FIBA WORLD CUP

Στα φαβορί η Ελλάδα

Στα φαβορί η Ελλάδα

Ο Ντίνο Μενεγκίν εξηγεί τη διαφορά μεταξύ των σέντερ του "τότε" και του "τώρα", χαρακτηρίζει την Ισπανία "παράδειγμα προς μίμηση" και δίνει τα προγνωστικά του, για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Ντίνο Μενεγκίν αποθέωσε την ομοσπονδία της Ισπανίας, για τον τρόπο που χειρίστηκε την οργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Για την ακρίβεια, ο εκπρόσωπος του ιταλικού μπάσκετ είπε ότι " οι Ισπανοί είναι το παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι. Ο πρόεδρος Σάεθ και η FEB κάνουν πολύ καλή δουλειά, για τους ανθρώπους που αγαπούν το μπάσκετ. Αυτό είναι το καλύτερο μήνυμα για όλες τις άλλες χώρες. Η Ισπανία μας έδωσε μάθημα ως προς το πώς να οργανώνουμε το τουρνουά και όλοι έχουμε στρέψει σε αυτή τη χώρα την προσοχή μας".

Σε ό,τι αφορά το Κεντρικό Συμβούλιο, είπε ότι " φτάνουν τα λόγια και οι θεωρίες. Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις, γιατί οι οικονομικές συνθήκες δεν είναι καλές και όλοι αναζητούμε τρόπους για να γίνουμε καλύτεροι. Είναι λοιπόν, ώρα να δουλέψουμε σκληρά και να βελτιωθούμε".

Του ζήτησαν να κάνει μια πρόβλεψη για τη διοργάνωση. Απάντησε " δεν έχω δει πολλά φιλικά προετοιμασίας, αλλά μπορώ να σας πω ότι η Ισπανία, η Αργεντινή, η Λιθουανία, η Ελλάδα και φυσικά οι ΗΠΑ είναι τα φαβορί".

Τον ρώτησαν για την εξέλιξη της θέσης "5" από τότε που έπαιζε εκείνος μπάσκετ, έως τη σήμερον ημέρα, για να σταθεί στο " επί των ημερών μου, τον προηγούμενο αιώνα, δεν ήταν όσο ψηλοί είναι τώρα. Επιπροσθέτως, οι σύγχρονοι σέντερ είναι πιο δυνατοί και διαθέτουν περισσότερες ικανότητες. Μπορούν και κάνουν πολλά πράγματα. Από τεχνικής απόψεως, το μπάσκετ έχει αναπτυχθεί πολύ. Δεν είμαστε στο ίδιο επίπεδο με το ΝΒΑ, αλλά δουλεύουμε προς αυτήν την κατεύθυνση και κάθε ημέρα κάνουμε ένα βήμα παραπάνω".

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ