ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Σλούκας και ο σέντερ-μπακ Ντόρσι

Ο Σλούκας και ο σέντερ-μπακ Ντόρσι
INTIME SPORTS

Ο σχεδόν τέλειος Σλούκας του τελευταίου μήνα, ο Ολυμπιακός του ΣΕΦ που είναι πολύ δυνατή ομάδα και ο σέντερ-μπακ Ντόρσι ο οποίος είναι κανονικός παίκτης. Τα πολλαπλά κέρδη του Ολυμπιακού από το +18 επί της Εφές στο μικροσκόπιο του Sport24.gr

Ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός στην υπόθεση πρόκριση στα προημιτελικά πλέι-οφ της Ευρωλίγκας, έστω κι αν ξέρει πως αν είχε νικήσει την προηγούμενη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη τώρα θα ήταν το πρώτο φαβορί για να ακολουθήσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στις οκτώ καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Ωστόσο, αυτό το +18 επί της Εφές μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμο στην προσπάθεια των "ερυθρολεύκων" να ξεπεράσουν τις δυο τουρκικές ομάδες και να μπουν στα πλέι-οφ.

Τα πράγματα είναι απλά. Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη την άλλη Τετάρτη για να κάνει ένα μεγάλο διπλό, κόντρα στην Εφές. Αν τα καταφέρει, τότε θα έχει πράγματι τον πρώτο λόγο. Αλλά κι αν χάσει με μικρότερη των 18π διαφορά, μέσα στο "κόλπο" θα είναι, αρκεί η ΤΣΣΚΑ Μόσχας να νικήσει τους πάντες μέσα και έξω από τη Μόσχα, η Γαλατά να νικήσει την Εφές στην έδρα της και ο Ολυμπιακός τη Γαλατά στο ΣΕΦ (με μεγαλύτερη του ενός πόντου) στο τελευταίο παιχνίδι που θα γίνει στο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο Κώστας Σλούκας αναδείχθηκε σε φυσιογνωμία του αγώνα, επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, έχοντας πλέον αναλάβει ηγετικές πρωτοβουλίες και κυρίως ανταποκρινόμενος σε συνθήκες υψηλών προδιαγραφών και δύσκολων αγώνων Ευρωλίγκας.

Δεν είναι μόνο οι πόντοι που βάζει (αν και ...είναι και αυτοί) ο νεαρός. Η φάση του αγώνα που αποθεώνει την καλή κατάσταση του διεθνή γκαρντ είναι στο δεύτερο ημίχρονο όταν επιστρέφοντας γρήγορα για να ανακόψει τον αιφνιδιασμό της Εφές, κλέβει τη μπάλα και δίνει κατοχή στην ομάδα του. Αυτό ακριβώς που ενδεχομένως δεν έκανε καλά στο πρώτο μισό της σεζόν, το κάνει τώρα με υποδειγματική συνέπεια και επαγγελματισμό.

Ο Σλούκας δούλεψε όσο δεν έπαιζε στον Ολυμπιακό και έπεισε τον προπονητή του ότι όχι μόνο έχει θέση στο ρόστερ, αλλά μπορεί να παίξει και πρωταγωνιστικό ρόλο. Εδώ και ένα μήνα είναι μακράν ο πιο ...έτοιμος παίκτης της ομάδας του. Από τη στιγμή, που μπήκε σαν βασικός στον αγώνα με τη Νανσί δείχνει ασυναγώνιστος.

Ο πίνακας είναι ενδεικτικός, για την τετράδα των αγώνων στην Ευρωλίγκα, που βρίσκει τον Σλούκα σε ...έξαρση!

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΠΟΝΤΟΙ ΔΙΠ ΤΡΙΠ ΒΟΛ ΡΙΜΠ ΑΣ ΚΛ Λ
Νανσί 8 3/4 0/2 2/2 1 2 1 -
ΤΣΣΚΑ 8 - 2/2 2/2 1 3 - -
Γαλατά 10 1/3 2/4 2/2 2 3 1 -
Εφές 15 3/4 2/3 3/3 1 2 1 2
ΣΥΝΟΛΟ 41 7/11 6/11 9/9 5 8 3 2
μ.Ο % 10.1 63.6% 54.5% 100% 1.2 2 0.9 0.5

Και ο Ντόρσι ...σέντερ-μπακ!

Ο Ολυμπιακός, πάντως, δεν είχε μόνο τον Σλούκα. Ο Σπανούλης έκανε καλή δουλειά, πατώντας πλέον πιο γερά στα πόδια του σε ένα ακόμη ματς όπου η άμυνα ήταν στοχεύσει πάνω του. Ο Άντιιτς έπαιξε με κορμί και μυαλό, ο Λό έχει συνειδητοποιήσει τον ρόλο του (περισσότερο οργανωτής, παρά εκτελεστής) και ο Γκετσεβίτσιους συνεχίζει να έχει το χάρισμα του μακρινού σουτ.

Αλλά αυτός που έδωσε σημαντική βοήθεια ήταν χωρίς αμφιβολία ο Τζο Ντόρσι. Ένας πραγματικός σέντερ-μπακ, που καταπίνει τα ριμπάουντ, παίζει άμυνα, κλέβοντας και κόβοντας τους αντιπάλους, πασάροντας και συμμετέχοντας πολύ ενεργά στο παιχνίδι. Ναι, δεν είναι αυτός που θα σκοράρει κατά βούληση με χίλιες-δυο κινήσεις μέσα στη ρακέτα, είναι όμως ένας...κανονικός ξένος. Όπως είναι και ο Λο.

Στο ΣΕΦ είναι ασυναγώνιστος

Σε ένα ακόμη παιχνίδι στο ΣΕΦ, φέτος, ο Ολυμπιακός έδειξε ότι αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια αλλά και παίζει το μπάσκετ που θέλει ο Ίβκοβιτς. Κατά μέσο όρο οι "ερυθρόλευκοι", μέσα στο γήπεδό τους σκοράρουν κατά μέσο όρο 84.4π και έχουν χάσει μόνο από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Από την άλλη, πάντως, το ερώτημα που πρέπει να απαντήσει είναι αν είναι πλέον έτοιμος να κάνει και μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ