ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Φελντέιν, ο "εκλεκτός"

Φελντέιν, ο "εκλεκτός"

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας, ο Παναθηναϊκός βρήκε τον "εκλεκτό" του για την τελευταία θέση του ρόστερ. Το όνομα αυτού: Τζέιμς Φελντέιν. (VIDEOS)

Το φετινό καλοκαίρι είχε αρκετές αλλαγές για τον Παναθηναϊκό, όσον αφορά τη μεταγραφική προσέγγιση. Εσχάτως περιελάμβανε ακόμη μία αφού οι "πράσινοι" αποφάσισαν να προχωρήσουν εν τέλει σε απόκτηση παίκτη για τη θέση "2", που παραμένει εν πολλοίς άδεια, ελέω της απουσίας του Νίκου Παππά.

Παρά το γεγονός μάλιστα πως ο Σάσα Τζόρτζεβιτς βρίσκεται στην προετοιμασία της Σερβίας, το "τριφύλλι" βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση μιας ακόμη μεταγραφής. Αυτής του Τζέιμς Φελντέιν, ο οποίος είναι προ των πυλών της επιστροφής του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, για χάρη του Παναθηναϊκού.

Ο 27χρονος γκαρντ (γεννημένος στις 26 Ιουνίου 1988) αποφοίτησε από το Quinnipiac, δίχως όμως να γίνει ντραφτ από κάποια ομάδα του ΝΒΑ. Έτσι, μπήκε από νωρίς στο αεροπλάνο με προορισμό την Ευρώπη, υπογράφοντας το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Μπρεογκάν (2010-'12).

Στη συνέχεια αγωνίστηκε για μία ακόμη διετία στη Φουενλαμπράδα (2012-'14), πριν υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την Καντού. Δεν ολοκλήρωσε όμως, τη σεζόν στη Lega Basket, αλλά στο Πουέρτο Ρίκο, με τα χρώματα των Vaqueros de Bayamón, έχοντας 24.6 πόντους (με 44.9% στα τρίποντα), 3.4 ριμπάουντ, 3.4 ασίστ και 1.7 κλεψίματα ανά παιχνίδι (σε 17 συμμετοχές).Στο κολεγιακό πρωτάθλημα είχε κάτι παραπάνω από... έντονη παρουσία, αφού ήταν εκ των κορυφαίων παικτών του Quinnipiac στα τέσσερα χρόνια που φόρεσε τη φανέλα του.

Μαζί, φυσικά, πήρε το πτυχίο του σε media studies. Αυτό για το οποίο θα τον θυμούνται όμως οι φίλοι των "Bobcats" δεν είναι άλλο από την έφεση που είχε στο σκοράρισμα (career high στο NCAA οι 31 πόντοι επί του Brown), όντας στη 14η θέση της σχετικής λίστας του κολεγίου του, με 1.320 πόντους.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ