ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παπανικολάου: "Δεν θα άλλαζα τους συμπαίκτες μου με τίποτα"

Παπανικολάου: "Δεν θα άλλαζα τους συμπαίκτες μου με τίποτα"
INTIME SPORTS

"Αυτά που καταφέραμε θα τα συνειδητοποιήσω όταν θα σταματήσω το μπάσκετ", είπε μεταξύ άλλων ο "προσγειωμένος" Κώστας Παπανικολάου, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του ευλογημένο! Τι είπε για τον ηγέτη Σπανούλη, τον δικαιωμένο Μπαρτζώκα, αλλά και το NBA!

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Παπανικολάου στην τηλεόραση του "ΣΚΑΪ":

Για τους πανηγυρισμούς και τις επιτυχίες του: "Το χαίρεσαι και το απολαμβάνεις αυτό που περνάμε, ενώ νιώθεις ευτυχισμένος. Νομίζω όμως πως θα συνειδητοποιήσω πραγματικά τι έχει συμβεί, όταν θα έχω τελειώσει το μπάσκετ και θα μπω στο ΣΕΦ και θα δω τα λάβαρα με τους τίτλους. Τότε καταλαβαίνεις πόσο σημαντικό είναι αυτό που έχεις πετύχει.

Νιώθω ευλογημένος και τυχερός που είμαι μέλος αυτή της σπουδαίας ομάδας, που έχει τέτοια χημεία. Πολλοί σπουδαίοι παίκτες όπως ο Νίκος Γκάλης, δεν έχουν καταφέρει να πάρουν Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, οπότε το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είμαι ευλογημένος. Ήρθα στην ομάδα την κατάλληλη στιγμή, με τους κατάλληλους παίκτες και έχουν την ιδανική χημεία. Αυτούς τους συμπαίκτες δεν θα τους άλλαζα με τίποτα".

Για το κλειδί της επιτυχίας: "Η άμυνα μας πήγε μέχρι εκεί, η άμυνα μας έφτασε στον τελικό. Στον τελικό βέβαια ακολουθήσαμε τον ρυθμό της Ρεάλ, γιατί είδαμε πως το παιχνίδι δεν μας πήγαινε στην αρχή. Ποτέ όμως δεν χάσαμε την πίστη μας. Είμαστε ομάδα που παλεύει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και πάντα ξέρουμε πως κάτι θα γίνει και θα καταφέρουμε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε εμείς. Έχουμε το μέταλλο του νικητή, αυτή η ομάδα δεν της αρέσει να χάνει και γι αυτό παλεύει στο παρκέ".

Για το μπουγέλο στον Μπαρτζώκα και τον Σπανούλη: "Άλλος πέταξε την ιδέα και εγώ την υλοποίησα. Δεν άργησα να πεισθώ και είπα: "άντε πάμε τους είπα...".

Για τον κόουτς Μπαρτζώκα: "Η φετινή χρονιά ήταν μια δικαίωση για τους Έλληνες προπονητές. Όχι μόνο για τον Μπαρτζώκα και τον Πεδουλάκη αλλά για όλους. Υπάρχουν καλοί Έλληνες προπονητές που κάνουν καριέρα στο εξωτερικό, αλλά στην Ελλάδα δεν έχουν την αντιμετώπιση και την εμπιστοσύνη που πρέπει. Στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό τους εμπιστεύτηκαν και τα πήγαν περίφημα. Όσο για τον κόουτς Μπαρτζώκα, νομίζω ήταν μια δικαίωση. Του το χρωστούσε η μοίρα με τα προβλήματα τραυματισμών που είχε ως παίκτης".

Για την ομάδα και τον στόχο του πρωταθλήματος: "Όταν βλέπεις τον αρχηγό σου να δουλεύει 100% δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς. Ο Βασίλης δουλεύει για το καλύτερο και το λιγότερο που μπορεί να κάνεις είναι να τον ακολουθήσεις. Με τον Παναθηναϊκό παλεύεις για κάτι σημαντικό. Όταν μιλάμε για τίτλο σημαίνει πως θα δώσουμε μάχη".

Για τις φήμες περί NBA: "Είναι νωρίς και δεν έχει νόημα να λέμε για το ΝΒΑ, από τη στιγμή που έχουμε μπροστά μας το πρωτάθλημα. Μην ξεχνάμε πως αυτός ήταν ο μεγάλος στόχος μας όταν ξεκίνησε η χρονιά. Θέλω λοιπόν, να μείνω συγκεντρωμένος, να κάνω αυτό που θέλει η ομάδα και να παλέψω για το καλύτερο".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ