STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ανατροπή και νίκη για την Κηφισιά, 83-79 την Καβάλα

Ανατροπή και νίκη για την Κηφισιά, 83-79 την Καβάλα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω στο σκορ με διψήφιες διαφορές στο πρώτο ημίχρονο, η Κηφισιά κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στην Καβάλα (83-79) έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Μουχάμαντ Ελ Αμίν (16π.) και Λεωνίδα Κασελάκη (16π.). Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τους νεοφώτιστους.

Τη μεγάλη ευκαιρία να αποκτήσει πολύ περισσότερες πιθανότητες για την παραμονή στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ έχασε στο Ζηρίνειο η Καβάλα, η οποία ηττήθηκε από την Κηφισιά (83-79) για τη 19η αγωνιστική. Οι φιλοξενούμενοι είχαν το πάνω χέρι στο παιχνίδι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, βρέθηκαν στο +10 στο ημίχρονο, αλλά οι Μουχάμαντ Ελ Αμίν και Λεωνίδας Κασελάκης έκαναν ένα βήμα μπροστά στην τελευταία περίοδο, για να ανατρέψουν τα δεδομένα και να χαρίσουν τη νίκη στην ομάδα τους.

Έτσι, η Κηφισιά απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο από τον ΠΑΟΚ, που την ίδια ώρα ηττήθηκε από τον Κολοσσό, και περιμένει να κάνει η ΑΕΚ το... καθήκον της απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών για να είναι το απόλυτο φαβορί για την 5η θέση της regular season. Όσο για την Καβάλα; Η ευκαιρία που έχασε απόψε ίσως αποδειχθεί καταλυτική, αφού παρέμεινε κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, με εφτά αγωνιστικές να μένουν πλέον κι ενώ δεν έχει παίξει με τρεις από τις τέσσερις πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Άρης).

Ο πρωταγωνιστής

Ποιον να ξεχωρίσεις; Ο Μουχάμαντ Ελ Αμίν και ο Λεωνίδας Κασελάκης ξεχώρισαν από κοινού στο τελευταίο δεκάλεπτο, διάστημα στο οποίο η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου έκανε την τελική της προσπάθεια για ανατροπή.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, όταν οι γηπεδούχοι μετέτρεψαν το -10 (38-48) της ανάπαυλας σε +2 (52-50) μέσα σε μόλις 3'56''.

Το στατιστικό που ξεχώρισε

Η διαφορά στα ποσοστά στα σουτ δύο πόντων (62% έναντι 46%) έκανε τη διαφορά στην τελική ευθεία του αγώνα, αφού οι παίκτες της Καβάλας δεν μπορούσαν να βρουν το εύκολο καλάθι που θα τους διατηρούσε μπροστά στο σκορ μέχρι το τέλος.

Ο αγώνας

Αυτοχειρία! Έτσι θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος το παιχνίδι της Κηφισιάς με την Καβάλα, δεδομένου ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο για κάτι παραπάνω από ένα ημίχρονο και μαζί την ευκαιρία να πάρουν το "διπλό" που θα τους έδινε ακόμη περισσότερες ελπίδες για την παραμονή. Από νωρίς μάλιστα κατέστησαν σαφές πως πήγαν στο Ζηρίνειο για να πάρουν την εκτός έδρας νίκη που τόσο χρειάζονται.

Απόδειξη η εμφάνιση του Κοστόφ, ο οποίος ερχόμενος από τον πάγκο είχε 9π. στο πρώτο δεκάλεπτο, αποτελώντας τη βασικότερη αιτία του +6 (16-22) που "έχτισε" η Καβάλα. Κι όσο οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να βρουν τον στόχο από τα 6μ75, τόσο πιο απλή γινόταν η δουλειά των φιλοξενούμενων, οι οποίοι έφτασαν μέχρι το +8 (24-32 στο 14'31''), πριν ο Γκίκας γίνει ο πρώτος "κόκκινος" (και μοναδικός μέχρι την ανάπαυλα) που σκόραρε από την περιφέρεια (30-35 στο 16'47'').

Αυτό το καλάθι πάντως κάθε άλλο παρά άλλαξε την εικόνα της αναμέτρησης, αφού οι παίκτες του Στιβ Γιατζόγλου συνέχισαν να ελέγχουν τον ρυθμό και χάρη στα τρίποντα των ΜακΚι και Γκέλιου σε διάστημα 34'', μπόρεσαν να φτάσουν στο +10 (38-48) της ανάπαυλας, μεταφέροντας -για τα καλά- την πίεση στην απέναντι πλευρά.

Η διακοπή του ημιχρόνου έκανε καλό, όπως αποδείχθηκε, στην ομάδα που ακολουθούσε στο σκορ αφού το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου ήταν ιδανικό για την Κηφισιά. Με τον Σταμάτη να προσφέρει σημαντικούς πόντους με ατομικές ενέργειες και τον Χογκ να προστατεύει το καλάθι, οι "κόκκινοι" χρειάστηκαν μόλις 3'56'' για να μετατρέψουν το -10 (38-48) της ανάπαυλας σε +2 (52-50). Όπως καταλαβαίνετε, η ψυχολογία του αγώνα είχε αλλάξει άρδην, με την Καβάλα να ψάχνει τρόπους να βάλει "φρένο" στον γρήγορο ρυθμό που είχε αποκτήσει πλέον το παιχνίδι. Τα κατάφερε μάλιστα, με τον ΜακΚι να δίνει λύσεις και τον Κοστόφ να "γράφει" το σκορ της τρίτης περιόδου (61-63), δίνοντας προς το παρόν τη βοήθεια που χρειαζόταν ο Στιβ Γιατζόγλου.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν πραγματικό ντέρμπι, με το προβάδισμα να αλλάζει διαρκώς χέρια. Αυτή πάντως που "χαμογέλασε" στο τέλος ήταν η Κηφισιά. Γιατί; Επειδή είχε στις τάξεις της τον Ελ Αμίν και τον Κασελάκη. Ο πρώτος μετέτρεψε το -3 (74-77) σε +1 (80-77) σε μερικά δευτερόλεπτα, για να δώσει σαφές προβάδισμα στην ομάδα του για το ροζ φύλλο αγώνα. Ακόμη κι όταν ο Κρομά έδωσε εκ νέου το πάνω χέρι στην Καβάλα (78-79 στο 38'05''), ο Στίγκερς "απάντησε" (80-79 στο 38'41''), με τον Αλ Αμίν να δίνει τη χαριστική βολή (82-79 στο 39'23'') και τον Κασελάκη να "καθαρίζει" το αμυντικό ριμπάουντ μετά την τάπα του Χοκ στον Κοστόφ (στα 30'').

Ο 25χρονος φόργουορντ είχε μεν 1/4 βολές στα δευτερόλεπτα που ακολούθησαν, αλλά η Καβάλα δεν παρουσίασε τη δέουσα ψυχραιμία για να κάνει τη νέα ανατροπή, με αποτέλεσμα να φύγει ηττημένη από το Ζηρίνειο και πλέον να βλέπει τις πιθανότητες υποβιβασμού να αυξάνονται κατακόρυφα. Ειδικά από τη στιγμή που ακολουθούν τα παιχνίδια με Άρη (εκτός) και Ολυμπιακό (εντός). Από την άλλη, η Κηφισιά βρίσκεται πλέον στο +2 από τον ΠΑΟΚ, περιμένοντας ενδεχόμενη ήττα του Απόλλωνα Πατρών από την ΑΕΚ στην αχαϊκή πρωτεύουσα για να γίνει το απόλυτο αφεντικό για την 5η θέση της regular season.

Τα δεκάλεπτα: 16-22, 38-48, 61-63, 83-79.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Παπαθεοδώρου): Στίγκερς 12 (1), Κασελάκης 16 (1), Χογκ 12 (10 ριμπ.), Ελ Αμίν 16, Γλυνιαδάκης 8, Μάρσαλ, Γκίκας 7 (1), Πόποβιτς, Σταμάτης 8 (2), Σμιθ 4.

ΚΑΒΑΛΑ (Γιατζόγλου): Λέιζερ 10 (2), Ουίλιαμς 6, ΜακΚι 13 (3), Γκέλιος 5 (1), Κρομά 16 (1), Σταμπουλής 6, Κοστόφ 17 (8 ριμπ.), Καλαϊτζίδης, Γιαννακίδης 6 (2), Δεμερτζής.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ