ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φημολογία για Ολυμπιακό και Εμπάκβε

Φημολογία για Ολυμπιακό και Εμπάκβε

Έντονη είναι η φημολογία πως ο Ολυμπιακός εξετάζει το ενδεχόμενο απόκτησης του αθλητικού Αμερικανού σέντερ της Μακάμπι, Τρεβόρ Εμπάκβε. Διάθεση των "ερυθρολεύκων" να ενισχύσουν το ρόστερ τους.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο της περεταίρω ενίσχυσης του ρόστερ του Ολυμπιακού, αυτή την φορά στην θέση "5". Και μάλιστα είναι έντονη η φημολογία πως ο Ολυμπιακός εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο απόκτησης του 26χρονου (24/6/1989) Αμερικανού σέντερ (2.07 ύψος) της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Τρεβόρ Εμπάκβε, ο οποίος φημίζεται για τα αθλητικά του προσόντα.

Στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο υπάρχει διάθεση για ενίσχυση του ρόστερ στην θέση του σέντερ, αλλά μόνο εφόσον προκύψει κάποια καλή περίπτωση. Και αναμφισβήτητα η περίπτωση του Τρεβόρ Εμπάκβε μοιάζει η ιδανική λύση, καθώς ταιριάζει στα "θέλω" του προπονητή, αλλά και στην αγωνιστική φιλοσοφία του Ολυμπιακού.

Ο Τρεβόρ Εμπάκβε πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με την Μακάμπι Τελ Αβίβ και στο Eurocup μετράει 10.5 πόντους και 9.8 ριμπάουντ σε 4 αναμετρήσεις. Ξεχωρίζει για τις αμυντικές του ικανότητες, για την αποτελεσματικότητα του στο παιχνίδι πάνω από την στεφάνη, έχει έφεση στο μπλοκ, είναι ο λεγόμενος "τερματοφύλακας" στα μετόπισθεν, ενώ είναι και καλός στο να τελειώνει τις φάσεις μέσα στην ρακέτα στην επίθεση, όντας λειτουργικός στις συνεργασίες "πικ-εν-ρολ".

Στον Ολυμπιακό θέλουν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους στο θέμα, αλλά είναι ξεκάθαρη η επιθυμία τους να ενισχύσουν το ρόστερ τους με έναν αθλητικό σέντερ, ο οποίος να έχει κοινά χαρακτηριστικά με τους Οθέλο Χάντερ και Πάτρικ Γιανγκ.

Οι Πειραιώτες παρακολουθούν την περίπτωση του Τρεβόρ Εμπάκβε, αλλά τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις διαθέσεις της Μακάμπι Τελ Αβίβ, καθώς έχει συμβόλαιο με τον παίκτη και είναι στο χέρι της το αν θα τον αφήσει από το ρόστερ της για να μετακομίσει στον Πειραιά. Οι Ισραηλινοί πρόσφατα απέκτησαν τον Σέντρικ Σίμονς στο "5", ενώ αυτές τις μέρες συμμετέχει στις προπονήσεις τους ένας ακόμη πρώτη σέντερ τους, ο Σον Τζέιμς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι "η ομάδα του λαού" δεν σκοπεύει να αφήσει τον παίκτη. Το μοναδικό σενάριο για να γίνει κάτι τέτοιο, θα συνδυαστεί με ενδεχόμενο αποκλεισμό από τους "16" του Eurocup. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι για τον συγκεκριμένο παίκτη ενδιαφέρθηκε και ο Παναθηναϊκός, λαμβάνοντας τα ίδια μηνύματα από τους Ισραηλινούς.

Εν τω μεταξύ οι Πειραιώτες έχουν ανοιχτές τις κεραίες για να καλύψουν το κενό που άφησε ο Πάτρικ Γιανγκ (και στη συνέχεια ο Σον Τζέιμς). Για αυτό και χτύπησαν την πόρτα της Καρσίγιακα για τον Κόλτον Άιβερσον. Η απάντηση που πήραν όμως ήταν αρνητική και σ' αυτή την περίπτωση.

Η διάθεση της διοίκησης του Ολυμπιακού, ωστόσο, είναι μεν η ενίσχυση, αλλά μόνο αν βρεθεί μια πολύ καλή λύση. Δεν θα πάρουν δηλαδή παίκτη που θα θεωρείται "στοίχημα" ή δεν θα έχει μεγάλη εμπειρία από το υψηλότερο επίπεδο. Θα μπουν στη διαδικασία προσθήκης ψηλού μόνο αν υπάρξει ένας μια εξαιρετική περίπτωση.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ