ΑΡΗΣ

Τηλεφώνημα Λάσκαρη για Παπανικολάου

Τηλεφώνημα Λάσκαρη για Παπανικολάου
Παπανικολάου

Ο Νίκος Λάσκαρης θέλει να φέρει τον Κώστα Παπανικολάου πίσω στον Άρη μετά το καλοκαίρι του 2009 και έχει αναλάβει επί προσωπικού την υπόθεση. Φρόντισε ήδη να κάνει το πρώτο τηλεφώνημα όπου έκανε λόγο για συμβόλαιο ενάμιση χρόνου. Μέχρι δηλαδή το καλοκαίρι του 2017.

Ο Νίκος Λάσκαρης θέλει να ανατρέψει τα δεδομένα και κόντρα στα προγνωστικά να φέρει και πάλι τον Κώστα Παπανικολάου στον Άρη μετά το καλοκαίρι του 2009. Θα το πετύχει ή όχι θα φανεί μέσα στις επόμενες μέρες. Το σίγουρο πάντως είναι ότι έχει αναλάβει επί προσωπικού την υπόθεση.

Στην ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι δεδομένο ότι ενδιαφέρονται για τον διεθνή φόργουορντ από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι έμεινε ελεύθερος από τους Ντένβερ Νάγκετς. Μία εξέλιξη που ουσιαστικά άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστροφής του στην Ευρώπη. Και ακόμη περισσότερο από τη στιγμή που πέρασε το 48ωρο που του έδινε τη δυνατότητα να μετακομίσει σε άλλη ομάδα του ΝΒΑ με τις ίδιες απολαβές.

Όσον αφορά την περίπτωση του Άρη το φλερτ ξεκίνησε με μία διερευνητική επαφή και ακολούθησε την Τετάρτη (13/01) το τηλεφώνημα του Λάσκαρη. Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Άρης μετά την βαριά ήττα στο Μιλάνο από την Αρμάνι για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Last-32 του Eurocup αποφάσισε άμεσα να ενισχύσει το ρόστερ για μία ακόμη καλύτερη πορεία τόσο στο φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι όσο και στη Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Ο Λάσκαρης βρέθηκε στα αποδυτήρια της ομάδας στο Mediolanum Forum όπου έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμά του σε τεχνικό τιμ και παίκτες για την επόμενη μέρα της συντριβής από την Αρμάνι. "Βρείτε λύση", τους είπε χαρακτηριστικά γνωρίζοντας όμως καλύτερα από τον καθένα ότι ήρθε η ώρα να δώσει και ο ίδιος λύση. Αυτή που ενδεχομένως θα μπορούσε να είχε δοθεί εδώ και καιρό αλλά επιλέχθηκε αφού δεν βρέθηκε το κάτι το εξαιρετικό που θα ταίριαζε στη λογική του Δημήτρη Πρίφτη να μην αντικατασταθεί ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς.

Καθοριστικό το τρέχον 48ωρο

Μία μέρα μετά το μήνυμα - καμπανάκι του Λάσκαρη στα αποδυτήρια του Άρη ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ βρισκόμενος σε ανοιχτή γραμμή με τον τεχνικό της ομάδας ανέλαβε δράση. Και επειδή έχει αποδείξει από την πρώτη που μπήκε στα κοινά ότι θέλει να βάλει την σφραγίδα του δίνοντας στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ρόλο πρωταγωνιστή δείχνει αποφασισμένος για το colpo grosso. Αυτό που ακούει στο ενδεχόμενο της απόκτησης του Παπανικολάου.

Το τηλεφώνημα του Λάσκαρη είναι γεγονός και δεν διαψεύδεται από πλευράς του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ Άρης. Όπως και το γεγονός πως εκτός από την εκδήλωση ενδιαφέροντος έκανε λόγο για συμβόλαιο διάρκειας ενάμιση χρόνου. Για το υπόλοιπο της φετινής και για την επόμενη. Μέχρι δηλαδή το καλοκαίρι του 2017. Μάλιστα οι δύο πλευρές αναμένεται να πούνε εκ νέου στο τρέχον 48ωρο με τον διεθνή φόργουορντ που συνεχίζει να βρίσκεται στο Ντένβερ να είναι ενήμερος.

Κι αν η επίτευξη της "επιχείρησης" μεταγραφής Παπανικολάου φαντάζει mission impossible για τον Λάσκαρη ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Άρης είναι αποφασισμένος να μην το βάλει κάτω και να εξαντλήσει όλα τα ενδεχόμενα. Να κάνει ακόμη και την οικονομική υπέρβαση αν χρειαστεί πετυχαίνοντας να "ζεστάνει" ακόμη περισσότερο τον κόσμο της ομάδας όπως το έχει πετύχει από την πρώτη μέρα που ενεργοποιήθηκε. Τόσο πριν μπει και επίσημα στο δ.σ. της ΚΑΕ όσο και μετά τη τυπική του είσοδο σε αυτό.

Μέχρι τέλος για ΝΒΑ και ΤΟΡ 16 Euroleague

Το σίγουρο είναι ότι οι πιθανότητες ο Παπανικολάου να επιστρέψει στον Άρη δεν είναι υπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Όχι ότι δεν αποτελεί ένα ξεχωριστό κομμάτι στην καριέρα του και στην καρδιά του αλλά λόγω ότι θέλει να εξαντλήσει όλα τα ενδεχόμενα είτε να παραμείνει στο ΝΒΑ είναι να βρει συμβόλαιο με ομάδα που αγωνίζεται τη στιγμή αυτή στο ΤΟΡ 16 της Euroleague με την Μπαρτσελόνα να έχει πάντα τον πρώτο λόγο επ΄ αυτού. Παρόλα αυτά στον Άρη θα το παλέψουν μέχρι τέλους.

Επί του παρόντος ο Πάπανικολάου όσον αφορά το κεφάλαιο ΝΒΑ για τη φετινή αγωνιστική περίοδο το σίγουρο είναι ότι λογίζεται ως ελεύθερος. Κι αυτό καθώς δεν ισχύει πια το συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τους Ντένβερ Νάγκετς. Ωστόσο υπάρχουνε δύο άλλες ομάδες που επιθυμούν την απόκτησή του.

Στην Ευρώπη και στην επιστροφή του σε αυτήν προτεραιότητά του είναι να αγωνιστεί σε κάποια ομάδα που τη στιγμή αυτή συμμετέχει στο ΤΟΡ 16 της Euroleague. Στην κορυφαία διοργάνωση και να διεκδικήσει την κατάκτησή της για τρίτη φορά στην καριέρα του, μετά τις δύο συνεχόμενες με τον Ολυμπιακό σε Κωνσταντινούπολη και Λονδίνο. Όπως έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία 24ωρα υπάρχει το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Λαμποράλ Κούτσα του Γιάννη Μπουρούση αλλά και πρόταση από άλλη ομάδα. Αυτή δεν είναι ο Ολυμπιακός, που είχε κινηθεί για την απόκτησή του τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά ούτε και ο Παναθηναϊκός.

Επίσης δεν πρόκειται για κάποια από τις δύο ρωσικές ομάδες με Έλληνα προπονητή στην άκρη του πάγκου τους. Την ΤΣΣΚΑ Μόασχας με τον Δημήτρη Ιτούδη και την Λοκομοτίβ Κούμπαν με τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Ούτε όμως και από τη Μπαρτσελόνα που διατηρεί τα δικαιώματά του στο ενδεχόμενο της επιστροφής του στην Ευρώπη και έχει το δικαίωμα να "ματσάρει" την οποιαδήποτε συμφωνία με ομάδα της "Γηραιάς Ηπείρου". Όπως και να έχει η συγκεκριμένη ομάδα προσφέρει στον Παπανικολάου συμβόλαιο για 2,5 χρόνια, μέχρι το καλοκαίρι δηλαδή του 2018, με συγκεκριμένο ρόλο και εξέλιξη θα υπάρξει άμεσα. Ακόμη και στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου καθώς σήμερα και αύριο έχει παιχνίδι στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του ΤΟΡ 16 της Euroleague.

Δεν αποκλείεται μάλιστα αυτή να είναι η γερμανική Μπάμπεργκ ελέω της παρουσίας του πρώην τεχνικού της Εθνικής Ελλάδος. Του Ιταλού Αντρέα Τρινκιέρι στο Eurobasket του 2013 στα γήπεδα της Σλοβενίας όπου τον είχε εμπιστευτεί. Υπενθυμίζεται ότι στη Μπάμπεργκ αγωνίζεται και ο αρχηγός της "επίσημης αγαπημένης" Νίκου Ζήση.

Στο ενδεχόμενο της απόφασης του Παπανικολάου να επιστρέψει στην Ευρώπη στον Άρη ποντάρουν και στο γεγονός ότι στο ΤΟΡ 16 θα μπορεί να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής μετά τις 25 Φεβρουαρίου. Μετά δηλαδή τον πέρας της 7ης αγωνιστικής βάσει των κανονισμών που ισχύουν και επιτρέπουν τις αλλαγές στα ρόστερ. Μετά δηλαδή το τέλος του Α΄ γύρου. Κάτι που ισχύει και στη φάση των ομίλων του Last-32 στο Eurocup μόνο που υπάρχει χρονική διαφορά ενός μηνός.

Όπως και να έχει η υπόθεση Παπανικολάου και του επόμενου σταθμού της καριέρας του θα ξεκαθαρίσει άμεσα. Ο διεθνής φόργουορντ παραμένει οικογενειακώς στο Ντένβερ όπου έχει προγραμματίσει να παραμείνει για μία ακόμη εβδομάδα και μέχρι τότε αναμένεται η λύση του ρέμπους. Αν δηλαδή η επόμενη ομάδα του μετά τους Νάγκετς θα είναι άλλη ομάδα του ΝΒΑ, ή ομάδα από το φετινό ΤΟΡ 16 της Euroleague ή ο Άρης με τον Νίκο Λάσκαρη να είναι έτοιμος για την κατάθεση της καλύτερης δυνατής οικονομικά πρότασης στο πρόσωπό του.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ