EUROLEAGUE

Ο Ολυμπιακός άλωσε το ΟΑΚΑ, 79-77 τον Παναθηναϊκό

Ο Ολυμπιακός άλωσε το ΟΑΚΑ, 79-77 τον Παναθηναϊκό

Το "πάρε-βάλε" του Σπανούλη στον Πρίντεζη και το "γκολ-φαουλ" του δεύτερου (που δεν μπόρεσε να...χάσει τη βολή όπως του ζητήθηκε από τον πάγκο) 3'' πριν το τέλος, έδωσαν στον Ολυμπιακό μια μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού μέσα στο ΟΑΚΑ (79-77). Οι ερυθρόλευκοι έφτασαν στο 5-3 στη Euroleague και στο 3-0 το σερί τους στο ΟΑΚΑ.

Με τον Βασίλη Σπανούλη να "αποφασίζει" στο τέλος για ένα ακόμη ντέρμπι "αιωνίων", ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού Superfoods (79-77) χάρη σε έμμεσο τρίποντο του Γιώργου Πρίντεζη στα 3'' για το τέλος. Ποιος έδωσε την ασίστ; Ο Βασίλης Σπανούλης!

Οι "πράσινοι" είχαν την τελευταία επίθεση του αγώνα, για να πάρουν τη νίκη στην εκπνοή, αλλά το τρίποντο -υπό πίεση- που επιχείρησε ο Αντώνης Φώτσης δεν έφτασε ποτέ στον στόχο, με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει μία πολύ μεγάλη νίκη στο "σπίτι" του "αιωνίου" αντιπάλου, ο οποίος μέχρις απόψε ήταν αήττητος εντός έδρας.

Ο MVP

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού, όχι μόνο γιατί έβαλε πολλά μεγάλα καλάθια και έκανε μαεστρικό παιχνίδι ως κύριος εκφραστής των επιθέσεων των "ερυθρολεύκων", αλλά κυρίως γιατί στην τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού είχε την οξυδέρκεια να δει τον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος "έγραψε" το τελικό σκορ με έμμεσο τρίποντο.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στους περσινούς τελικούς στο ΟΑΚΑ, ο Βασίλης Σπανούλης έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό επειδή έβαλε δύο πολύ μεγάλα σουτ τριών πόντων. Αυτή τη φορά χρειάστηκε να πασάρει στον Γιώργο Πρίντεζη, με τον υπαρχηγό του Ολυμπιακού να σκοράρει (στα 3'') για να καθορίσει τον νικητή.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο Ολυμπιακός είχε στο πρώτο ημίχρονο μόλις 1 (!) λάθος, κι αυτό στην τελευταία επί της ουσίας φάση του α' μέρους, όταν ο Βαγγέλης Μάντζαρης έκανε λάθος πάσα στην επαναφορά προς τον Έρικ Γκριν.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η ικανότητα του Ολυμπιακού να εκμεταλλευτεί το πικ εν ρολ ήταν αυτή που καθόρισε την εξέλιξη του αγώνα στα πρώτα του λεπτά. Ο Βασίλης Σπανούλης και ο Κεμ Μπιρτς έκαναν σμπαράλια την άμυνα του Παναθηναϊκού, με τη ρακέτα να είναι ως επί το πλείστον άδεια από πράσινες φανέλες και τον σέντερ των "ερυθρολεύκων" να καρφώνει τρεις φορές μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα (6-11 στο 5'02'').

Μόλις οι γηπεδούχοι βρήκαν τον στόχο όμως από την περιφέρεια όμως΄(σ.σ.: είχαν 3/3 τρίποντα σε 1'14'' προς το τέλος της περιόδου), τα πράγματα άλλαξαν σημαντικά με το "τριφύλλι" να ισορροπεί την κατάσταση και να φέρνει το παιχνίδι στο "Χ" (23-23) με την ολοκλήρωση της α' περιόδου. Απόλυτος πρωταγωνιστής; Ο Βασίλης Σπανούλης που είχε 7 πόντους και 5 ασίστ σε αυτό το διάστημα -με τους υπόλοιπους "ερυθρολεύκους" να έχουν μόλις μία τελική πάσα.

Το ότι ο αρχηγός των φιλοξενούμενων πέρασε στον πάγκο ουδόλως απασχόλησε την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, η οποία βρήκε στο πρόσωπο των Ντάνιελ Χάκετ και Έρικ Γκριν τους συνεχιστές του έργου του. Αμφότεροι σημείωσαν συνεχόμενα σουτ (δύο και τριών πόντων) για να "χτίσουν" το +9 (28-37 στο 15'39'').

Διαβάστε εδώ την κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού

Αυτό αποτέλεσε άλλωστε τη βάση για το +8 (39-47) του ημιχρόνου, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να το ολοκληρώνει με 16 πόντους (με 1/3 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 2/3 βολές) και 5 ασίστ σε 15'13'' παρουσίας στο παρκέ. Παρεμπιπτόντως, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχαν μόλις 1 (!) λάθος μέχρι την ανάπαυλα. Όσο για τον Παναθηναϊκό; Οι Κρις Σίνγκλετον (10π.) και Γιάννης Μπουρούσης (8π.) είχαν σχεδόν τους μισούς πόντους της ομάδας τους, αλλά δεν "πόνεσαν" επί της ουσίας την αντίπαλη άμυνα.

Στο γ' δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός βελτίωσε αισθητά την αμυντική του συμπεριφορά, καταφέρνοντας να βγάλει τον Βασίλη Σπανούλη από τον ρυθμό του αγώνα. Γι αυτό -και με τους Κέι Σι Ρίβερς και Κρις Σίνγκλετον να σκοράρουν από μακριά- οι "πράσινοι" βρήκαν τον τρόπο να μαζέψουν γρήγορα τη διαφορά και να πλησιάσουν σε απόσταση βολής (53-55 στο 25'32''). Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ολοκλήρωσαν την περίοδο όντες μπροστά στο σκορ (63-61) χάρη σε καλάθι του Νίκου Παππά σχεδόν με την εκπνοή.

Διαβάστε εδώ την κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό μπρα ντε φερ στα τελευταία μέτρα του, οι "ερυθρόλευκοι" έφτασαν στο +4 (67-71) στα μισά της δ' περιόδου, αλλά αυτό δεν σήμαινε αυτόματα πως ήταν κοντά στη νίκη. Γιατί; Τρία τρίποντα μέσα σε περίπου δύο λεπτά από τους Κέι Σι Ρίβερς (2) και Αντώνη Φώτση (μετά από ασίστ του πρώτου) έδωσαν στον Παναθηναϊκό το +4 (76-72 στο 37'44'') έδωσαν στο "τριφύλλι" το δικαίωμα να πιστεύει πως η νίκη θα καταλήξει στη δική του πλευρά.

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τους Βασίλη Σπανούλη (2/2 βολές) και Γιώργο Πρίντεζη (με χουκ) για να προκύψει νέα ισοπαλία (76-76 στο 38'38''). Στα 25.4'' ο Νικ Καλάθης έδωσε το προβάδισμα στους "πράσινους" με 1/2 βολές, για να ακολουθήσει το έμμεσο τρίποντο του Γιώργου Πρίντεζη, με τον υπαρχηγό του Ολυμπιακού βέβαια να βάζει τη συμπληρωματική βολή... κατά λάθος, αν κρίνουμε από την αντίδρασή του.

Στην τελευταία επίθεση του αγώνα (με 3'' για το τέλος), οι "πράσινοι" δεν βρήκαν τον στόχο με τον Αντώνη Φώτση να κάνει airball στο σουτ που θα άλλαζε τα δεδομένα. Έτσι, ο Ολυμπιακός έφυγε για τρίτη φορά από το ΟΑΚΑ με τη νίκη στις αποσκευές του (σ.σ.: μετά το 2/2 στους περσινούς τελικούς), με 79-77.

Τα δεκάλεπτα: 23-23, 39-47, 63-61, 77-79.

Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 14, Νίκολς, Ρίβερς 14, Μποχωρίδης, Φώτσης 13, Παππάς 9, Φελντέιν 3, Μπουρούσης 8, Καλάθης 16.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 4, Μπιρτς 8, Γιανγκ, Παπαπέτρου 7, Σπανούλης 22, Μιλουτίνοβ, Πρίντεζης 16, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 3, Χάκετ 11, Λοτζέσκι 6.

Αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης

Διαβάστε επίσης:

Σπανούλης: "Είχαμε υψηλή συγκέντρωση"

Σφαιρόπουλος: Αξίζαμε τη νίκη, έχουμε εξαιρετικό ρόστερ

"Έτσι χάνουν την βολή"

Στο ΟΑΚΑ με πατερίτσες ο Γκιστ που αποθεώθηκε

Σε βίντεο το νικητήριο καλάθι του Πρίντεζη

Μοναδικός Kill Bill! Τώρα και με έκπτωση που...δεν χάνεται

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ