ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπαίνοντας στο άνδρο των Πρωταθλητών Ευρώπης

Μπαίνοντας στο άνδρο των Πρωταθλητών Ευρώπης
INTIME SPORTS

Ο Νότης Ψιλόπουλος αφηγείται τις εμπειρίες του και μοιράζεται όμορφες και δύσκολες εικόνες από τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ. Μια μοναδική στιγμή, που πλέον έχεις τη δυνατότητα να ζήσεις κι εσύ!

Είναι ωραία η αίσθηση του να καταφέρνεις να κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα. Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Το ρεπορτάζ της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού είναι απαιτητικό, αλλά παράλληλα και πολύ όμορφο. Σου δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσεις από κοντά τους πρωταγωνιστές, να τους ζήσεις στις καλές και στις κακές τους στιγμές.

Μπορείς να συναναστραφείς μαζί τους, να τους παρακολουθήσεις πως λειτουργούν στα παιχνίδια της ομάδας, αλλά και πως δουλεύουν στις προπονήσεις. Η προετοιμασία και τελικά το αποτέλεσμα, εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας.

Ναι, είμαστε προνομιούχοι, γιατί όσοι κάνουμε αυτή την δουλειά έχουμε την τύχη να βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ομάδα, που στην προκειμένη περίπτωση, έχει κάνει την Ευρώπη να παραμιλάει τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Σου δίνεται η ευκαιρία να κυκλοφορήσεις στα ερυθρόλευκα αποδυτήρια, εκεί που κάποτε περπατούσαν οι Ζάρκο Πάσπαλ, Ντέιβιντ Ρίβερς, Ντράγκαν Τάρλατς, Θοδωρής Παπαλουκάς, αλλά και άλλοι θρυλικοί άσοι του παρελθόντος, φτάνοντας στο σήμερα βλέποντας μπροστά σου τον Βασίλη Σπανούλη. Μία χειραψία μαζί του, μία μικρή συζήτηση με εκείνον και άλλες φορές μια συνέντευξη με τον κορυφαίο Ευρωπαίο μπασκετμπολίστα των ημερών μας. Πολλοί θα το ήθελαν, λίγοι θα το κατάφερναν. Άλλωστε δεν είναι εύκολο να πλησιάσεις στα ερυθρόλευκα αποδυτήρια. Εκτός αν είσαι δημοσιογράφος ή αν έχεις αποκτήσει την πιστωτική κάρτα Olympiacos B.C. World MasterCard της Τράπεζας Πειραιώς .

Μπαίνοντας στο άνδρο των Πρωταθλητών Ευρώπης

"All for one and one for all"

Ομολογώ πως την πρώτη φορά που βρέθηκα σε εκείνον τον "ιερό χώρο", ένιωσα ένα μοναδικό συναίσθημα. Δεν είναι και λίγο να εισχωρείς στο “άνδρο” των Πρωταθλητών Ευρώπης και να ζεις απλές στιγμές σπουδαίων παικτών. Σε έναν τοίχο στα αποδυτήρια, υπάρχει η έκφραση "Αll for one and one for all", δηλαδή όλοι για έναν και ένας για όλους. Το μότο που πρέπει να έχει κάθε ομάδα, προκειμένου να προκόψει. Και στον Πειραιά έχουν δει προκοπή μ' αυτή τη στάση ζωής τα τελευταία χρόνια. Όλοι μαζί χάνουν, όλοι μαζί κερδίζουν. Μια βόλτα σου στα αποδυτήρια μετά από έναν αγώνα (είτε το αποτέλεσμα είναι νικηφόρο, είτε έχει έρθει ήττα), σου δίνει τη δυνατότητα να το καταλάβεις κι εσύ από κοντά.

Αυτό επίσης που μπορώ να γράψω με σιγουρία είναι πως να έχεις την δυνατότητα να κυκλοφορήσεις στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού είναι υπέροχη αίσθηση. Ο "ιερός" τους χώρος, εκεί όπου έχουν την δυνατότητα να περπατήσουν και να βρεθούν λίγοι. Το "σπίτι" τους, στο οποίο ετοιμάζονται ψυχολογικά και πρακτικά, φορώντας τις εμφανίσεις τους και ακούγοντας τις τελευταίες οδηγίες από τον κόουτς λίγο πριν βγουν στον αγωνιστικό χώρο.

Μετά το πρώτο μισό της μάχης , εκεί θα βρεθούν και πάλι σαν οικογένεια, για να ανασυνταχθούν. Εκεί, σ' αυτόν τον χώρο εξωτερικεύουν τα συναισθήματα τους, αλλά και τους προβληματισμούς τους ύστερα από το τέλος κάθε αγώνα. Εκεί, που μπορεί να στείλει και εσένα η Τράπεζα Πειραιώς, φτάνει να γίνεις κάτοχος της Olympiacos B.C. World MasterCard .

Μπαίνοντας στο άνδρο των Πρωταθλητών Ευρώπης

Μάρτυρας της ιστορίας από την πρώτη γραμμή

Και ξέρετε, δεν είναι μονάχα τα χαμόγελα και οι όμορφες στιγμές. Υπάρχουν και τα δύσκολα βράδια μετά από τις ήττες. Αυτά τα βράδια που δίνουν μεγαλύτερο νόημα στις μετέπειτα νίκες και προσθέτουν μεγαλύτερο αίσθημα χαράς. Κι όλα αυτά έχουμε τη χαρά να τα ζούμε και συνάμα να τα βιώνουμε. Όλοι οι παίκτες περνούν μπροστά μας, μπασκετμπολίστες εγνωσμένης αξίας όπως οι Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Πρίντεζης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Κώστας Σλούκας, Στράτος Περπέρογλου, αλλά και οι υπόλοιποι. Με ορισμένους έχεις την ευκαιρία να συνομιλήσεις, κάνοντας σου ένα μικρό σχόλιο μετά το τέλος του ματς για το παιχνίδι, ενώ με άλλους παίρνεις συνεντεύξεις. Περνούν οι παίκτες μπροστά μας, περνά και η ιστορία μπροστά στα μάτια μας και γινόμαστε μάρτυρες από την πρώτη γραμμή.

Είναι όμως άδικο να μιλάμε μονάχα για τους παίκτες. Στα αποδυτήρια βρίσκεται φυσικά και το προπονητικό-τιμ, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να μιλάει στους παίκτες του και να συζητά με τους συνεργάτες του, ενώ συχνά δίνει το "παρών" εκεί και η διοικητική ηγεσία της ΚΑΕ Ολυμπιακός, με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, έχοντας την δυνατότητα ορισμένες φορές να μιλήσεις και μαζί τους. Όλη η “ερυθρόλευκη” οικογένεια, από τον παλιότερο μέχρι τον νεότερο είναι εκεί στις πολύ καλές και στις αρκετά δύσκολες στιγμές.

Κι είναι τόσες πολλές οι αναμνήσεις από τα αποδυτήρια στο ΣΕΦ, που δεν ξέρεις τι να επιλέξεις. Δίχως φυσικά να αναφερόμαστε μονάχα στις "χαρές και στα πανηγύρια". Αν μπορώ να ξεχωρίσω όμως μία στιγμή στα ερυθρόλευκα αποδυτήρια, είναι εκείνη λίγο μετά το τέλος του πέμπτου τελικού των playoffs του ελληνικού πρωταθλήματος (2/6/2012), όταν και ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον τίτλο ύστερα από 15 χρόνια.

Στεκόμουν διακριτικά στα αποδυτήρια της ομάδας και παρακολουθούσα τις στιγμές, μαγνητοσκοπώντας τες σε βίντεο. Στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού όλοι οι παίκτες, ο προπονητής και ο Πρόεδρος της πειραϊκής ΚΑΕ. Βασίλης Σπανούλης, Ντούσαν Ίβκοβιτς και Παναγιώτης Αγγελόπουλος, να συζητούν μεταξύ τους για το που να γιορτάσουν το αποθεωτικό τέλος της χρονιάς, φορώντας όλοι τους τα κόκκινα μπλουζάκια που ανέγραφαν "Πρωταθλητές Ελλάδας 2012". Καθημερινές, απλές στιγμές από ανθρώπους-αθλητών που στο μυαλό πολλών είναι σαν ήρωες.

Ορισμένοι από αυτούς φορούσαν με περηφάνια ακόμη τα μετάλλια τους, ενώ πιο δίπλα οι Κώστας Παπανικολάου και Βαγγέλης Μάντζαρης κοίταζαν και έπαιζαν σαν... μικρά παιδιά το τρόπαιο. Ήταν η δική τους στιγμή και ήμουν εκεί, και μπορείτε να έχετε και εσείς αυτή την δυνατότητα ζώντας ανάλογες στιγμές στο μέλλον. Δείτε περισσότερες πληροφορίες

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ