ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός-Γαλατάσαραϊ 51 χρόνια μετά

Ολυμπιακός-Γαλατάσαραϊ 51 χρόνια μετά

Πέρασαν 51 χρόνια απ’ όταν ο Ολυμπιακός των Γιάννη και Αλέκου Σπανουδάκη, του Βαμβακούση, του Φιλίππου εκπροσώπησαν για πρώτη φορά την Ελλάδα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και είχαν ως πρώτο αντίπαλο την Γαλατάσαραϊ

Όταν η κληρωτίδα έφερε τη Γαλατασαράι στο δρόμο του Ολυμπιακού οι παλαιότεροι θυμήθηκαν. Τι; Τα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια στην ιστορία του Ολυμπιακού.

Πέρασαν 51 χρόνια απ’ όταν οι «ερυθρόλευκοι» των Γιάννη και Αλέκου Σπανουδάκη, του Βαμβακούση, του Φιλίππου και των υπολοίπων μελών της ομάδας, εκπροσώπησαν για πρώτη φορά την Ελλάδα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και είχαν ως πρώτο αντίπαλο την τουρκική ομάδα στα προκριματικά του κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στην ιστορία του Ολυμπιακού διεξήχθη στις 23 Νοεμβρίου 1960 στην Κωνσταντινούπολη και οι Πειραιώτες ηττήθηκαν 72-41. Ο Ολυμπιακός γνώρισε και δεύτερη ήττα στον Πειραιά με 65-55 και αποκλείστηκε από τη Γαλατασαράι.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες στο ανανεωμένο επίσημο σάιτ του Ολυμπιακού (www.olympiacosbc.gr), με τις συνθέσεις των δύο ομάδων και συλλεκτικές φωτογραφίες.

Ολυμπιακός-Γαλατάσαραϊ 51 χρόνια μετά
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ