FIBA WORLD CUP

Άλλαξε ο πρόεδρος της FIBA

Άλλαξε ο πρόεδρος της FIBA

Το κεντρικό συμβούλιο της FIBA επισημοποίησε την εκλογή του Οράσιο Μουρατόρε, ως νέου προέδρου της -έως το 2019. Στις πρώτες του δηλώσεις, μίλησε για το ανανεωμένο World Cup των 32 ομάδων, με τα εντός έδρας ματς, μέσα στη σεζόν.

Παρουσία εκπροσώπων από 116 εθνικές ομοσπονδίες της FIBA, συγκλήθηκε στη Σεβίλλη το 20ο Κεντρικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, στο πλαίσιο του οποίου άλλαξαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά και ο πρόεδρος. Στη θέση του Ιβάν Μαϊνινί θα βρεθεί ο Αργεντινός, Οράσιο Μουρατόρε. Αναλαμβάνει χρέη από φέτος, με τη θητεία του να λήγει το 2019.

Αυτός θα αναλάβει να "περάσει" όλες τις αλλαγές που θέλει να δει η FIBA (με πρώτη τα πρωταθλήματα των ηπείρων να γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια και να γίνονται ματς κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών περιόδων), ενώ στο πλάνο υπάρχει και η επιστροφή όλων των αρμοδιοτήτων και των κέντρων αποφάσεων στη... μάνα FIBA (αντί των FIBA Europe, FIBA Americas, FIBA Africa, FIBA Oceania και FIBA Asia).

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο Μουρατόρε εστίασε στο νέο Παγκόσμιο Κύπελλο, των αγώνων μέσα στη σεζόν. " Πρέπει να βελτιωθούμε σε πολλά. Στο θέμα των διαιτητών, των προπονητών, των επαγγελματικών λιγκών και της προώθησης των δραστηριοτήτων μας. Οι ομοσπονδίες που έχουν καταλάβει πώς πρέπει να κινούνται, είναι επιτυχημένες. Θέλουμε αυτές να γίνουν τουλάχιστον 140, από τις 218 που διαθέτουμε. Στόχος είναι να αναδείξουμε περισσότερο το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η συμμετοχή 32 ομάδων και η δυνατότητα να παίζουν οι εθνικές στις χώρες τους, θα έχει πολλαπλά κέρδη. Θα υπάρχει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, που θα προσελκύσει περισσότερους επενδυτές. Για παράδειγμα, όταν η Αργεντινή ανέβηκε στο υψηλότερο πόντιουμ Ολυμπιακών Αγώνων και την επόμενη χρονιά φόρεσε το χρυσό, στο Παγκόσμιο της Ινδιανάπολης, δεν είχαμε χρόνο να συνειδητοποιήσουμε και να εκμεταλλευτούμε όσα έγιναν, γιατί ήταν όλα πολύ γρήγορα. Ούτε οι δημοσιογράφοι κατάφεραν να "πουλήσουν" περισσότερο το "προϊόν", πόσω μάλλον οι σπόνσορες. Αυτό τώρα θα αλλάξει".

Το Κεντρικό Συμβούλιο ψήφισε και για τα 12 από τα 29 μέλη που θα έχει η Κεντρική Επιτροπή. Την Ευρώπη θα εκπροσωπήσουν οι Λουίς Σάεθ (Ισπανία), Σιριέλ Κούμανς (Βέλγιο), Λένα Βάλιν Κάντζι (Σουηδία) και Ζαν Πιέρ Σουϊτά (Γαλλία). Η πρώτη σύσκεψη θα συγκληθεί στις 13/9, στη Μαδρίτη και ένα από τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν, είναι η συνάντηση με εκπρόσωπο των ΝΒΑers. Επίσης, θα εκλεγούν έξι επιπρόσθετα μέλη.

Παρουσιάστηκαν οι νέοι πρόεδροι των ηπείρων (Τουργκάι Ντεμιρέλ-Ευρώπη, Μπάρτον Σίπλεϊ-Ωκεανία, Χαμανέ Νιάνγκ -Αφρική, Ούσι Ρίτσαρντς -Αμερική, Σιχ Σαντ Μπιλ Αλί Αλ Τανί-Ασία).

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ