καλύτεροι από τον αντίπαλο".

Κούζμιτς: "Η πίεση μάς έκανε καλύτερους"
STOLISVAGGELIS

ο κόουτς μάς λέει διαρκώς ότι πρέπει να είμαστε δυνατοί αγωνιστικά και πνευματικά γιατί όλοι θέλουν να μας κερδίσουν. Ο Παναθηναϊκός είμαστε κι αυτό το αντιλαμβανόμαστε όλα τα παιδιά στην ομάδα. Με τέτοιο κόσμο και τη φανέλα που φοράμε, ξέρουμε που είμαστε".

Όπερ και σημαίνει πως " ο κόσμος μπορεί να λέει ό,τι θέλει και να πιστεύει ότι δεν θα τα καταφέρουμε. Δεν με ενδιαφέρει. Αυτό που μετράει είναι πως είμαστε στο Top 16 και θα έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε την πορεία μας στη διοργάνωση", επεσήμανε. Πριν κλείσει πάντως, τον ρωτήσαμε αν θα ήθελε ή όχι τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση της Euroleague, με τον Όγκνιεν Κούζμιτς να σχολιάζει πως " δεν σκεφτόμαστε τον Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή. Κοιτάμε τον αγώνα με τη Ζάλγκιρις κι ύστερα θα εξετάσουμε σε ποιον όμιλο θα βρισκόμαστε".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ