ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Συμβόλαιο Σπανούλη: θα μετρήσει ο τρόπος προσέγγισης

Συμβόλαιο Σπανούλη: θα μετρήσει ο τρόπος προσέγγισης
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βασίλης Σπανούλης θέλει να κλείσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, αυτό επιθυμεί και η διοίκηση, αλλά για να βρεθεί η "χρυσή" τομή θα πρέπει να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις. Θα παίξει σημαντικό ρόλο ο τρόπος προσέγγισης.

Η σεζόν ολοκληρώθηκε και ο Ολυμπιακός έκλεισε την σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κατακτώντας το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Ύστερα από τις γιορτές και τα πανηγύρια , τα βλέμματα πέφτουν στο θέμα που "καίει", στο συμβόλαιο του Βασίλη Σπανούλη, το οποίο και ολοκληρώθηκε.

ΟΤΑΝ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο "KILL BILL"! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ!

Ο Βασίλης Σπανούλης, ειδικά τις τελευταίες μέρες, έχει ερωτηθεί πάρα πολλές φορές για το ενδεχόμενο να ανανεώσει για δεύτερη φορά το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό, ύστερα από το καλοκαίρι του 2013. Στον Πειραιά μετρά ήδη έξι σεζόν (2010-2016), έχοντας κατακτήσει σε αυτό το διάστημα 3 Πρωταθλήματα Ελλάδας, 2 Ευρωπαϊκά (και τρεις τελικούς σε Final Four), 1 Intercontinental Cup και 1 Κύπελλο Ελλάδας, έχοντας όλα αυτά τα χρόνια πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στις απαντήσεις που έδινε για το ενδεχόμενο να μείνει στον Ολυμπιακό, ενδεχομένως να φάνηκε κάπως συγκρατημένος και διπλωματικός στις δηλώσεις του, κρατώντας χαμηλούς τόνους, αλλά αυτό έχει εξήγηση: από την αρχή της σεζόν, σε δηλώσεις του, έχει τονίσει πως το ιδανικό για εκείνον θα ήταν όχι μόνο να ανανέωνε το συμβόλαιο του με τους "ερυθρόλευκους", αλλά και να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα του Πειραιά, στον σύλλογο που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του, αλλά και στον χαρακτήρα του. Αυτό θέλει, αυτό είναι το όνειρο του, η μεγάλη επιθυμία του. Σε όλο αυτό το διάστημα, όμως, οι δύο πλευρές δεν έχουν κάτσει να συζητήσουν για το επίμαχο θέμα, γεγονός που έχει κάνει τον αθλητή συγκρατημένο για τις διαθέσεις της διοίκησης.

Από την πλευρά της η διοίκηση επιθυμεί να κρατήσει στο μεγάλο λιμάνι τον Βασίλη Σπανούλη. Τόσο οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, θέλουν τον Έλληνα γκαρντ να ολοκληρώσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Άλλωστε, πρόκειται για τον ηγέτη της ομάδας τους, ένας αθλητής πάνω στον οποίο πίστεψαν, πόνταραν, επένδυσαν και δικαιώθηκαν, πραγματοποιώντας το καλοκαίρι του 2010 μία από τις σημαντικότερες μεταγραφικές κινήσεις στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Υπάρχει μία αμοιβαία σχέση σεβασμού. Σε όλο αυτό το διάστημα όμως, δεν έχουν κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, κάτι που θα συμβεί μέσα στις επόμενες μέρες.

Ποιο είναι όμως το "κλειδί" για την θετική έκβαση στην υπόθεση; Αυτό που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο ενδεχόμενο ανανέωσης του συμβολαίου του Βασίλη Σπανούλη με τον Ολυμπιακό, είναι ο τρόπος προσέγγισης και από τις δύο πλευρές, ειδικά στην πρώτη επαφή τους. Τόσο ο τρόπος με τον οποίο η διοίκηση θα πλησιάσει, θα κουβεντιάσει και θα καταθέσει πρόταση-προσφορά στον παίκτη, όσο και τα "θέλω" που θα παρουσιάσει ο Έλληνας γκαρντ στην έναρξη των συζητήσεων.

Για να βρεθεί η "χρυσή" τομή θα χρειαστεί και οι δύο πλευρές να κάνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις. Η διοίκηση να σεβαστεί την αξία του Βασίλη Σπανούλη και την μεγάλη πολυετή προσφορά του στον Ολυμπιακό, προσφέροντας του ένα ανάλογο συμβόλαιο (τόσο σε διάρκεια, όσο και σε απολαβές), αλλά και παίκτης, στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του, να δείξει κατανόηση στα δεδομένα της εποχής, σε μία συμφωνία που οι αποδοχές του δεν θα είναι οι ίδιες με τα "deal" που έγιναν το 2010 και το 2013.

ΟΤΑΝ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο "KILL BILL"! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ