ΚΟΛΟΣΣΟΣ

Παπαδάκης: Σαν έτοιμος από καιρό

BASKET LEAGUE / ÊÏËÏÓÓÏÓ - ÊÕÌÇ
BASKET LEAGUE / ÊÏËÏÓÓÏÓ - ÊÕÌÇ EUROKINISSI SPORTS

Ο 18χρονος Κώστας Παπαδάκης ήταν ο άσσος στο μανίκι του Άρη Λυκογιάννη στην σπουδαία εκτός έδρας νίκη του Κολοσσού Ρόδου επί του Ρεθύμνου, αρπάζοντας από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο προπονητής του.

Είναι δεδομένο ότι στο scouting report του Ρεθύμνου πριν τον αγώνα με τον Κολοσσό Ρόδου σε κανένα σημείο δεν θα είχε αναφερθεί: "Προσοχή στον Κώστα Παπαδάκη". Αυτό δεν αποτελεί μομφή για τους ανθρώπους των Κρητικών που επιμελούνται της "κατασκοπίας" των αντιπάλων, ούτε αποτελεί υποτίμηση της αξίας του 18χρονου γκαρντ.

Δεδομένου όμως ότι ο (διεθνής με την Εθνικη Εφήβων) Παπαδάκης είχε σημειώσει συνολικά 13 πόντους στους πρώτους 13 αγώνες της Stoixima.gr Basket League, είχε πατήσει παρκέ για συνολικά 48 λεπτά πριν από αυτό το παιχνίδι και η τελευταία του συμμετοχή ήταν στον αγώνα με τον Απόλλωνα Πάτρας στις 10 Δεκεμβρίου 2016, μάλλον είναι ασφαλές να υποστηρίξει κάποιος ότι δεν υπήρχε πλάνο αντιμετώπισής του. Ίσως αυτό όμως να αλλάξει στο μέλλον.

Ο Παπαδάκης μπορεί να είναι πιτσιρικάς, αλλά απέδειξε ότι το λέει η καρδιά του κόντρα στο Ρέθυμνο. Σαν έτοιμος από καιρό, ο 18χρονος γκαρντ (θα κλείσει τα 19 του χρόνια τον προσεχή Σεπτέμβριο) μπήκε στο παρκέ και άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα, σημειώνοντας 10 πόντους με 2/3 τρίποντα, 4/4 βολές και 1 ριμπάουντ σε 5 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα συμμετοχής! Το γεγονός αυτό σίγουρα έπαιξε τον ρόλο του στην σπουδαία νίκη του Κολοσσού με 77-83 μέσα στο Ρέθυμνο κι ας ήταν οι Ρέλεφορντ και Άχονεν αυτοί οι πρώτοι σκόρερ των Ροδιτών έχοντας από 17 πόντους. Ήταν όμως και μία ακόμα απόδειξη ότι ο τεχνικός της ομάδας, Άρης Λυκογιάννης, δεν φοβάται να πάρει ρίσκα, αφού σε ένα παιχνίδι που η μπάλα "έκαιγε" εμπιστεύτηκε ένα παιδί που μέχρι πριν 5 μήνες δεν είχε καλά-καλά το δικαίωμα να ψηφίσει!

Παπαδάκης: Σαν έτοιμος από καιρό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παπαδάκης αποτελεί προϊόν της Ακαδημίας "Triple Crown" που δημιουργήθηκε από τους Ευθύμη Ρεντζιά, Φραγκίσκο Αλβέρτη και Δημήτρη Παπανικολάου. Πέρυσι μάλιστα είχε κάνει και το ντεμπούτο του στην Α1 κόντρα στον... Κολοσσό σε ηλικία 17 ετών. Και μέχρι τον αγώνα με το Ρέθυμνο το ρεκόρ καριέρας του ήταν ο 3 πόντοι, επίδοση που είχε σημειώσει 4 φορές. Από χθες (21/1) το ρεκόρ καριέρας του είναι οι 10 πόντοι. Μακάρι κάποια στιγμή στο (άμεσο) μέλλον να το ξεπεράσει και αυτό. Από ότι φαίνεται εξάλλου, το θράσος και το ταλέντο για να τα καταφέρει το έχει...

TAGS ΚΟΛΟΣΣΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ