ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Περπέρογλου: "H σειρά είναι στο μηδέν"

Περπέρογλου: "H σειρά είναι στο μηδέν"
INTIME SPORTS

Ο Στράτος Περπέρογλου δήλωσε ότι ο Ολυμπιακός δεν θα πρέπει να πιστέψει ότι απέκλεισε την Εφές.

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αντιμετωπίσει την Εφές σαν να είναι η σειρά στο μηδέν. Αυτό δήλωσε ο Στράτος Περπέρογλου στην εφημερίδα "Sportday".

Αναλυτικά, ο φόργουορντ των "ερυθρόλευκων":

Για τα κλειδιά της νίκης την Παρασκευή: " Στην άμυνα ήμασταν καλύτεροι σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Βάλαμε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό έπειτα από εξαιρετικές άμυνες, αλλά στην επίθεση είχαμε διαβάσει την άμυνα ζώνης της Εφές και έτσι χτίσαμε την ψυχολογία μας. Επιθετικά πιστεύω ότι λειτουργήσαμε καλύτερα και ως εκ τούτου πήραμε στο δεύτερο ημίχρονο μια διαφορά και το παιχνίδι εξελίχθηκε σε άνετη επικράτηση που αυτή τη στιγμή δεν σημαίνει κάτι. Ούτως ή άλλως, στόχος μας ήταν να κερδίσουμε με έναν πόντο. Τα καταφέραμε και είμαστε χαρούμενοι γι' αυτό".

Για τη σημασία του πλουραλισμού: " Για να είναι μια ομάδα επιτυχημένη και να έχει και σταθερότητα στην απόδοσή της, χρειάζεται όλα τα εργαλεία της. Όλοι είναι σημαντικοί στην ομάδα και πρέπει να δίνουμε το 100% παίζοντας είτε 1 λεπτό είτε 30 λεπτά. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που φέτος οι αγώνες είναι περισσότεροι από ό,τι την περσινή χρονιά".

Για το αν υπήρχε άγχος λόγω του πλεονεκτήματος έδρας: " Πίεση υπάρχει πάντα και ειδικά όταν η ομάδα σου έχει πλεονέκτημα έδρας. Είναι πολύ σημαντικό ότι ανατρέψαμε την κατάσταση στο πρώτο παιχνίδι και στο δεύτερο παίξαμε πιο απελευθερωμένα".

Για τη βοήθεια του κόσμου: " Ήταν εξαιρετική. Ο κόσμος είχε παλμό και μας έδωσε την παραπάνω ώθηση. Τον ευχαριστούμε πολύ".

Για το αν η διαφορά στο δεύτερο ματς συνιστά ψυχολογικό πλήγμα για τον αντίπαλο: " Δεν νομίζω. Πολλές φορές συσπειρώνει τον αντίπαλο. Πριν από δύο χρόνια ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει με μεγάλη διαφορά τη Σιένα στο πρώτο παιχνίδι (σ.σ.: 89-41) και στη συνέχεια έχασε τα υπόλοιπα παιχνίδια. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στην Τουρκία γιατί χρειαζόμαστε ένα ακόμα παιχνίδι για να πάμε στο Final 4 και πρέπει να είμαστε αφοσιωμένοι σε αυτόν τον στόχο".

Για τη μεταφορά της σειράς στην Τουρκία: " Θα παίξουμε σαν να είμαστε στο μηδέν. Αν θεωρήσουμε ότι έχουμε κάνει κάτι, θα περάσουμε δύσκολα. Πρέπει να έχουμε περισσότερη ενέργεια, να πάρουμε το τρίτο παιχνίδι για να μην επιστρέψουμε στο ΣΕΦ. Να ακολουθήσουμε την ίδια συνταγή. Δηλαδή δυνατή άμυνα, ενέργεια και έλεγχο των ριμπάουντ απέναντι σε μια ομάδα με ψηλά κορμιά. Επίσης, πρέπει να έχουμε συνέπεια στον τρόπο παιχνιδιού μας. Σε αυτό που έχουμε χτίσει στα δύο πρώτα παιχνίδια και να το ακολουθήσουμε. Ελπίζω να αποδεχθούμε την πρόσκληση του Final 4".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ