ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Η θητεία μου στον Παναθηναϊκό με ευεργέτησε"

"Η θητεία μου στον Παναθηναϊκό με ευεργέτησε"
INTIME SPORTS

Το «καρδιογράφημα» του Στράτου Περπέρογλου θα αρχίσει να... τρεμοπαίζει μόνο όταν εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. Ηρεμος, ψύχραιμος και συνειδητοποιημένος, τα είπε όλα στο Sport24.gr για τη μεγάλη απόφαση να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού επιχειρώντας να βάλει τα πράγματα στη σωστή διάστασή τους.

-Στράτο, ειλικρινά, κάθε φορά που βλέπεις μπροστά σου μικρόφωνο, αισθάνεσαι πως ό,τι και αν πεις θα διογκωθεί τόσο, ώστε ο αντίκτυπος να σε κάνει να νιώσεις άβολα;

" Σίγουρα, όταν παίρνεις μια τέτοια απόφαση, αυτό είναι αναμενόμενο. Κι εγώ ξέρεις δεν είμαι άνθρωπος που το επιδιώκω αυτό. Δεν θέλω τα πράγματα να γίνονται μεγαλύτερα από ό,τι είναι. Πήρα μια απόφαση να αλλάξω σελίδα, να κάνω μια καινούργια αρχή. Δεν υπάρχει κάτι περισσότερο ή κάτι λιγότερο από αυτό".

-Ποια ήταν η δυσκολότερη ερώτηση, που σού έχει γίνει; Που δημιούργησε έναν «κόμπο» στο στομάχι σου;

" Κάθε φορά που χρειάζεται να μιλήσω για αυτό το θέμα, δεν μου αρέσει να επαναλαμβάνω τα ίδια πράγματα. Οπως ο Παναθηναϊκός έχει γυρίσει και αυτός σελίδα και βρίσκεται σε ένα νέο στάδιο, έτσι κι εγώ θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι καλύτερο για την καινούργια μου ομάδα".

-Σε συνεντεύξεις σου δήλωσες πως είχες συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό το 2007, αλλά ο Ηλίας Λιανός σε παραχώρησε στον Παναθηναϊκό. Προσφάτως, μάλιστα, ο πρόεδρος του Πανιωνίου το σχολίασε λέγοντας ότι «δεν σου έκατσε και άσχημα που δούλεψες τόσα χρόνια με τον Ομπράντοβιτς»...

" Εγώ τον κύριο Λιανό τον σέβομαι απόλυτα. Με έχει βοηθήσει αρκετά στην καριέρα μου. Αυτό που είπα είναι ότι με είχε πλησιάσει ο Ολυμπιακός και είχα έλθει σε συμφωνία μαζί του. Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός πλήρωσε και πήρε τα δικαιώματά μου. Αυτά είναι τα γεγονότα. Εγώ δεν είπα ποτέ ότι έχω μετανιώσει που έπαιξα για τον Παναθηναϊκό και για τον Ομπράντοβιτς. Ισα –ίσα ήταν πέντε πολύ όμορφα χρόνια στην καριέρα μου, πήρα αρκετούς τίτλους, πιστεύω ότι βελτιώθηκα ως παίκτης και δεν θα το άλλαζα με τίποτε. Για να το πω απλά, η θητεία μου στον Παναθηναϊκό με ευεργέτησε και θα ήμουν αχάριστος αν έλεγα ότι δεν με βοήθησε στην καριέρα μου. Επαιξα στην κορυφαία ομάδα της τελευταίας δεκαετίας, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την τωρινή απόφασή μου. Ηθελα μια καινούργια αρχή. Είχα αυτό το σοβαρό περιστατικό πέρυσι με την υγεία μου και ήθελα να γυρίσω σελίδα και να ξεκινήσω κάτι καινούργιο".

- Μιλώντας με τον Δημήτρη Διαμαντίδη στην «Media Day» του Παναθηναϊκού μάς είπε ότι τού λείπουν ο Μπατίστ, ο Γιασικεβίτσιους, ορισμένα παιδιά από την Εθνική. Εσύ νιώθεις ανάλογα συναισθήματα;

" Οταν δουλεύεις πέντε χρόνια με αρκετά ίδια πρόσωπα, γιατί οι αλλαγές στο ρόστερ του Παναθηναϊκού ήταν περιορισμένες κάθε καλοκαίρι, είναι λογικό να δημιουργούνται δυνατές σχέσεις και με τους Ελληνες, αλλά και με ξένους παίκτες όπως ο Μάικ. Με κάποια παιδιά συναντηθήκαμε στην Ιταλία, καθίσαμε, τα είπαμε. Τα υπόλοιπα είναι για τον κόσμο. Εμείς οι παίκτες έχουμε πολύ καλές σχέσεις μεταξύ μας. Βέβαια, πρέπει να πω ότι το οικογενειακό κλίμα που είχαμε στον Παναθηναϊκό, το έχω συναντήσει και στον Ολυμπιακό. Και αυτό είναι κάτι που με έχει βοηθήσει να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα".

-Αλήθεια, εντοπίζεις διαφορές μεταξύ του να ξεκινάς πρώτος τα προηγούμενα χρόνια με τον Παναθηναϊκό και πρώτος φέτος με τον Ολυμπιακό;

" Είναι δύσκολο να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Γιατί ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που βρίσκεται στην αρχή της πορείας της. Οταν είχα πάει στον Παναθηναϊκό, είχε ήδη κατακτήσει τέσσερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ήταν μια ομάδα καταξιωμένη. Ο Ολυμπιακός έχει πολλά νέα παιδιά, μεγάλη δίψα για διακρίσεις και πολύ μέλλον μπροστά του. Για αυτό λέω ότι είναι μια δύσκολη ερώτηση. Το μόνο που υποσχόμαστε στους εαυτούς μας είναι να δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα και να μην κάνουμε εκπτώσεις στις φιλοδοξίες μας".

- Πώς σε αντιμετώπισαν τα παιδιά στον Ολυμπιακό;

" Ενιωσα άνετα από την πρώτη στιγμή. Ούτως ή άλλως, με αρκετά παιδιά από τον Ολυμπιακό είχα πολύ καλή σχέση και γενικά με όποιον έχω παίξει συμπαίκτης είτε σε σύλλογο είτε στην Εθνική έχω καλές σχέσεις. Ολα από την αρχή ήταν μια χαρά".

- Εχεις αναρωτηθεί γιατί κάθε φορά που ένας αθλητής αποφασίζει να φύγει από τον Παναθηναϊκό και να πάει στον Ολυμπιακό και το αντίστροφο, πρέπει οι μισοί να τον βρίζουν; Υπάρχει περίπτωση αυτό κάποτε να αλλάξει;

" Αυτό σίγουρα δεν θα αλλάξει ποτέ, γιατί υπάρχει αρκετή κόντρα μεταξύ των δύο ομάδων. Είναι αναμενόμενο να υπάρξουν κάποιες αντιδράσεις. Πιστεύω, όμως, ότι ο υγιώς σκεπτόμενος κόσμος καταλαβαίνει ότι ο καθένας θα μπορούσε να χρειαστεί μια αλλαγή ως προς το εργασιακό περιβάλλον του. Ετσι ένιωσα και εγώ και πήρα αυτή την απόφαση".

- Ρε παιδί μου, για να το πούμε απλά. Κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια;

" Είναι δεδομένο ότι αισθάνομαι καλά και ότι κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια. Επαγγελματίας είμαι και χρειαζόμουν μια αλλαγή. Από την άλλη, καταλαβαίνω και τους φιλάθλους, γιατί στην Ελλάδα υπάρχει ακόμη ο ρομαντισμός και το συναίσθημα. Το πιο δύσκολο για μένα ήταν να πάρω την απόφαση. Εκείνες τις μέρες, πραγματικά δυσκολευόμουν να κοιμηθώ".

-Εχεις σκεφτεί κάτι; Οτι αν παρέμενες στον Παναθηναϊκό, δεν θα πλήγωνες τόσους ανθρώπους, αλλά ίσως πλήγωνες τον εαυτό σου;

" Η ερώτησή σου είναι ψυχολογική, όπως ήταν ψυχολογικός και ο λόγος που με έκανε να γυρίσω σελίδα. Ειδικά μετά τη χρονιά που είχα πέρυσι με την περιπέτεια της υγείας μου, η οποία ήταν αρκετά δύσκολη για μένα, ήθελα απλά να αλλάξω περιβάλλον. Δεν είναι κάτι προσωπικό με τον Παναθηναϊκό και πιστεύω ότι ο καθένας, αν το περιβάλλον όπου εργαζόταν τού θύμιζε μια οδυνηρή κατάσταση, θα προσπαθούσε να το αλλάξει. Εγώ αυτό έκανα. Ηταν βασικό κομμάτι για μένα. Ηθελα να το αφήσω πίσω και να κάνω ένα καινούργιο ξεκίνημα".

- Κάτι τελευταίο. Δεδομένου ότι έχει ακουστεί και αυτό, εσύ αισθάνθηκες ποτέ ότι δεν ήσουν στα πλάνα του Αργύρη Πεδουλάκη; Και αν ναι, μήπως αυτό έκανε ευκολότερη την απόφασή σου;

" Από τη στιγμή, που πήρα μια τέτοια απόφαση, θα τη στηρίξω ως το τέλος. Τώρα, αν δεν ήμουν στα πλάνα του προπονητή, αυτό με βοηθάει ακόμη περισσότερο να το βγάλω τελείως από το μυαλό μου και να συνεχίσω απερίσπαστος τη δουλειά μου".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ