ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΟΑΚΑ: 7/12 ο Σφαιρόπουλος, 4/33 οι προκάτοχοί του!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / BASKET LEAGUE / PLAY OFF / 1ος ΤΕΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / BASKET LEAGUE / PLAY OFF / 1ος ΤΕΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετράει επτά νίκες σε δώδεκα επισκέψεις στο ΟΑΚΑ ως head coach του Ολυμπιακού, ενώ οι προκάτοχοί στον "ερυθρόλευκο" πάγκο είχαν 4/33 στην έδρα του Παναθηναϊκού.

Το ΟΑΚΑ έμοιαζε για καιρό με απόρθητο... κάστρο για τον Ολυμπιακό, αλλά υπό τις οδηγίες του Γιάννη Σφαιρόπουλου οι "ερυθρόλευκοι" μετρούν επτά νίκες σε δώδεκα αναμετρήσεις στην έδρα του Παναθηναϊκού Superfoods και ο 51χρονος κόουτς σε σύγκριση με τους προκατόχους του νιώθει σαν στο σπίτι του στo κλειστό γήπεδο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με το... δεξί στην σειρά των τελικών της Stoiximan.gr Basket League, καθώς επιβλήθηκε του Παναθηναϊκού Superfoods και με το "καλημέρα" της αιώνιας μονομαχίας για τον τίτλο του πρωταθλητή ανέτρεψε τα προγνωστικά.

Οι "πράσινοι" πριν από το πρώτο παιχνίδι της σειράς ήταν το φαβορί, καθώς είχαν πλεονέκτημα έδρας κι έδειχναν πως βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση από τους αντιπάλους τους. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, όμως, στο πρώτο ματς της σειράς έφερε τα πάνω - κάτω κι έκανε το 1-0.

Αυτή μάλιστα ήταν η έβδομη φορά που ο Ολυμπιακός "άλωσε" το ΟΑΚΑ υπό τις οδηγίες του 51χρονου Έλληνα προπονητή. Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος την 1η Νοεμβρίου του 2014 ανέθεσαν το "τιμόνι" της ομάδας τους στον Γιάννη Σφαιρόπουλο, ο οποίος στα πρώτα του πέντε "αιώνια" ντέρμπι ως head coach μέτρησε ισάριθμες νίκες.

Οι δύο εξ αυτών σημειώθηκαν μάλιστα στο ΟΑΚΑ, ενώ αξέχαστες για τους φίλους του Ολυμπιακού έχουν μείνει και οι δύο εκτός έδρας νίκες της ομάδας τους επί των "πρασίνων" στην σειρά των τελικών του ελληνικού πρωταθλήματος της σεζόν 2015-16.

ΟΑΚΑ: 7/12 ο Σφαιρόπουλος, 4/33 οι προκάτοχοί του!

Ο Ολυμπιακός πέρσι αποτέλεσε τη μοναδική ομάδα που έφυγε νικήτρια από το ΟΑΚΑ στην κανονική διάρκεια της EuroLeague, ενώ με το διπλό από το κλειστό γήπεδο των ολυμπιακών εγκαταστάσεων "δραπέτευσε" και την φετινή σεζόν στην regular season της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Τέλος, νωπό στην μνήμη ακόμα είναι το έβδομο διπλό του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ υπό τις οδηγίες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, καθώς αυτό σημειώθηκε πριν από λίγες ώρες και είχε ως αποτέλεσμα οι "ερυθρόλευκοι" πλέον να προηγούνται με 1-0 στη σειρά των τελικών της Stoiximan.gr Basket League.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μάλιστα σε σύγκριση με τους προκατόχους του στον πάγκο του Ολυμπιακού στην σύγχρονη ιστορία των "ερυθρολεύκων" έχει πάρει τις περισσότερες νίκες στο ΟΑΚΑ, ενώ έχει και το καλύτερο ποσοστό επιτυχίας. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει 7/12 στο ΟΑΚΑ, ενώ οι Γιόνας Καζλάουσκας, Πίνι Γκέρσον, Παναγιώτης Γιαννάκης, Ντούσαν Ίβκοβιτς και Γιώργος Μπαρτζώκας (όλοι επί Αγγελόπουλων στην ΚΑΕ Ολυμπιακός) είχαν συνολικά 4/33!

ΟΑΚΑ: 7/12 ο Σφαιρόπουλος, 4/33 οι προκάτοχοί του!

Τα επτά "παραθυράκια" που βρήκε ο Ολυμπιακός υπό τις οδηγίες του Γιάννη Σφαιρόπουλου στον νόμο του ΟΑΚΑ:

ΣΕΖΟΝ 2014-15

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 66-77 (2/5/15, κανονική διάρκεια πρωταθλήματος)

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 69-76 (10/6, 2ος τελικός πρωταθλήματος)

ΣΕΖΟΝ 2015-16

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 66-68 (22/5/16, 2ος τελικός πρωταθλήματος)

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 81-82 (β' παρ.) (30/5/16, 4ος τελικός πρωταθλήματος)

ΣΕΖΟΝ 2016-17

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 77-79 (18/11/16, κανονική διάρκεια EuroLeague)

ΣΕΖΟΝ 2017-18

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 85-87 (παρ.) (2/3/18, κανονική διάρκεια EuroLeague)

Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 65-75 (3/6/18, 1ος τελικός πρωταθλήματος)

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ