ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η εξαιρετική άμυνα και η επιθετική πληρότητα

Η εξαιρετική άμυνα και η επιθετική πληρότητα
INTIME SPORTS

Σε ένα παιχνίδι που φαινόταν εκ πρώτης όψεως δύσκολο, ο Ολυμπιακός κατάφερε να το κάνει εύκολο και να πάρει τη νίκη με 80-55, έχοντας για σημείο αναφοράς την εξαιρετική του άμυνα και τον πλουραλισμό στην επίθεση.

Αρκετά είναι τα στοιχεία τα οποία μπορεί να κρατήσει κανείς από την έκτη φετινή νίκη του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα της ΣΚΡΑΤΣ Basket League. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να παρουσιάζονται βελτιωμένοι, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στον πάγκο τους, δείχνοντας πως βαδίζουν προς την σωστή κατεύθυνση. Αυτό φάνηκε και στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ.

Κόντρα στον "δικέφαλο", ο οποίος ερχόταν αήττητος στο ΣΕΦ και είχε σκοπό να κάνει δύσκολη τη ζωή των αντιπάλων του, οι Πειραιώτες εμφανίστηκαν σοβαροί, δείχνοντας -για ένα ακόμα παιχνίδι- πως τα πρωινά της Κυριακής χαίρονται να παίζουν μπάσκετ. Ανάλογο πρόσωπο, άλλωστε, είχαν δείξει και απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου, μια αναμέτρηση η οποία είχε διεξαχθεί ίδια ώρα πριν από έναν -περίπου- μήνα.\

Ο παράγοντας "άμυνα"

Η έλευση του Γιάννη Σφαιρόπουλου έχει φέρει και κάτι που έλειπε από τον Ολυμπιακό. Διάθεση στην άμυνα. Οι "ερυθρόλευκοι" προσπαθούν να επιβάλουν το παιχνίδι τους από εκεί, κάτι το οποίο αποτυπώνεται τόσο στα παιχνίδια τους στην Ελλάδα, όσο και σε αυτά της Euroleague, όπου είναι η καλύτερη ομάδα στην συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία. Και μπορεί την Πέμπτη (20/11) να έδωσαν ένα παιχνίδι το οποίο κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα (απέναντι στην Βαλένθια στο ΣΕΦ), όμως η διάθεση στην άμυνα παρέμενε, με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να διεκδικήσει κάτι παραπάνω στο δεύτερο ημίχρονο.

Από τους 31 πόντους του πρώτου μέρους οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν 24 (11 στο τρίτο και 13 στο τέταρτο δεκάλεπτο), με την διαφορά να φτάνει στους 25 πόντους για το τελικό 80-55. Οι αμυντικές επιδόσεις του Ολυμπιακού τον μήνα Νοέμβριο είναι -το λιγότερο- εξαιρετικές. Οι Πειραιώτες δέχτηκαν 62 πόντους από την ΑΕΚ, 72 πόντους από τα Τρίκαλα (οι περισσότεροι που δέχθηκαν μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα), 54 πόντους από τα Τρίκαλα και 55 πόντους από τον ΠΑΟΚ. Αν μη τι άλλο, εξαιρετικές επιδόσεις...

Ο επιθετικός πλουραλισμός

Ένα από τα χαρακτηριστικά της Κυριακάτικης αναμέτρησης ήταν και η πληρότητα που είχαν οι γηπεδούχοι στο επιθετικό κομμάτι. Πέντε από τους δώδεκα παίκτες του ρόστερ είχαν διψήφιο αριθμό πόντων (Σπανούλης 15, Αγραβάνης 11, Ντάρντεν 11, Μάντζαρης 10, Χάντερ 10). Από κοντά και οι Λαφαγιέτ και Πέτγουεϊ που είχαν 8 και 7 πόντους, αντίστοιχα.

Αυτό δείχνει πως οι Πειραιώτες έχουν βάλει στο επιθετικό ρεπερτόριο πολύ περισσότερες κινήσεις, αφήνοντας το μονοδιάστατο παιχνίδι. Το γεγονός αυτό τους κάνει απρόβλεπτους. βάζοντας δύσκολα στις αντίπαλες άμυνες. Όσο παραμένουν δημιουργικοί άλλωστε (18 ασίστ απέναντι στον ΠΑΟΚ), δεν έχουν να φοβούνται τίποτα.

Η παρουσία του Ανδρέα Χριστοδούλου

Ο Ανδρέας Χριστοδούλου ήταν από τους παίκτες που εισέπραξαν το χειροκρότημα του κόσμου που βρέθηκε στο φαληρικό στάδιο. Ο νεαρός γκαρντ έπαιξε για 5 -περίπου- λεπτά, δείχνοντας συνέπεια στην άμυνα, μαζεύοντας δύο ριμπάουντ. Ο 18χρονος μπορεί να αποτελέσει μια νέα περίπτωση Αγραβάνη, καθώς ο 19χρονος φόργουορντ λογίζεται πια ως βασικό μέλος του συνόλου. Η παρουσία νεαρών παικτών μόνο θετικά μπορεί να φέρει στον Ολυμπιακό. Σε μια τέτοια... μαγιά, άλλωστε, βασίστηκε τα προηγούμενα χρόνια με τα γνωστά αποτελέσματα (Back to back κατάκτηση Euroleague 2011, 2012).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ