ΚΑΒΑΛΑ

Ο Γιατζόγλου και η άνοιξη της Καβάλας

Ο Γιατζόγλου και η άνοιξη της Καβάλας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Στιβ Γιατζόγλου έκλεισε έναν γύρο στον πάγκο της Καβάλας, με το Sport24.gr να κάνει τον απολογισμό της τρίμηνης παρουσίας του στην ομάδα και όσα σημάδεψαν την έως τώρα πορεία των "Αργοναυτών".

Τρεις μήνες πέρασαν από τη στιγμή που ο Στιβ Γιατζόγλου κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο της Καβάλας, προκειμένου να την καθοδηγήσει στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη. Τρεις μήνες μετά, ο έμπειρος τεχνικός έκλεισε έναν γύρο στους νεοφώτιστους, με τον απολογισμό του να είναι εμφανώς καλύτερος από αυτόν του προκατόχου του (3 νίκες και 10 ήττες, έναντι 1 νίκης και 5 ηττών).

Οι αλλαγές που έκανε στο έμψυχο δυναμικό των "Αργοναυτών" ήταν πολλές, αφού δεν δίστασε να "ξηλώσει" όλους τους ξένους της ομάδας, πλην ενός, του Τσβάνταρ Κοστόφ. Ο Βούλγαρος γκαρντ είναι ο πλέον σταθερός παίκτης της ομάδας του από την έναρξη του πρωταθλήματος, και μαζί ο άνθρωπος που της χάρισε το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα της σεζόν, με το buzzer beater που έβαλε στην πρεμιέρα με το Λαύριο.

Για να γίνουμε πιο σαφείς σε ό,τι αφορά τις αλλαγές, θα σας θυμίσουμε πως από τη μακεδονική πόλη αποχώρησαν οι Τόμας Βαν Ντερ Μαρς (3.4 πόντοι), Μόρις Κεμπ (7.6 πόντοι), Ελόι Βάργκας (7.6 πόντοι), Ράσελ Ρόμπινσον (8.9 πόντοι) και Ρομπ Τζόουνς (8.4 πόντοι), για να φτάσουν οι Τόμας Λέιζερ (12.6 πόντοι), Λασανά Κρομά (13 πόντοι), Λιόν Ουίλιαμς (14.7 πόντοι) και Τράβις ΜακΚι (7.3 πόντοι).

Ο Γιατζόγλου και η άνοιξη της Καβάλας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Κερδισμένος από τις αλλαγές

Τι βγάζει το "+/-" των ξένων που ήρθαν κι έφυγαν; Οι νεοαποκτηθέντες προσφέρουν +11.7 πόντους (47.6 έναντι 35.9) σε σχέση με τους προκατόχους τους, αν και είναι λιγότεροι αριθμητικά. Βλέπετε, μετά τη φυγή του Τόμας Βαν Ντερ Μαρς έμειναν τέσσερις παίκτες, την ώρα που αποχώρησαν πέντε. Εξ ου κι η επιθυμία του Στιβ Γιατζόγλου να αποκτήσει ψηλό από την ελληνικό αγορά, ή τουλάχιστον γηγενή παίκτη. Δυνατότητα άλλων αλλαγών σε ό,τι αφορά τους ξένους δεν υπάρχει, όπερ και σημαίνει πως έχει "δεμένα χέρια".

Η ήττα από την Κηφισιά είναι ενδεχομένως το αποτέλεσμα που βάζει τέλος στις όποιες ελπίδες της Καβάλας για την παραμονή. Ειδικά, αν σκεφτεί κανείς πως στις εφτά αγωνιστικές που μένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν οι νεοφώτιστοι καλούνται να αντιμετωπίσουν τον Άρη (εντός), τον Ολυμπιακό (εκτός), τον Παναθηναϊκό (εντός) και τον ΠΑΟΚ (εντός). Ήτοι, θα χρειαστούν μια μικρή υπέρβαση -πέραν όλων των άλλων- για να καταφέρουν να "σώσουν" την κατηγορία.

Ο Γιατζόγλου και η άνοιξη της Καβάλας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το πρόβλημα στους ψηλούς

Μπορούν; Σύμφωνα με τον Στιβ Γιατζόγλου όχι εύκολα, αφού η λειψανδρία της φροντ λάιν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα που ακυρώνει κάθε προσπάθεια των περιφερειακών. Ειδικά από τη στιγμή που ο Χρήστος Ταπούτος παραμένει στα "πιτς" λόγω του κατάγματος που υπέστη στο χέρι. Κι όχι, δεν είχε κλείσει ραντεβού στη Μύκονο , όπως -αστειευόμενος- είχε δηλώσει ο προπονητής της Καβάλας μετά την εντός έδρας ήττα από την ΑΕΚ.

Με τα προγνωστικά να είναι δεδομένα εις βάρος τους, οι νεοφώτιστοι πρέπει (τουλάχιστον) να πάρουν τα παιχνίδια με τις ομάδες που βρίσκονται σε αντίστοιχο επίπεδο με αυτούς. Όπως για παράδειγμα το Ρέθυμνο (εντός) και ο Κολοσσός (εκτός), την ώρα που η αναμέτρηση της προτελευταίας αγωνιστικής με τον Αρκαδικό (εκτός) μπορεί να έχει χαρακτήρα "τελικού". Για την ακρίβεια, στη μακεδονική πόλη εύχονται κι ελπίζουν εκείνο το παιχνίδι, με την ομάδα της Τρίπολης, να έχει βαθμολογική ουσία και να να μην έχουν τελειώσει όλα πιο πριν.

Ο Γιατζόγλου και η άνοιξη της Καβάλας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι "φαρμακερές" ατάκες

Το αν θα τα καταφέρει η Καβάλα παραμένει άγνωστο. Είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία, μέσα στον επόμενο μήνα. Αυτό που δεδομένα πάντως δεν μπορεί να παραβλέψει κάποιος είναι πως ο Στιβ Γιατζόγλου προσέφερε ατάκες γεμάτες νόημα και... γέλιο. Φρόντισε μάλιστα να καταστήσει σαφές σε όσους δεν τον ήξεραν πως είναι ο κορυφαίος "ατακαδόρος" που κυκλοφορεί στα ελληνικά παρκέ.

Πρώτη προπόνηση με την Καβάλα, γνωριμία με τους παίκτες του, οι οποίοι συγκεντρώνονται στο κέντρο και περιμένουν να τους μιλήσει. Πρώτη φράση: " Για όποιον δεν με ξέρει, υπάρχει το Google ". Προφανώς θέλοντας να αποφύγει τις τυπικούρες και να καταδείξει στους ξένους παίκτες της ομάδας πως δεν είναι... χθεσινός. Το κάθε άλλο, γύρισε στους πάγκους για να κάνει αυτό που ξέρει. Να δώσει μάχες για το αδύνατο. " Είναι προσωπικό να σωθεί η Καβάλα ", είχε αναφέρει κατά την παρουσίασή του από τη διοίκηση των "Αργοναυτών".

Γνωρίζοντας βέβαια πως τα δεδομένα δεν ευνοούν την ομάδα του, ακόμη κι όταν κατέκτησε δύο σερί ροζ φύλλα αγώνα. Στην άνετη νίκη επί των Τρικάλων αρκέστηκε να πει πως " χρόνο θέλουμε και χρόνο δεν έχουμε ", για να προσθέσει μια εβδομάδα αργότερα, μετά το "διπλό" επί του Κοροίβου, πως " είμαστε ακόμη υποβιβασμένοι ". Πηγαίνοντας κόντρα, δηλαδή, στη γενικότερη τάση ευφορίας που υπήρχε εντός της ομάδας. Ήταν σαφής, ακριβής και μετρημένος. Γιατί ο παλιός ξέρει...

TAGS ΚΑΒΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ