ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Σκούπα" για 4η συνεχή σεζόν

"Σκούπα" για 4η συνεχή σεζόν
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός για 4η διαδοχική χρονιά "σκούπισε" τον αντίπαλό του στα ημιτελικά και πέρασε δίχως κόπο στους τελικούς του πρωταθλήματος!

Τον αντίπαλό του στους τελικούς της Basket League ΟΠΑΠ περιμένει πλέον ο Ολυμπιακός ο οποίος επικράτησε με 3-0 νίκες του Πανιωνίου και πήρε το εισιτήριο.

Δικαιολογημένη και η πρόβλεψη του Ντούσαν Ίβκοβιτς πως η ομάδα του θα έμενε χωρίς αγώνα για 12 ημέρες, καθώς αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.

Τα τελευταία άλλωστε χρόνια, ο Ολυμπιακός "σκουπίζει" όλους τους αντιπάλους του στα ημιτελικά και σφραγίζει από νωρίς το εισιτήριό του για τους τελικούς του πρωταθλήματος.

Η τελευταία χρονιά που έχασε παιχνίδι στην ημιτελική σειρά ήταν τη σεζόν 2007-08, όταν ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από το Μαρούσι στο 4ο ματς στον Άγιο Θωμά. Ωστόσο, νίκησε το τελευταίο παιχνίδι και πήρε το εισιτήριο, έστω κι αν καρδιοχτύπησε με το σουτ του Μιλισάβλιεβιτς την ύστατη στιγμή, αφήνοντας το 64-63...

Τη σεζόν 2008-09 ο Ολυμπιακός πήρε πάντως το αίμα του πίσω... Τι εννοούμε; Καθάρισε με sweep το Μαρούσι που βρήκε και πάλι απέναντί του στα ημιτελικά, με 3-0 νίκες και προκρίθηκε πανηγυρικά στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι τότε επικράτησε με 102-80 στο πρώτο ματς, 78-93 στο δεύτερο και 81-67 στο τρίτο.

Και πάλι Μαρούσι

Για τρίτη συνεχή σεζόν ο Ολυμπιακός βρήκε απέναντι του το Μαρούσι στα ημιτελικά του πρωταθλήματος. Ήταν η αγωνιστική περίοδος 2009-10 όταν οι δύο ομάδες βρέθηκαν ξανά αντιμέτωπες με στόχο την πρόκριση στους τελικούς.

Πάντως, ο σύλλογος των βορείων προαστίων είχε χάσει πια αρκετή από τη δύναμή του, ενώ αντίθετα ο Ολυμπιακός με τους Αγγελόπουλους στο τιμόνι του είχε ξαναβρεί την παλιά του αίγλη.

Ο Ολυμπιακός πήρε το πρώτο ματς εύκολα με 69-53, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο κλειστό του Αγίου Θωμά, αλλά έφυγε με το διπλό (72-73), ενώ επικράτησε στο τρίτο και καθοριστικό ματς με 89-77.

Πέρσι, πάντως ο Ολυμπιακός βρήκε στο δρόμο τους, προς τους τελικούς τον Άρη... Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς πάντως συνέχισε και απέναντι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης με sweep.

Επίδειξη δύναμης στο πρώτο παιχνίδι από τους "ερυθρολεύκους" (95-63), άνετο διπλό στη Θεσσαλονίκη μετά από δύο μέρες (102-76) και νίκη στο ΣΕΦ με σκορ 87-64.

Φέτος ήταν η σειρά του Πανιωνίου, να τεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά. Κι αν κάποιος ήλπιζε ότι οι "κυανέρυθροι" θα χτύπαγαν έστω το εντός έδρας παιχνίδι τους, γελάστηκε...

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 83-67 στο πρώτο παιχνίδι, πήρε εύκολη νίκη και στο δεύτερο ματς (90-65), ενώ στο πρόσφατο παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη κατάφερε να φύγει με το "διπλό (66-87).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ