ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ψάχνεται ο Ντιλέινι, ψάχνεται και ο Ολυμπιακός

Ψάχνεται ο Ντιλέινι, ψάχνεται και ο Ολυμπιακός

Ο Ντιλέινι βλέπει πως δεν βρίσκει ομάδα στο ΝΒΑ και πλέον εκτός του Ολυμπιακού εξετάζει και άλλες προσφορές από την Ευρώπη. Οι Πειραιώτες τον περιμένουν, αλλά κοιτάζουν και άλλους γκαρντ.

Ο Μάλκολμ Ντιλέινι αποτελεί τον πρώτο στόχο του Ολυμπιακού για την θέση του "αντι-Λο", καθώς ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει σε τεράστια εκτίμηση τις δυνατότητες του παίκτη, ο οποίος διαθέτει τα απαραίτητα στοιχεία για τον συγκεκριμένο ρόλο. Πρόκειται για έναν γκαρντ που είναι σκόρερ, γρήγορος, διεισδυτικός, ικανότατος στο τρανζίσιον παιχνίδι, αλλά και δημιουργικός, όντας ικανός να παίξει τόσο στον "άσο", όσο και στο "δύο".

Οι ερυθρόλευκοι του έχουν καταθέσει εδώ και μέρες επίσημη πρόταση, προσφέροντας του διετές συμβόλαιο. Μάλιστα, οι Πειραιώτες αύξησαν την προσφορά τους στον Αμερικανό γκαρντ, ανεβάζοντας το κασέ του 25χρονου Αμερικανού γκαρντ στο 1.700.000 δολάρια (850 χιλιάρικα τον χρόνο) από το 1.400.000.

Ο Μάλκολμ Ντιλέινι έχει συμφωνήσει προφορικά με τον Ολυμπιακό, τονίζοντας στους ανθρώπους της ομάδας πως θα έρθει στον Πειραιά εφόσον δεν βρει ομάδα στο ΝΒΑ. Είχε ορισμένες ελπίδες να ενταχθεί στο ρόστερ των Ρόκετς, αλλά οι ελπίδες του εξανεμίστηκαν καθώς στο φετινό ντραφτ το Χιούστον διάλεξε γκαρντ.

Στον Πειραιά, λοιπόν, έχοντας δείξει όλο αυτό το διάστημα υπομονή και καλή διάθεση στο θέμα τον Μάλκολμ Ντιλέινι (κάνοντας του και αύξηση αποδοχών παράλληλα ώστε να τον δελεάσουν ακόμη περισσότερο να έρθει στον Ολυμπιακό) περίμεναν πως από την στιγμή που ουσιαστικά δεν βρήκε ομάδα στο ΝΒΑ τότε θα έδινε και το οριστικό του "ΟΚ" για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Αυτό, όμως, δεν έχει συμβεί ακόμη, με τον 25χρονο Αμερικανό γκαρντ να ζητάει όλο και περισσότερο χρόνο για να πάρει την οριστική του απόφαση. Είναι ξεκάθαρο πως ο παίκτης ψάχνεται στην Ευρώπη, εξετάζοντας και άλλες προσφορές που έχει στα χέρια του.

Ο Μάλκολμ Ντιλέινι έχει δεχτεί προτάσεις τόσο από ομάδες από την Ρωσία (υπάρχει ενδιαφέρον από την ΤΣΣΚΑ, αλλά και από την Λοκομοτίβ), όσο και από την Τουρκία (εξετάζει την περίπτωση του η Φενέρμπαχτσε), ενώ και η Μπάγερν Μονάχου έχει κάνει προσπάθεια να τον κρατήσει στον σύλλογο, αλλά ο αθλητής έχει ξεκαθαρίσει πως διάθεση του είναι να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό στην Euroleague.

Στον Ολυμπιακό ξέρουν και καταλαβαίνουν πως ο Μάλκολμ Ντιλέινι σκέφτεται το ενδεχόμενο να αγωνιστεί και σε άλλες ομάδες, αλλά δεν αποσύρουν το ενδιαφέρον τους από τον παίκτη. Του έχουν καταθέσει μία ξεκάθαρη πρόταση, του έχουν ξεκαθαρίσει τον ρόλο για τον οποίο τον προορίζουν στο ρόστερ και ο παίκτης τους έχει απαντήσει πως είναι θετικός στο να συνεχίσει την καριέρα του στον Πειραιά, σε έναν σύλλογο που έχει όλες τις προδιαγραφές που τον καλύπτουν.

Μπράουν, Τζέρελς και Χίκμαν στην λίστα

Στον Ολυμπιακό, λοιπόν, θα συνεχίσουν να περιμένουν την οριστική απάντηση του Μάλκολμ Ντιλέινι, αλλά παράλληλα κοιτάζουν και άλλες περιπτώσεις περιφερειακών. Στην λίστα υπάρχουν τα ονόματα των ελεύθερων γκαρντ, Κάρλον Μπράουν (Χάποελ Τελ Αβίβ, 25 ετών), Κέρτις Τζέρελς (Αρμάνι Μιλάνο, 27 ετών), αλλά και εκείνο του Πρωταθλητή Ευρώπης με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ρίκι Χίκμαν (29 ετών), αν και η περίπτωση του τελευταίου χαρακτηρίζεται και ως η πιο δύσκολη, καθώς πέρα ότι έχει εκτοξεύσει το κασέ του στα ύψη, ενδιαφέρονται για εκείνον και αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες.

Οι Πειραιώτες δεν θα περιμένουν και για... πάντα τον Μάλκολμ Ντιλέινι. Αν συνεχίσει ο παίκτης να ζητάει παράταση για την οριστική του απόφαση και εξακολουθήσει να παίζει με τον χρόνο, τότε δεν αποκλείεται οι Πειραιώτες να τον... ξαφνιάσουν, ανακοινώνοντας την απόκτηση άλλου Αμερικανού γκαρντ. Ίσως και παίκτη που το όνομα του ακόμη δεν έχει ακουστεί, με τις περιπτώσεις των προαναφερόμενων πάντως να "παίζουν" δυνατά (Μπράουν, Τζέρελς, Χίκμαν). Όλα είναι στο παιχνίδι.

Προχωράει του Χάντερ

Όσον αφορά την περίπτωση του Οθέλο Χάντερ (28 ετών), ο Ολυμπιακός έχει συμφωνήσει προφορικά με τον Αμερικανό σέντερ που έμεινε ελεύθερος από την Σιένα. Ο παίκτης, ο οποίος φημίζεται για τα αθλητικά του προσόντα, προορίζεται για τον ρόλο του δεύτερου "5αριού" της ομάδας, όντας πίσω από τον "βασικό" Μπράιαντ Ντάνστον. Δεν αναμένεται να υπάρξει κάτι επίσημο για τον παίκτη εντός εβδομάδας, αλλά το θέμα προχωράει θετικά.

Στην Βαρκελώνη ο Πρίντεζης για διαφημιστικό σποτ και πάει για ανανέωση

"Δεν βιαζόμαστε, μόλις μπήκε ο Ιούλιος και η αγωνιστική σεζόν ξεκινάει τον Οκτώβρη", αναφέρουν από το ερυθρόλευκο στρατόπεδο, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να... ηρεμήσουν τον "πανικό" που υπάρχει στα ΜΜΕ για τα μεταγραφικά της ομάδας. Στασιμότητα υπάρχει στο κομμάτι των πρόωρων ανανεώσεων. Διάθεση των ερυθρολεύκων είναι να επεκτείνουν τις συνεργασίες τους με τους Βαγγέλη Μάντζαρη, Γιώργο Πρίντεζη και Κώστα Σλούκα.

Ο 29χρονος πάουερ-φόργουορντ θα είναι ο επόμενος παίκτης που θα μιλήσει με την διοίκηση, συζητώντας το ενδεχόμενο της πρόωρης ανανέωσης της συνεργασίας τους, καταθέτοντας του μία προσφορά με μικρή αύξηση αποδοχών. Ο Γιώργος Πρίντεζης χει επιστρέψει από τις καλοκαιρινές του διακοπές στα νησιά των Κυκλάδων και αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Βαρκελώνη, καθώς οι Ισπανοί εκεί φτιάχνουν τα διαφημιστικά σποτ της Euroleague ενόψει της νέας σεζόν. Και ο υπαρχηγός επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει τους Πειραιώτες.

Καμία εξέλιξη στο θέμα του Μπρεντ Πέτγουεϊ. Ο Ολυμπιακός έχει περιθώριο να του ανανεώσει το συμβόλαιο μέχρι τα μέσα Ιούλη. Αν βρεθεί κάτι καλύτερο στην αγορά θα τον αντικαταστήσουν, αλλιώς θα τον κρατήσουν στην ομάδα και για δεύτερη σεζόν. Οι πιθανότητες παραμονής είναι υπέρ του.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ