ΚΟΛΟΣΣΟΣ

Χαρίσης: "Καμπανάκι για τις άλλες ομάδες"

Χαρίσης: "Καμπανάκι για τις άλλες ομάδες"
INTIME SPORTS

Ανάμικτα συναισθήματα για τον Κώστα Χαρίση ο οποίος από τη μία μίλησε για τον εκπληκτικό Κολοσσό και από την άλλη για τη φθίνουσα πορεία του Αμαρουσίου. Διαβάστε τι είπε στο Sport24.gr για το τι πρέπει να προσέξουν κι οι άλλες ομάδες

Ο Κολοσσός έφτασε αισίως τις 13 νίκες στη φετινή Basket League ΟΠΑΠ μετά την επικράτησή του με σκορ 78-64 επί του Ικάρου για την 17η αγωνιστική και συνεχίζει ασταμάτητος...

Η ομάδα της Ρόδου εντυπωσιάζει τους απανταχού φίλους του μπάσκετ και είναι η ζωντανή απόδειξη πως όταν υπάρχει πάθος, όρεξη για δουλειά και μία σχετική ηρεμία στα διοικητικά, όπως λέει στο Sport24.gr ο Κώστας Χαρίσης, η διάκριση μπορεί να έρθει.

Ο 32χρονος σέντερ για την εκπληκτική πορεία της ομάδας του, αλλά και για εκείνη του Αμαρουσίου που πλέον παραπαίει και προκαλεί θλίψη όπως υποστηρίζει...

Κώστα συγχαρητήρια, ο Κολοσσός πέτυχε την 13η φετινή του νίκη στο πρωτάθλημα κι επικράτησε του Ικάρου που είχε ένα επιπλέον κίνητρο για να κερδίσει στη Ρόδο.

"Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς για εμάς, γιατί ξέραμε ότι ο Ίκαρος είχε αλλάξει προπονητή και θα παρουσιαζόταν καλύτερος για να πάρει μία νίκη ψυχολογίας. Δείξαμε πολύ συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας και ουσιαστικά συνεχίσαμε την μεγάλη προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει από το ξεκίνημα κιόλας της σεζόν".

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός της ομάδας σας (13-3) τι σας κάνει να σκέφτεστε;

"Η αλήθεια είναι ότι έχουμε κάνει μέχρι στιγμής καταπληκτική πορεία και αυτό που ζητάμε είναι να συνεχίσουμε έτσι μέχρι το τέλος. Δεν νομίζω ότι πλέον μπορούμε να μιλάμε για διαφορετικό πλην της τετράδας. Δεν θα σου πω ότι πάμε για την τάδε θέση, αλλά θα σου πω ότι πάμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θα κοιτάξουμε να κάνουμε τη δουλειά μας, τόσο καλά όσο και τώρα αν και είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για τα πλέι οφ".

Κώστα να σου θυμίσουμε ότι τον περασμένο Οκτώβριο μετά τη νίκη της πρεμιέρας επί του Πανιωνίου, είχες πει στο Sport24.gr ότι ο Κολοσσός πολύ σύντομα θα έβρισκε ρυθμό και χαρακτήρα. Τι σε έκανε να το πιστεύεις αυτό;

"Είχα δει από τον πρώτο κιόλας καιρό ότι ταίριαζαν οι χαρακτήρες των παικτών της ομάδας μας. Είχαμε δέσει και ως ρόλοι και αυτό φάνηκε κατά τη διάρκεια της σεζόν. Επίσης είχαμε μαζευτεί σχετικά νωρίς και είχαμε το χρόνο να δουλέψουμε πολύ για να φτάσουμε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο".

Ποιο είναι τελικά το μυστικό της επιτυχίας του Κολοσσού;

"Λίγο απ' όλα... Κάτι η χημεία των παικτών, κάτι το όραμα του προπονητή που επέλεξε τους παίκτες. Από την άλλη η σκληρή δουλειά όλων μέσα στο παρκέ και η σχετική ηρεμία στα διοικητικά έχουν κι αυτά σημαντικό μερίδιο. Πιστεύω ότι είναι ένα μείγμα όλων αυτών και έχουν παίξει το ρόλο τους στη φετινή επιτυχία".

Αν ο Κολοσσός είναι η ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, τότε σίγουρα το Μαρούσι βρίσκεται στην αντίπερα όχθη, μη μπορώντας να πετύχει ούτε νίκη. Ποια είναι τα συναισθήματά σου σχετικά με την ομάδα που πρωταγωνίστησε τα τελευταία 10-12 χρόνια;

"Το Μαρούσι έφτασε στην κορυφή, όμως πλέον δυστυχώς φαίνεται πως θα είναι η ομάδα που θα υποβιβαστεί. Είναι κρίμα για μία ομάδα που έκανε μία τρομερή πορεία, όπως ήταν κρίμα και για τον Πανελλήνιο που δεν αγωνίστηκε φέτος. Είναι δυσάρεστο για τους ανθρώπους του μπάσκετ να βλέπουν το Μαρούσι σε αυτή την κατάσταση και για εμένα φυσικά. Το Μαρούσι είναι το καμπανάκι για τις άλλες ομάδες που έρχονται από πίσω κι έχουν σταματήσει να φοβούνται. Οι παράγοντες οφείλουν να σκέφτονται καλύτερα τα πράγματα και να είναι περισσότερο συνεπείς".

Τι θα ήθελες να ευχηθείς για τον Κολοσσό, εν όψει της συνέχειας;

"Αυτό που θα ήθελα να ευχηθώ είναι να είμαστε όλοι υγιείς στην ομάδα και να τερματίσουμε με ψηλά το κεφάλι στο τέλος της σεζόν σε θέματα οικονομικής φύσης. Στον καθένα ξεχωριστά θα ήθελα να ευχηθώ να πετύχει ότι έχει βάλει στόχο προσωπικά".

TAGS ΚΟΛΟΣΣΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ