ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παπαλουκάς: "Με ήθελε η μπάλα"

Παπαλουκάς: "Με ήθελε η μπάλα"
Παπαλουκάς INTIME SPORTS

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς μίλησε για τη σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού επί της Φενέρ, το τρίποντο που έκρινε την αναμέτρηση και τις προκλήσεις των Τούρκων οπαδών στις κερκίδες του γηπέδου.

«Είχα βάλει κι ένα πιο πριν με ταμπλό. Είναι από τις βραδιές που σε θέλει η μπάλα. Νομίζω ότι δεν έχει τόση μεγάλη σημασία το καλάθι όσο η εμφάνιση. Γιατί με νίκη στην έδρα μας με την Ζαλγκίρις δεν θα χρειαζόμαστε αυτό το καλάθι άμεσα.

Παρόλα αυτά είναι ένα καλάθι που σε κάνει να αισθάνεσαι ακόμη καλύτερα και δείχνεις την ισχύ σου στους αντίπαλους , αλλά και να κάνεις όλους τους άλλους να σε σέβονται και να σε φοβούνται παραπάνω», είπε αρχικά στον Sentra fm 103.3 και συνέχισε:

Για τον χαιρετισμό του προς τον κόσμο και την αντίδραση αυτού:

«Δεν χαιρέτησα τους φίλαθλους του Ολυμπιακού. Χαιρέτησα τον κόσμο γιατί η συμπεριφορά μερικών ήταν εξοργιστική. Δεν είμαι εθνικιστής ούτε θέλω να το παίξω πατριώτης, απλά όταν είδα μερικές μπλούζες που έγραφαν “Ιστανμπούλ από το 1453” μου κακοφάνηκε. Ίσως δεν έπρεπε να αντιδράσω έτσι, μου κακοφάνηκε και νομίζω ήταν και η ένταση απ' όλη την προσπάθεια που είχαμε κι εγώ απλά χαιρέτησα κάποιους που κουνούσαν αυτή την μπλούζα και μας έβριζαν σε όλο το παιχνίδι. Από εκεί και πέρα υπήρχε πολύ θερμή ατμόσφαιρα».


Για το πως γύρισε το ματς: «Δεν περίμεναν να χάσουν, ήταν πολύ αγχωμένοι, πάθανε ότι πάθαμε κι εμείς στο πρώτο παιχνίδι. Εμείς έχουμε παίκτες που έχουν ξαναπαίξει τέτοια παιχνίδια ενώ σε αυτούς υπάρχει μόνο ο Γιασικεβίτσιους, που έχει πάει σε φάιναλ φορ και αυτό ήταν το κλειδί το οποίο εκμεταλλευτήκαμε. Ξεκινήσαμε καλά, στη συνέχεια κάναμε μια κοιλιά μείναμε 12 πόντους πίσω αλλά στην ουσία καταφέραμε στα 15 τελευταία λεπτά να την καλύψουμε με μια διαφορά 27 πόντων υπέρ μας. Είναι πολύ σημαντικό. Παίξαμε πολύ έξυπνα. Μείναμε στο παιχνίδι την στιγμή που έπρεπε, ακόμα και όταν ήταν 12 πόντους η διαφορά. Το βράδυ αργά στο ξενοδοχείο συζητούσαμε ότι η γλώσσα του σώματος των παικτών της Ουλκέρ έδειχνε ότι είναι πολύ αγχωμένοι και ότι θέλουν να τελειώσει το παιχνίδι γρήγορα. Εκεί χειριστήκαμε πολύ καλύτερα την κατάσταση. Είχαμε πλουραλισμό στην επίθεση, οι ψηλοί μας ήταν πάρα πολύ καλοί και νομίζω παίζοντας καλή άμυνα επιβάλαμε τον ρυθμό μας και όταν περάσαμε μπροστά μετά η σκέψη ήταν το αν θα πάρουμε και την διαφορά».


Για το ότι είναι πρώτος σε συμμέτοχες με 210 στην Ευρωλίγκα: «Είναι η ανταμοιβή για μια πολύ μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησα πριν 10 χρόνια και είναι σημαντικό ότι βρέθηκα σε μεγάλες και καλές ομάδες που με βοηθάνε να παίζω πολλά παιχνίδια, γιατί προχωράμε συνέχεια. Οι 210 συμμετοχές είναι ένα νούμερο που θέλω να το αυξήσω βοηθώντας την ομάδα μου. Η αρχή θα γίνει με την Σιένα και αν όλα πάνε καλά να βρεθούμε στο φάιναλ φορ της Βαρκελώνης».


Για τα παιχνίδια με Σιένα: «Η Σιένα είναι μια καλά δουλεμένη ομάδα που ξέρει πάντα τι θέλει, κερδίζουν συνέχεια το πρωτάθλημα Ιταλίας τα τελευταία χρόνια. Είχαν μία μεγάλη απώλεια του Μακάλε, ο οποίος στα παιχνίδια με όμως εμάς θα γυρίσει . Υπάρχει ο Ζήσης που βοήθησε την ομάδα του ακόμη πιο πολύ. Θα είναι μια πολύ δύσκολη σειρά. Όλοι ξέρουν πόσο δύσκολο είναι να παίξεις μέσα στην Σιένα, αλλά προηγούνται τα δυο παιχνίδια μέσα στο ΣΕΦ που θα πρέπει να τα κερδίσουμε. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε, να είμαστε ομάδα γιατί αυτό μας έφτασε ως εδώ και αυτό θα μας βοηθήσει να κατακτήσουμε και όλους τους στόχους».


Για το αν μπορεί ως αρχηγός να χαλιναγωγήσει τον ενθουσιασμό των παικτών ενόψει του τελικού του κυπέλλου: «Νομίζω θέλοντας και μη υπάρχει και ο κόουτς, ο όποιος όταν κάποιος πάει να ξεφύγει τον επαναφέρει πολύ γρήγορα. Οι παίκτες έχουνε βρεθεί σε τέτοια ματς ξανά και έχουν δείξει χαρακτήρα. Αν μετά το πρώτο ματς με την Ούλκερ μας έλεγε κάποιος ότι θα είμαστε πρώτοι στην 5η αγωνιστική, δεν θα τον πίστευε κανένας. Παρόλα αυτά δείξαμε χαρακτήρα και ήρθε και η μεγάλη νίκη με τη Ζαλγκίρις, την Βαλένθια. Πάντως όσο όμορφο είναι να βρίσκεσαι σε αυτή την θέση που είμαστε εμείς τώρα, τόσο εύκολο είναι να ανατραπούν όλα αυτά και μετά είναι ακόμη πιο δύσκολο να επιστρέψεις σε αυτή την θέση».


Για τα επεισόδια στο ποδόσφαιρο και το δικό του μήνυμα για τη βία στα γήπεδα: «Είναι άσχημο αυτό που γίνεται. Στην Ελλάδα οι περισσότεροι έχουμε γίνει οπαδοί και όχι φίλαθλοι και αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος να ξεφύγει ο κόσμος από τα προβλήματα που έχει. Είναι αμαρτία ένα τόσο ωραίο γεγονός, όπως είναι το μπάσκετ στην Ελλάδα, γιατί το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που έχει δώσει πολλές χαρές τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, να το καταστρέψουμε. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι θα φτάσουμε στο σημείο να θρηνήσουμε θύματα γιατί κάποιος που ρίχνει ένα αντικείμενο μέσα δεν ξέρει που θα πάει. Εγώ δεν λέω να μπει στην διαδικασία να το σκεφτεί αυτός που το κάνει. Γιατί δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσει ότι όλοι οι παίκτες είναι άνθρωποι, είτε παίζουν στην ομάδα του είτε στην αντίπαλη, απλά να του πω ότι μπορεί να χτυπήσει ένα παιδί από την δική του ομάδα. Δεν τον βάζω στην διαδικασία να σκεφτεί τον αντίπαλο γιατί το να τον πετύχει μπορεί και να του φέρει ικανοποιήση.

Επειδή πάντα θα υπάρχουν αυτοί που θέλουν να κάνουν άσχημα πράγματα θεωρώ εξίσου συνυπεύθυνους και αυτούς που βρίσκονται δίπλα τους. Δηλαδή αν βλέπω κάτι που δεν μου αρέσει να γίνεται δίπλα μου και το αφήσω να προσπεράσει, είμαι συνυπεύθυνος. Δεν είμαι λιγότερο υπεύθυνος εγώ αν δεν πετάξω το αντικείμενο και το πετάξει ο διπλανός μου, είμαι το ίδιο συνυπεύθυνος. Πρέπει την κατάσταση να την πάρουμε στα χέρια μας κάποια στιγμή.

Δυστυχώς στην Ελλάδα την κατάσταση στα χέρια μας την παίρνουμε με τον κακό τον τρόπο και πρέπει να την πάρουμε και με τον καλό, δίνοντας εμείς το καλό παράδειγμα. Ο καθένας στο μυαλό του έχει προβλήματα, δυσκολίες και είναι ένας εύκολος τρόπος εκτόνωσης αυτός. Μια εύκολη μορφή ψυχοθεραπείας, αλλά είναι αμαρτία να θρηνήσουμε θύματα».


Για το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Εθνική ομάδα: «Δεν μπορώ να απαντήσω ακόμη. Τώρα αυτό που προέχει είναι ο Ολυμπιακός. Έχουμε τρεις στόχους, με πρώτο τον τίτλο του κυπέλλου Ελλάδας, που είναι ο πρώτος και είναι σημαντικός, μετά το φάιναλ φορ και τους τελικούς του πρωταθλήματος που είναι αρκετά σημαντικός στόχος για εμάς γιατί έχει τόσα χρόνια η ομάδα να γευτεί την χαρά της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Μέχρι το καλοκαίρι δεν μπορώ να πω τίποτα για επιστροφή στην Εθνική, δεν ξέρω».


Για το πως είναι η ατμόσφαιρα στην ομάδα μετά την επιτυχία αυτή: «Είμαστε ήρεμοι, το χαρήκαμε 10 λεπτά μετά το παιχνίδι , γιατί την τελευταία φορά που κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα και ήμασταν χαρούμενοι καταφέραμε να το χαλάσουμε μετά από πέντε ημέρες στον αγώνα με την Ούλκερ. Έχουμε καταλάβει όλοι ότι πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι. Είναι μια πολύ σημαντική νίκη η οποία μας απελευθερώνει ψυχολογικά και σίγουρα μας έχει δώσει την πρωτιά. Από εκεί και πέρα δεν άλλαξε τίποτα, απλά αντί να παίξουμε τρία παιχνίδια εκτός έδρας θα παίξουμε αν χρειαστεί τρία παιχνίδια στο ΣΕΦ».

Για το αν συμμερίζεται την παρότρυνση του προέδρου του Ολυμπιακού να αγοράσει ο κόσμος από τώρα εισιτήρια για Βαρκελώνη: «Πολλές φορές έχω βρεθεί σε αυτή την θέση. Το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας δεν μπορεί να μπει σε αυτή την διαδικασία. Γιατί δεν θα μας κάνει καλό. Από εκεί και πέρα ο πρόεδρος εκφράζει την χαρά του και παροτρύνει τον κόσμο να οργανωθεί. Εγώ θέλω να πω κάτι προς τον κόσμο. Να δείξει ο κόσμος το καλό πρόσωπο του στα εντός έδρας παιχνίδια, όπως ακριβώς το έχει κάνει ως τώρα και να γίνει πιο πιεστικός στο γήπεδο προς τον αντίπαλο. Έχω δει το ΣΕΦ και ως παίκτης του Ολυμπιακού και ως αντίπαλος και ξέρω ότι μπορεί να γίνει μια πολύ ισχυρή έδρα».

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ