ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η τρίτη φορά του Ουίλιαμς

Η τρίτη φορά του Ουίλιαμς
STOLISVAGGELIS

Με 8 πόντους στα τελευταία 2'23'' της αναμέτρησης με την ΑΕΚ, ο Έλιοτ Ουίλιαμς αποτέλεσε τον βασικότερο λόγο που ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη (78-71). Ο Αμερικανός γκαρντ μίλησε στο Sport24.gr για τη... συνήθεια να "μιλάει" στο τέλος.

Μετά τα παιχνίδια με Φενέρμπαχτσε, Ερυθρό Αστέρα και Νταρουσάφακα για την Euroleague, ήρθε αυτό του ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ για την 25η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ για να αποδειχθεί πως ο Παναθηναϊκός βρήκε τον παίκτη που θα αναλαμβάνει δράση στο τέλος των αγώνων. Όταν η μπάλα θα "καίει" και οι ευθύνες θα είναι περισσότερες, ο Έλιοτ Ουίλιαμς είναι ο παίκτης που πρέπει να έχει την μπάλα.

Τι κι αν έφτασε στη χώρα μας πριν από περίπου δύο μήνες; Έχει ήδη καταφέρει να βάλει τη "σφραγίδα" του στη φετινή αγωνιστική περίοδο, με τη συζήτηση περί της ανανέωσης του συμβολαίου του να έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές ημέρες. " Ο ατζέντης μου και η διοίκηση συζητούν, αλλά δεν μπορώ να επικεντρωθώ σε αυτό ", ανέφερε ο ίδιος σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ, όπου έκανε -ξανά- θραύση, με 8 πόντους στα τελευταία 2'23'' της αναμέτρησης για να διαμορφωθεί το τελικό +7 (78-71) για τον Παναθηναϊκό.

Επί των επιδόσεών του στο φινάλε των αναμετρήσεων μίλησε στο Sport24.gr ξεκαθαρίζοντας πως " προσπαθώ να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να βοηθάω την ομάδα να κερδίζει. Είτε να πασάρω όταν πρέπει, είτε να σκοράρω. Θέλω να δίνω ό,τι μου ζητάει ο προπονητής μου, να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου". Εντάξει, το "ό,τι περνάει από το χέρι μου" που λέει ουσιαστικά αφορά το να χαρίζει νίκες στον Παναθηναϊκό, με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να έχει βρει τον παίκτη που θα παίρνει την μπάλα σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο μέλλον. Ενδεχομένως να χρειαστεί να το κάνει στα πλέι οφ της Euroleague.

Η τρίτη φορά του Ουίλιαμς
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

δεν ξέρουμε ακόμη τον αντίπαλό μας. Αυτό που προέχει είναι να κερδίσουμε την Αναντολού Εφές και να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Θέλουμε να κερδίζουμε. Όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος, θα είμαστε έτοιμοι", όπως επισημαίνει για να προσθέσει πως " πηγαίνουμε μέρα με τη μέρα, συλλέγοντας νίκες. Στο β' ημίχρονο κάναμε πολλά επιπόλαια λάθη. Είμαστε ακόμη νέα ομάδα γιατί πολλά παιδιά ήρθαμε στη διάρκεια της σεζόν. Χρειαζόμαστε κι άλλο χρόνο για να μάθουμε ο ένας τον άλλον. Αυτό που μετράει είναι ότι κερδίζουμε σε όλο αυτό το διάστημα".

Παρεμπιπτόντως, στάθηκε στο γεγονός πως το "τριφύλλι" δείχνει να... συνηθίζει παιχνίδια που κρίνονται στο τέλος, λέγοντας πως " έχουμε αποδείξει πως ανταποκρινόμαστε καλά σε δύσκολες καταστάσεις, όταν τα παιχνίδια κρίνονται στο τέλος. Η ΑΕΚ είναι ποιοτική ομάδα, που έχει δουλευτεί σωστά και αυτό φαίνεται στο παρκέ. Το απέδειξε στη διάρκεια της σημερινής (σ.σ.: χθεσινής) αναμέτρησης", για να ολοκληρώσει όσα είχε να πει αναφερόμενος στον βαθμό ετοιμότητάς του για τα ευρωπαϊκά δεδομένα:

" Είναι διαφορετικό το στυλ που παίζεται εδώ σε σχέση με αυτό στην Αμερική. Ακόμη προσαρμόζομαι στα νέα δεδομένα, προσπαθώ να συνηθίσω κάποια πράγματα. Συνεχίζω να μαθαίνω και σε αυτό με βοηθούν πολύ οι συμπαίκτες και οι προπονητές μου".

Θυμηθείτε το τρίποντο που έβαλε κόντρα στην Νταρουσάφακα

Photo Credits: Action Images

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ