ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εξετάζει την περίπτωση του Μέλι ο Ολυμπιακός

Στην λίστα του Ολυμπιακού βρίσκεται ο Ιταλός φόργουορντ/σέντερ της Μπάμπεργκ, Νίκολο Μέλι, για την ενίσχυση της φροντ-λάιν. Έχει συμβόλαιο με τους Γερμανούς, αλλά οι Πειραιώτες θα κινηθούν για την απόκτηση του.

Προτεραιότητα του Ολυμπιακού είναι να ανανεώσει το συμβόλαιο του Βασίλη Σπανούλη, όπως έχουμε αναφέρει, και ακολούθως οι Πειραιώτες θα προχωρήσουν για την ενίσχυση του ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν.

Ένας από τους παίκτες που βρίσκεται ψηλά στην "ερυθρόλευκη" λίστα είναι ο 25χρονος (26/1/1991) Ιταλός φόργουορντ/σέντερ της Μπάμπεργκ, Νίκολο Μέλι (2.05 ύψος), ο οποίος στο παρελθόν αγωνίστηκε σε Αρμάνι Μιλάνο και Σκαβολίνι. Ο αθλητής δεν είναι ελεύθερος (γεγονός που δυσκολεύει το ενδεχόμενο απόκτησης του), καθώς όταν πήγε στον γερμανικό σύλλογο το 2015 υπέγραψε διετές συμβόλαιο έως και το 2017.

Στον Ολυμπιακό, όμως, αν και ο Νίκολο Μέλι δεσμεύεται με συμβόλαιο, είναι πρόθυμοι να κινηθούν για την απόκτηση του (μάλιστα υπάρχει φημολογία πως έχουν ήδη καταθέσει πρόταση), καθώς έχουν σχηματίσει εξαιρετική άποψη για τις ικανότητες του Ιταλού διεθνή, όντας ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει τόσο στο "4", όσο και στο "5".

Στην σεζόν που ολοκληρώθηκε, αγωνιζόμενος με την φανέλα της Μπάμπεργκ στην Euroleague, είχε μέσο όρο 9.2 πόντους, με αξιόλογα ποσοστά ευστοχίας (47.5% δίποντα, 45.3% τρίποντα, 81.5% βολές), 6.5 ριμπάουντ και 2.7 ασίστ ανά παιχνίδι, πραγματοποιώντας καλές εμφανίσεις στο κορυφαίο επίπεδο. Μάλιστα, ήταν ο MVP της διοργάνωσης για τον μήνα Νοέμβρη.

Αυτή την περίοδο αγωνίζεται στους τελικούς του γερμανικού πρωταθλήματος με την Μπάμπεργκ κόντρα στην Ούλμ, με την ομάδα του να προηγείται στην σειρά με 2-0. Ο πρωταθλητής Γερμανίας θα εξασφαλίσει και την συμμετοχή του στην Euroleague της νέας σεζόν. Στην λίγα της χώρας που αγωνίζεται, ψηφίστηκε στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης, μαζί με τον συμπαίκτη του Μπραντ Ουοναμέικερ, τον Αμερικανό γκαρντ, ο οποίος επίσης βρίσκεται στα υπόψιν του Ολυμπιακού για την ενίσχυση της περιφέρειας του.

Το αφιέρωμα του Euroleague Greece για τον Νίκολο Μέλι

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ