ΜΠΑΣΚΕΤ

Δορκοφίκης: "Ήταν δύσκολα όλο αυτό τον καιρό"

Δορκοφίκης: "Ήταν δύσκολα όλο αυτό τον καιρό"
INTIME SPORTS

Ο Περικλής Δορκοφίκης μίλησε στο Sport24.gr για τη νίκη του Ηλυσιακού επί του Ικάρου, το διάστημα των 9 ηττών, αλλά και για το δύσκολο "φίνις" του α' γύρου που ακολουθεί

Το διάστημα των σχεδόν τριών μηνών που μεσολάβησε από τη νίκη της πρεμιέρας επί της Καβάλας μέχρι το παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου με τον Ίκαρο, ήταν πολύ δύσκολο για τον Ηλυσιακό.

Η ομάδα των Ιλισίων, άλλαξε προπονητή, άλλαξε παίκτες και τελικά κατάφερε να σταματήσει το αρνητικό σερί των 9 συνεχόμενων ηττών που την έφεραν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Μετά από φοβερή ανατροπή στο τελευταίο τρίλεπτο, ο Ηλυσιακός κατάφερε να επικρατήσει στις λεπτομέρειες του Ικάρου και να πάρει μία βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Διαβάστε τι είπε στο Sport24.gr ο Περικλής Δορκοφίκης: "Ήταν δύσκολα τα πράγματα όλο αυτό τον καιρό για εμάς. Είχαμε μαζέψει αρκετές ήττες. Ήταν πολύ όμορφο το συναίσθημα να κερδίζουμε τον αγώνα με τον Ίκαρο και να ξεκινάμε με νίκη το 2013".

Σχετικά με τη συνέχεια, ο έμπειρος φόργουορντ δεν ακροβατεί: "Είναι πολύ δύσκολο αυτό που έχουμε μπροστά μας. Στο μόνο που θα μας βοηθήσει αυτή η νίκη είναι να έχουμε καλύτερη ψυχολογία στη δύσκολη συνέχεια.

Φυσικά και νιώσαμε ανακούφιση στο τέλος. Δείξαμε μεγάλα ψυχικά χαρίσματα και γυρίσαμε το παιχνίδι γιατί βρεθήκαμε να χάνουμε κιόλας με διαφορά. Για εμάς, στο τέλος το συναίσθημα χαράς ήταν εκείνο που μας έμεινε.

Άλλωστε, η αλήθεια είναι ότι και με το Ρέθυμνο και με τους Πανιώνιο, ΠΑΟΚ, είχαμε τα ματς στα χέρια μας και τα χαρίσαμε εμείς στο τέλος. Πιστεύαμε ότι κάποια στιγμή θα έρθει το θετικό αποτέλεσμα".

"Ξέρω μέσα μου τι έφταιξε"

Στο τέλος του α' γύρου, ο Ηλυσιακός έχει ακόμα δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια να δώσει... Ακολουθούν οι αναμετρήσεις με ΚΑΟΔ και Περιστέρι και ο Περικλής Δορκοφίκης δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του.

"Είναι δύσκολα παιχνίδια που θα πρέπει να τα παλέψουμε πολύ για να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Δεν κρυβόμαστε, είναι δύσκολα τα πράγματα για την ομάδα μας.

Η Δράμα έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία. Εύχομαι η καινούρια χρονιά να μας δώσει κι άλλες νίκες, να κάνουμε το καλύτερο δυνατό τέλος και στη συνέχεια να κάνουμε έναν καλύτερο γύρο", σχολίασε ο άσος του Ηλυσιακού.

Τέλος, ρωτήσαμε τον 32χρονο φόργουορντ για το τι έφταιξε και ο Ηλυσιακός βρέθηκε τόσο χαμηλά από το ξεκίνημα κιόλας του πρωταθλήματος, παλεύοντας για την παραμονή:

"Είναι πολλά τα όσα θεωρώ ότι έφταιξαν και η ομάδα βρέθηκε στην τελευταία θέση, αλλά δεν θα ήθελα να το αναλύσω. Ξέρω μέσα μου τι έφταιξε. Κι επίσης ξέρω ότι η ομάδα δεν αξίζει τη θέση που έχει.

Νομίζω ότι από εδώ και πέρα τα πράγματα θα πάνε λίγο καλύτερα και θα πετύχουμε το στόχο μας που όπως ήρθαν τα πράγματα είναι η παραμονή μας στην κατηγορία. Θέλουμε να μας χαμογελάσει και λίγο η τύχη περισσότερο και να είμαστε πιο τυχεροί".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ