ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πρίντεζης: "Θα απογειωθούμε... προσγειωμένοι"

Πρίντεζης: "Θα απογειωθούμε... προσγειωμένοι"
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Εφές, για την ανάκαμψη των "ερυθρολεύκων" αλλά και την παρουσία του Σπανούλη

Δηλώσεις για τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού μέσα στην Τουρκία με 67-65 επί της Εφές, έκανε ο Γιώργος Πρίντεζης.

Ο Έλληνας φόργουορντ του Ολυμπιακού μίλησε στον Sentra 103,3 και στην εκπομπή "Ξύπνα αγόρι μου" με τον Βασίλη Σκουντή. Διαβάστε τι είπε για την ανάκαμψη του Ολυμπιακού, για τα παιχνίδια που έχασε στον πόντο η ομάδα του αλλά και τον Σπανούλη.

Για τη νίκη κόντρα στην Εφές: " Γυρνάμε όλοι πολύ προσγειωμένοι, έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι πολύ πιο σημαντικό που πρέπει να κερδίσουμε την Κυριακή. Θα απογειωθούμε... προσγειωμένοι. Από ό,τι βλέπω, και με κάνει χαρούμενο αυτό, τα περισσότερα παιδιά την έχουμε αφήσει πίσω μας τη νίκη αυτή και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι".

Για το τι έδωσε στην ομάδα τη δύναμη να ανακάμψει μετά το 0-2: «Μπορεί να ξεκινήσαμε με 0-2 και σαν όρος ουσιαστικά να μας αποθαρρύνει όλους, αλλά ο τρόπος που ήρθανε και οι δυο ήττες πιστεύω ήρθαν με καλό τρόπο, άσχετα αν ήταν ήττες. Χάσαμε από δικά μας λάθη στο πρώτο παιχνίδι και στο δεύτερο εκτός, κόντρα στη Γαλατασαράι, πάλι χάσαμε κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες ένα παιχνίδι το οποίο θα έπρεπε να έχουμε κερδίσει.

Το ξέραμε ότι όπως ήταν ο όμιλος, κι αν ειδικά συνεχίσει το αήττητο τουλάχιστον της τουρκικής ομάδας, ακόμη και με δύο νίκες μπορούσαμε να περάσουμε και μας έδωσε θάρρος κι αυτό, αλλά εκτός από όλα αυτά πιστεύω ότι παίζαμε και πολύ καλά ως ομάδα".

Για το ενδεχόμενο ήττας που αντιμετώπισε η ομάδα χθες: "Αν χάναμε και χθες πραγματικά θα ήταν τραγικά τα πράγματα. Θα χτυπούσαμε το κεφάλι μας όλοι στον τοίχο έτσι όπως θα ερχότανε. Αλλά πιστεύω δεν το αξίζαμε και νομίζω φέτος έχουμε στερηθεί τουλάχιστον τρία αποτελέσματα στον πόντο, τα οποία τα αξίζαμε γιατί παίζαμε καλύτερα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Και με την Κάχα Λαμποράλ και με την Καντού και με την Γαλατάσαραϊ. Πιστεύω πως είναι πολύ μεγάλη επιτυχία που η ομάδα αυτή βρίσκεται εδώ πέρα. Χωρίς να υποτιμάω κανένα, και μένα τον ίδιο, αλλά είναι μια ομάδα νέα και είναι πάρα πολύ δύσκολο. Μέχρι στιγμής πάει πολύ καλά κι αν δεν είχαμε και κάποιους τραυματισμούς, συν τους καινούριους παίκτες που αναγκαστικά έπρεπε να έρθουν, πιστεύω θα ήμασταν ακόμη καλύτεροι σαν ομάδα τώρα.

Ηδη αρχίζουμε και αποδίδουμε το μπάσκετ που βγάζουμε κατά καιρούς στις προπονήσεις και αν καταφέρουμε και σταθεροποιήσουμε και λίγο τον ρυθμό μας θα είμαστε και καλύτεροι".

Για τον χαρακτηρισμό που συχνά αποδίδεται στον Ολυμπιακό ως ομάδα του Σπανούλη: "Είναι πολύ σημαντικό που έχουμε ένα παίκτη σαν τον Βασίλη γιατί ακόμη και σε μια μέρα που όλη η άμυνα είναι προσαρμοσμένη πάνω του δεν θα κάνει λάθη και δεν θα προσπαθήσει να εκβιάσει καταστάσεις, ώστε να καταστρέψει την ομάδα.

Είναι ένας παίκτης που θα καταλάβει πότε τα πράγματα είναι δύσκολα και πότε πρέπει να μοιράσει το παιχνίδι ώστε να κερδίσει η ομάδα. Από εκεί και πέρα, και χωρίς τον Βασίλη, πιστεύω ότι πάλι παίξαμε σαν ομάδα. Το δυνατό μας σημείο φέτος είναι ότι δουλεύουμε σαν ομάδα. Σίγουρα ο Βασίλης είναι μια καταπληκτική μονάδα, αλλά και τον ένα μήνα που έλειπε πιστεύω ότι πάλι παίξαμε πολύ καλά και αποδώσαμε πολύ καλό μπάσκετ".

Για το γεγονός πως η νίκη απέναντι στην Εφές ήρθε σε μια ιδιαίτερη μέρα για τον Ολυμπιακό: "Ίσως το φύλαγε ο Θεός αυτή τη νίκη τη σημαντική, μια που δεν μας την έδωσε στα τρία προηγούμενα παιχνίδια, να μας τη δώσει χθες. Ηταν μια σημαδιακή μέρα και γι' αυτό το λόγο την αφιερώσαμε τη νίκη στις οικογένειες των θυμάτων κυρίως".

Για τη νοοτροπία σε σχέση με την ηλικία: «Θεωρώ ότι στην Ελλάδα υπάρχει μια νοοτροπία ότι μέχρι τα 25 είσαι πιτσιρικάς και μετά είσαι βετεράνος. Είναι μια κακή νοοτροπία. Εδώ μετά την πρώτη στραβή είμαστε έτοιμοι για το συνταξιοδοτικό του ΙΚΑ. Αυτό το πράγμα όντως με πείσμωσε, όντως χρειάζεται εγωισμό.

Σίγουρα στα 25 μου δεν ήμουν ούτε βετεράνος, ούτε παίκτης που σταματάει να βελτιώνεται. Όχι μόνο εγώ, κάθε άνθρωπος στα 25 του. Εδώ βλέπουμε παίκτες στα 30 τους, στα 32 τους να βελτιώνονται και να κάνουν πράγματα που δεν τα είχαν κάνει μέχρι τότε. Είχα ένα καλοκαίρι μπροστά μου που μου δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψω".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ