ΑΡΗΣ

Ο Τόρεϊ Τόμας ήταν ο καημός του Πρίφτη

Ο Τόρεϊ Τόμας ήταν ο καημός του Πρίφτη

Ο Δημήτρης Πρίφτης μόνο τυχαία δεν επέλεξε τον Τόρεϊ Τόμας να αποτελέσει τον εγκέφαλο του φετινού Άρη όντας η πρώτη του επιλογή όταν ξεκινούσε τον σχεδιασμό του ρόστερ.

Ο Τόρεϊ Τόμας ( σ.σ που κληρονόμησε και μια θλάση ) αποτελεί τον εγκέφαλο του φετινού Άρη όντας η πρώτη επιλογή του Δημήτρη Πρίφτη στην συγκρότηση του ρόστερ από την στιγμή που συμφώνησε με την διοίκηση της ΚΑΕ.

Το γιατί; Καθόλου τυχαίο. Ο τεχνικός του Άρη τον ήθελε και τα δύο προηγούμενα χρόνια που βρισκόταν στους πάγκους των Καβάλα, Ικάρου Καλλιθέας και Κολοσσού Ρόδου αλλά τη φορά αυτή ήταν γραφτό η τύχη να μην του γυρίσει την πλάτη.

Ο Πρίφτης είχε θέσει ουσιαστικά στην διοίκηση της ΚΑΕ Άρης ως πρώτο μεταγραφικό στόχο την απόκτηση του Τόμας. Μάλιστα έδειχνε να μην εξέτασε καν την επόμενη επιλογή αν πρώτα δεν ξεκαθάριζε το τι μέλλει με τον απόφοιτο του Χόλι Κρος. Έτσι και έγινε με την διοίκηση της ΚΑΕ στις 23 Αυγούστου να προχώρησε στην ανακοίνωση της απόκτησης του 29χρονου γκαρντ.

Ο Τόμας είναι γεννημένος στις 26 Φεβρουαρίου του 1985), ιχθείς για όσους ασχολούνται με τα ζώδια, και έχει ύψος 1.80μ., φοίτησε στο γυμνάσιο του Τρίνιτι και από το 2003 ως το 2007 στο κολέγιο Χόλι Κρος. Την τελευταία σεζόν του στο κολέγιο είχε 13.7 πόντους, 4.7 ριμπάουντ, 4.7 ασίστ και 2.8 κλεψίματα ανά αγώνα.

Το ύψος του μπορεί να ενδείκνυται για έναν καθαρόαιμο πλέι μέικερ αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει στο να σκοράρει έχοντας ακόμη και διψήφιους κατά μ.ό. πόντους. Όπως φάνηκε και στην πρώτη χρονιά όταν αποφοίτησε και πέρασε τον Ατλαντικό με προορισμό την Ευρώπη όπου και στέριωσε για τα καλά μέχρι σήμερα. Μοναδική παρένθεση το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2011-2012.

Ο Τόμας άρχισε την επαγγελματική του καριέρα τη σεζόν 2007-08, στη Σουηδία και συγκεκριμένα στην Άκροπολ, στην οποία είχε κατά μ.ό. 25.6 πόντους, 7.6 ριμπάουντ, 6.6 ασίστ και 3.1 κλεψίματα. Νούμερα που φανερώνουνε ότι ουσιαστικά ήταν μία ομάδα μόνος του.

Την επόμενη χρονιά μεταπήδησε στην ολλανδική Χάνζβαστ Κάπιταλς και το 2009-10 παρέμεινε στην Ολλανδία, παίζοντας στη Ναϊμέγκεν. Το καλοκαίρι του 2010 συμφώνησε με την πολωνική Τουρόβ όπου μάλιστα κέρδισε τον τίτλο του MVP του πρωταθλήματος, με 14.4 πόντους, 5.2 ριμπάουντ και 4.7 ασίστ κατά μέσο όρο, σε 41 αγώνες.

Το 2011 υπέγραψε στη Σπαρτάκ Πριμόριε του Βλαδιβοστόκ έχοντας κατά μ.ό. 15.3 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 4 κλεψίματα και κατέκτησε το κύπελλο Ρωσίας το 2012. Ωστόσο τελείωσε τη σεζόν στη Μέτρος ντε Αντριάγκο της Δομινικανικής Δημοκρατίας για να επιστρέψει αμέσως μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου και πάλι στην Ευρώπη.

Τη φορά αυτή για λογαριασμό της Παρτιζάν Βελιγραδίου και στο τέλος του έτους μεταπήδησε στην Ιταλία και την Σκαβολίνι Πέζαρο με 9 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ κατά μέσο όρο.

Το καλοκαίρι του 2013 ο Τόμας υπέγραψε στην τουρκική Αλιάγα (1.5 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ ανά αγώνα) και τον Δεκέμβριο συμφώνησε με τη γαλλική Λε Μαν με την οποία είχε κατά μ.ό. 7.2 πόντους, 2.4 ριμπάουντ, 2.4 ασίστ και 2 κλεψίματα στο πρωτάθλημα και 3.5 πόντους, 4.5 ασίστ στο EuroCup. Συνέχισε τη σεζόν στη Γαλλία, αλλά στη Σολέ με 7.2 πόντους, 2.4 ασίστ στο πρωτάθλημα και 13.8 πόντους, 4 ασίστ στο EuroChallenge.

Φθάνοντας στο φετινό καλοκαίρι όμως ο καημός τεσσάρων ετών του Πρίφτη έγινε πραγματικότητα και ο Τόμας τέθηκε υπό τις οδηγίες. Τη φορά αυτή η διαφορά ήταν ότι χρειάστηκε ο Αμερικανός γκαρντ να τον περιμένει να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με την Εθνική ομάδα του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ισπανίας.

Ο Τόμας ήταν εκεί στη Nick Galis Hall και ο Πρίφτης τον συνάντησε στις 10 Σεπτεμβρίου έχοντας την ευκαιρία να τα πούνε για πρώτη φορά από κοντά. Λίγους μήνες αργότερα από την πρώτη τους επικοινωνία δια τηλεφώνου. Τότε όταν ο Αμερικανός γκαρντ ήταν στην γαλλική Λε Μαν και ο Έλληνας τεχνικός στον πάγκο του Κολοσσού Ρόδου. Το γεγονός όμως ότι έπρεπε να περιμένει δύο εβδομάδες για να ολοκληρωθεί το μηνιαίο του συμβόλαιο τον ανάγκασε να επιλέξει τον Κροάτη Μάρκο Τσαρ.

Στο ξεκίνημα του φλερτ του Πριφτη με τον Τόμας το εμπόδιο ήταν το οικονομικό κομμάτι. Τότε όταν το καλοκαίρι του 2011 ο πρώτος βρισκόταν στον πάγκο της Καβάλας και ο δεύτερος είχε στα χέρια του την πρόταση της ρωσικής Σπαρτάκ Πριμόριε με την οποία κατέκτησε και το Κύπελλο.

Κι όσο γιατί ο Τόμας αποτέλεσε τον καημό του Πρίφτη την τελευταία τετραετία με αποτέλεσμα να φθάσει σε σημείο να τον εκτιμάει μπασκετικά και να τον θέλει παντού μαζί του; Η απάντηση είναι η εξής. Τον θεωρεί ως έναν από τους Αμερικανούς πλέι μέικερ ή και γκαρντ που δίνουνε μεγαλύτερο βάρος στην άμυνα από ότι στην επίθεση αν όχι και στους δύο τομείς το ίδιο πολύ.

Τον θεωρεί ως έναν Αμερικανό πλέι μέικερ που έχει στο μυαλό του πρώτα από όλα να κάνει χαρούμενους τους συμπαίκτες του αντί τον εαυτό του. Μία λογική που σύμφωνα με τον Πρίφτη ταιριάζει στον τρόπο παιχνιδιού που ήθελε να παίξει με τον Άρη που θα έχτιζε στην φετινή χρονιά.

Μάλιστα ο Πρίφτης δεν το κρύβει για την επιλογή του πως αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένος και όπως αποδεικνύεται καθημερινά ολοένα και περισσότερο. Κι όσο για το ότι έχει ζήσει σε αυτόν τον έναν μήνα της συνεργασίας είναι ότι ο Τόμας μετά από τα εφτά χρόνια του στην Ευρώπη έχει προλάβει να αποκτήσει ευρωπαϊκή συμπεριφορά, είναι τυπικός και ευδιάθετος σε κάθε προπόνηση χωρίς να «κλέβει» όπως παραδέχεται μεταξύ άλλων ο τεχνικός του Άρη.

Επί προσωπικού, ο ελεύθερος Τόμας έχει τη δική του ιστοσελίδα στο διαδίκτυο (gotorey.com) που φροντίζει να την ενημερώνει για τους σταθμούς στην καριέρα του όπως και τα άλλα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης.

Κάτι που έκανε και χθες μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Ελευσίνα και την νίκη επί του Πανελευσινιακού με τον Αμερικανό γκαρντ να έγραψε χαρακτηριστικά: "Πρώτο παιχνίδι της σεζόν και πήραμε μια μεγάλη νίκη! Vamos ARIS! Εχουμε μια ολόκληρη σεζόν μπροστά μας! Νιώθω ευλογημένος!".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ