ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ποιος θα παίζει σμολ φόργουορντ τώρα;

BASKET LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΚΟΡΥΦΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ 8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
BASKET LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΚΟΡΥΦΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ 8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ EUROKINISSI SPORTS

Ο τραυματισμός του Μίλος Μιλόσεβιτς που ήρθε να προστεθεί σε αυτόν του Κώστα Βασιλειάδη μπλέκει την κατάσταση στην θέση του σμολ φόργουορντ για την ΑΕΚ, η οποία καλείται να βρει εναλλακτικούς τρόπους για να καλύψει τη θέση.

Οι τραυματισμοί δεν λένε να αφήσουν σε ησυχία την ΑΕΚ, με τον Μίλος Μιλόσεβιτς να είναι το τελευταίο “θύμα”, αφού υπέστη θλάση και θα μείνει περίπου 20 ημέρες εκτός δράσης . Κάτι που κατά πολλούς μοιάζει λογικό, αφού ο Βόσνιος φόργουορντ έπαιζε εδώ και περίπου ένα μήνα κάνοντας ενέσεις. Το θέμα ωστόσο είναι ότι ο τραυματισμός του Μιλόσεβιτς μπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα στην “Ένωση” σε μία κομβική θέση, αυτή του σμολ φόργουορντ.

Με τον Κώστα Βασιλειάδη να είναι και αυτός τραυματίας, η ΑΕΚ ξαφνικά βρίσκεται χωρίς τους δύο παίκτες που χρησιμοποιεί συνήθως ο Γιούρι Ζντοβτς σε αυτή την θέση. Έστω και αν η αλήθεια είναι ότι ο Μιλόσεβιτς αγωνιζόταν “αναγκαστικά” εκεί λόγω της παρουσίας των Ντούσαν Σάκοτα (που μόλις γύρισε από τραυματισμό και είναι ανέτοιμος) και Τζαουάντ Ουίλιαμς στην θέση του πάουερ φόργουορντ.

Όπως και να έχει βέβαια, αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι οι “Κιτρινόμαυροι” βρίσκονται ξαφνικά με ένα σημαντικό πρόβλημα στα χέρια τους, αφού στην θέση του σμολ φόργουορντ έτσι κι αλλιώς υπάρχει το μικρότερο βάθος από κάθε άλλη θέση στο ρόστερ, με τον ταυτόχρονο τραυματισμό των δύο παικτών που παίρνουν τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής να... μπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν υπάρχουν και λύσεις. Για την ακρίβεια ήδη έχει δείξει ο Ζντοβτς ότι προσπαθεί να βρει τρόπους να καλύψει την θέση του σμολ φόργουορντ, από τον καιρό ακόμα που απουσίαζε ο Βασιλειάδης.

Ο Λαρεντζάκης “ανεβαίνει” μία θέση

ΑΕΚ: Ποιος θα παίζει σμολ φόργουορντ τώρα;
ACTION IMAGES PRESS AGENCY


Η πρώτη λύση είναι και αυτή που έχει “προκριθεί” της περισσότερες φορές μέχρι στιγμης: Να “ανέβει” μία θέση ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης και να αγωνιστεί ως σμολ φόργουορντ, με την “Ένωση” να έχει στις θέσεις των γκαρντ την ίδια στιγμή τους Ρόκο Λένι Ούκιτς και Μάικλ Ντίξον.

Η συγκεκριμένη θέση δεν είναι ακριβώς “ξένη” βέβαια για τον Λαρεντζάκη, ο οποίος φέτος έχει κληθεί έτσι κι αλλιώς να αγωνιστεί από πόιντ γκαρντ μέχρι και σμολ φόργουορντ. Με αυτόν σε θέση σμολ φόργουορντ η ΑΕΚ δεν χάνει σε ύψος, αφού ο γκαρντ από την Κύθνο έχει ύψος 1.96 μέτρα, ενώ αποκτάει και περισσότερες επιλογές στην επίθεση χάρη στην προώθηση του Ντίξον στην βασική πεντάδα.

Την ίδια στιγμή ωστόσο αυτή η κίνηση έχει και ένα ξεκάθαρο μειονέκτημα: Ο πάγκος της ΑΕΚ “χάνει” πολλά, αφού δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να μπει ο Ντίξον και να αλλάξει τον ρυθμό ενός αγώνα, ενώ σίγουρα στην “Ένωση” πρέπει να θυμούνται ότι στο παρελθόν τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά όταν ο Αμερικανός με το Γεωργιανό διαβατήριο ξεκινούσε το παιχνίδι, αφού τον “σημάδευαν” πιο εύκολα οι αντίπαλοι στην άμυνα.

Ο Σκουλίδας αναβαθμίζεται

ΑΕΚ: Ποιος θα παίζει σμολ φόργουορντ τώρα;
ACTION IMAGES PRESS AGENCY


Άλλη μία λύση που υπάρχει σημαντική πιθανότητα να εφαρμοστεί. Να χριστεί βασικός ο Διονύσης Σκουλίδας, προκειμένου να μην διαταραχθεί η ισορροπία του πάγκου, με την ΑΕΚ να ξεκινάει ακόμα στην πεντάδα με τους Ούκιτς και Λαρεντζάκη.

Το ξεκάθαρο πλεονέκτημα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι οι “Κιτρινόμαυροι” θα “ψηλώσουν” πολύ στην περιφέρεια, η οποία θα αποτελείται από τους Ούκιτς (1.96 μέτρα), Λαρεντζάκη (1.96 μέτρα) και Σκουλίδα (2.01 μέτρα). Θα μοιάζει δηλαδή πολύ με την αρχική πεντάδα, όπου ξεκινάει ο Βασιλειάδης που έχει ύψος 2 μέτρα.

Παίζοντας με τρία γκαρντ

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΡΗΣ - ΑΕΚ (MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΡΗΣ - ΑΕΚ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM


Η τελευταία λύση είναι και αυτή που τώρα τελευταία χρησιμοποιείται όλο και πιο συχνά από τον Γιούρι Ζντοβτς, από την στιγμή δηλαδή που αποκτήθηκε ο Ντόνι ΜακΓκράθ: Να έχει η ΑΕΚ δηλαδή ταυτόχρονα στο παρκέ τους Ούκιτς, Ντίξον και ΜακΓκράθ.

Αυτό το σχήμα βέβαια είναι σχεδόν απίθανο να είναι το αρχικό για δύο λόγους: 1. Η περιφέρεια της ομάδας θα χάσει πολύ σε ύψος και 2. Οι αναπληρωματικοί γκαρντ θα είναι οι Δημήτρης Μωραϊτης, Λαρεντζάκης και Σκουλίδας.

Παρόλα αυτά, το συγκεκριμένο σχήμα είναι πολύ πιθανό να είναι αυτό με το οποίο θα τελειώνει η ΑΕΚ τους αγώνες, κάτι που εξάλλου έχει ήδη συμβεί αρκετές φορές, αρχής γενομένης από τον αγώνα με τον Άρη για το Κύπελλο Ελλάδος.

Όπως και να έχει, το μόνο σίγουρο είναι ότι η ΑΕΚ θα έχει επιλογές για να καλύψει τα κενά των Βασιλειάδη και Μιλόσεβιτς, παρά την απουσία ενός κλασικού σμολ φόργουορντ πέραν του 19χρονου Σκουλίδα, ο οποίος βέβαια από την πλευρά του βρίσκει μπροστά του μία καλή ευκαιρία. Μένει τώρα να φανεί πώς θα αντιδράσει η “Ένωση” από εδώ και πέρα, ξεκινώντας από τον εκτός έδρας αγώνα με το Λαύριο για την 15η αγωνιστική της Stoixima.gr Basket League το προσεχές Σάββατο (28/1).

Twitter @steflong85

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ