ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο ντέρμπι

BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Τα πολλά προβλήματα και η αποχώρηση του Σπανούλη "έπνιξαν" τον Ολυμπιακό, που ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ αλλά δεν έχασε και τη διαφορά. Το Sport24.gr αναλύει την εικόνα των Πειραιωτών.

Το +25 του αγώνα του Α' Γύρου ήταν μια διαφορά που μόνο με... θαύμα μπορούσε να ανατραπεί. Μόνο που ο Ολυμπιακός βρέθηκε μπροστά σε έναν κυκλώνα προβλημάτων και έφτασε στο σημείο να αγχωθεί μέχρι το τελικό 72-59 του ΟΑΚΑ. Με τους Λοτζέσκι - Γιανγκ εκτός αγώνα, με τον Μάντζαρη τραυματία, με τον Πρίντεζη καταπονημένο, ο Σφαιρόπουλος ήλπιζε για μια καλή εμφάνιση. Όταν όμως είδε και τον Σπανούλη να φεύγει στο τέλος της πρώτης περιόδου, κατάλαβε πως η βραδιά θα είναι ζόρικη. Ο Παναθηναϊκός έφτασε να προηγείται μέχρι και 16 πόντους, πριν οι Πειραιώτες κρατήσουν τη διαφορά σε "νορμάλ" επίπεδα και διατηρήσουν τον τίτλο του φαβορί για την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου στη Stoiximan.gr Basket League. To Sport24.gr βάζει στο μικροσκόπιό του τους "ερυθρόλευκους" που αγωνίστηκαν απόψε στο ΟΑΚΑ, βρίσκει αυτούς που πάλεψαν με πάθος και πείσμα, αλλά και αυτόν που έγραψε -22 στην κατηγορία +/- στα 27 λεπτά που έπαιξε.

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ (βασικός, 11 πόντοι, 5/5 δίποντα, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 24 λεπτά)

Πενταδάτος για να "κουμπώσει" στο "βαρύ" κορμί του Μπουρούση, σκόραρε μετά από επιθετικό ριμπάουντ για το 6-11 και έγραψε και το 6-15. Έπαιξε 24 λεπτά και ήταν από τους κορυφαίους του Ολυμπιακού, καθώς κυνήγησε κάθε φάση, δεν εκβίασε προσπάθειες και είχε θετικό +/- (+4).

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (βασικός, 14 πόντοι, 6/14 σουτ, 6 ριμπάουντ σε 33 λεπτά)

BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Δυναμικό ξεκίνημα από τον "Πριντ", που έβαλε δυο γρήγορα καλάθια και έβγαλε 1-2 καλές άμυνες. Στο 9' σκόραρε και τρίποντο για το 9-18 για να κυριαρχήσει στη θέση του. Στο δεύτερο δεκάλεπτο "χάθηκε" και γι' αυτό ο Ολυμπιακός πέτυχε μόλις οκτώ πόντους σε αυτό το διάστημα. Ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με τρίποντο για το 31-31, ήταν σταθερά ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την άμυνα του Παναθηναϊκού, μα με τους Σπανούλη - Λοτζέσκι εκτός αγώνα, έβλεπε ένα και δυο κορμιά να πέφτουν συνεχώς πάνω του. Αν και έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από προβλήματα τραυματισμών, έμεινε στο παρκέ για 33 λεπτά.

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (βασικός, 13 πόντοι, 5/13 σουτ, 5 ριμπάουντ, 1 μπλοκ σε 28 λεπτά)

Έβαλε το πρώτο καλάθι του αγώνα με όμορφη προσπάθιεια μέχρι την καρδιά της ρακέτας και στην επόμενη φάση σκόραρε ξανά, αυτή τη φορά από τα τέσσερα μέτρα. Έβγαλε τρομερή ενέργεια στην άμυνα, έβαλε και τρίτο καλάθι για το 6-13, αλλά στο 14' χρεώθηκε με τρίτο φάουλ (αυστηρή η απόφαση των διαιτητών) και αναγκάστηκε να περάσει στον πάγκο. Στα μέσα της τρίτης περιόδου έβαλε δυο καλάθια σε διαδοχικές φάσεις για να δώσει το προβάδισμα (41-42) στον Ολυμπιακό και ήταν από του διακριθέντες της ομάδας του παρά το γεγονός ότι τελείωσε τον αγώνα με 5/13 σουτ.

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ (βασικός, 2 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ σε 30 λεπτά)

BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Αν και τραυματίας, έκανε ένεση για να αντέξει τους πόντους και ήταν όπως πάντα στη βασική πεντάδα του Ολυμπιακού. Σκόραρε στην εκπνοή της πρώτης περιόδου (την έπαιξε ολόκληρη), με τη στατιστική του να έχει επίσης 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Χάθηκε κι αυτός στο δεύτερο δεκάλεπτο, δεν πήρε προσπάθειες και χωρίς τον Σπανούλη η ζωή του έγινε πιο δύσκολη. Στο 25' έκανε το τρίτο του φάουλ και πήγε στον πάγκο, στο φινάλε του αγώνα είχε δώσει 6 ασίστ (διπλάσιες από την καλύτερη φετινή του επίδοση στη EuroLeague), αλλά δεν είχε βοηθήσει στο σκοράρισμα. Και μόνο που έπαιξε 30 λεπτά ενώ ήταν τραυματίας, αξίζει χειροκρότημα.

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (βασικός, 0 πόντοι, 0/4 σουτ, 2 ασίστ σε 9:38)

BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Έπαιξε σχεδόν όλο το πρώτο δεκάλεπτο, είχε τέσσερα άστοχα σουτ και 2 ασίστ. Δεν του βγήκε το ματς και όταν έκατσε στον πάγκο έδειχνε να πονάει. Λίγο μετά έφυγε για τα αποδυτήρια και έμεινε εκεί μέχρι το φινάλε.

1. ΕΡΙΚ ΓΚΡΙΝ (9 πόντοι, 2/6 σουτ, 2 ριμπάουντ, 5 λάθη σε 27 λεπτά)

Εκτός κλίματος στα πρώτα του λεπτά στο ντέρμπι, είχε τρία άστοχα σουτ, έδωσε κατοχή στον Παναθηναϊκό μετά από κλέψιμο του Παππά, έκανε και δεύτερο λάθος σε επαναφορά από τη baseline. Στα 10 λεπτά που έπαιξε ήταν κακός. Έμεινε στο ματς στη θέση του Σπανούλη, είναι γεγονός ότι πάλεψε πολύ στην άμυνα, αλλά δεν έβρισκε το χέρι του μέχρι να σκοράρει από τα έξι μέτρα για το 37-37 στο 25'. Έβαλε και τρίποντο για το 45-45 σε ένα σημείο που ο Σίνγκλετον έδειχνε ασταμάτητος, αλλά συνολικά ήταν αρνητικός και είχε το χειρότερο +/- (-22) της ομάδας του. Σε ένα ματς που και μπορούσε και έπρεπε να πάρει τον Ολυμπιακό στις πλάτες του, απογοήτευσε.

2. ΚΕΜ ΜΠΙΡΤΣ (2 πόντοι, 8 ριμπάουντ σε 16 λεπτά)

BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÃÅÙÑÃÉÁ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÃÅÙÑÃÉÁ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Δεύτερος σέντερ στο rotation του Σφαιρόπουλου, ο Καναδός πάτησε παρκέ στο όγδοο λεπτό, αλλά στο ημίχρονο ξεχώριζε για έναν λόγο. Για τα 7 ριμπάουντ που μάζεψε, καθώς στην επίθεση δεν τροφοδοτήθηκε. Έβαλε το πρώτο του καλάθι στο 32', με φόλοου κάρφωμα για το 53-47, αλλά δεν έδωσε κάτι περισσότερο. Μέτριο, αν όχι κακό, ματς από τον Αμερικανό που σίγουρα θα χρειαστεί την Πέμπτη στο Καζάν απέναντι στον Λατάβιους Γουίλιαμς.

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (4 πόντοι, 2/4 σουτ, 4 ριμπάουντ σε 13 λεπτά)

Μπήκε στο ματς στο δεύτερο δεκάλεπτο και έβαλε το πρώτο καλάθι του Ολυμπιακού μετά από έξι λεπτά (!!!) και πρόσθεσε άλλο ένα δίποντο μετά από επιθετικό ριμπάουντ. Στο φινάλε της περιόδου είχε τους 4 από τους 8 πόντους της ομάδας του σε αυτό το διάστημα. Δεν ξανασκόραρε μέχρι το τέλος του ντέρμπι, είχε και μια σύγκρουση (γόνατο με γόνατο) που τον πόνεσε.

9. ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΓΟΥΟΤΕΡΣ (4 πόντοι, 0/3 σουτ, 4/4 βολές, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ σε 13 λεπτά)

Με τον Σπανούλη εκτός αγώνα και τον Λοτζέσκι ούτως ή άλλως σε ρόλο θεατή, ο Ολυμπιακός τον είχε ΤΕΡΑΣΤΙΑ ανάγκη, όμως στο πεντάλεπτο που έπαιξε στο πρώτο μέρος ο Αμερικανός ήταν "άνοστος". Το ίδιο και στο δεύτερο. Έκανε τέσσερα φάουλ, δεν βρήκε χώρο για να δημιουργήσει φάσεις, έκανε και τρία άστοχα σουτ.

10. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ (0 πόντοι, 0/2 σουτ σε 6 λεπτά)

Πέμπτος ψηλός στο rotation του Σφαιρόπουλου, έπαιξε τρία λεπτά στο πρώτο μέρος και είχε ένα έρμπολ σε τρίποντο από το "φτερό". Πήρε άλλα τρία λεπτά στο δεύτερο, αλλά και πάλι έγραψε μόνο ένα άστοχο σουτ. Έχει χάσει πολύ έδαφος και σε αυτή τη φάση της σεζόν δεν είναι εύκολο να βρει σημαντικό ρόλο στην ομάδα.

27. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥ

Έπαιξε 42 δευτερόλεπτα και δεν μπορεί να κριθεί.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ