FIBA WORLD CUP

Μινγκ: "Όπως στο Πεκίνο"

Μινγκ: "Όπως στο Πεκίνο"

Η FIBA ανέθεσε στην Κίνα τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 (με ψήφους 14-7) και ο Γιάο Μινγκ... θυμήθηκε τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2008 ενώ έδωσε συγχαρητήρια στις Φιλιππίνες. Οι πόλεις του τουρνουά.

Η Κίνα και οι Φιλιππίνες ήταν υποψήφιες για την ανάληψη του διευρυμένου Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, παίρνοντας έτσι τη σκυτάλη από την Ισπανία.

Το Κεντρικό Γραφείο της FIBA συνεδρίασε στο Τόκιο και ανέθεσε τη διοργάνωση στους Κινέζους για πρώτη φορά στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων! Αμέσως μετά ο πρεσβευτής της υποψηφιότητας της Κίνας και πρώην ΝΒΑer, Γιάο Μινγκ, ανέφερε μεταξύ άλλων: "Είναι μια συναρπαστική στιγμή για όλους εμάς! Φέραμε το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Κίνα και είμαι σίγουρος ότι εκατομμύρια φίλαθλοι στη χώρα μοιράζονται μαζί μας αυτή τη χαρά".

Εν συνεχεία μοίρασε συγχαρητήρια στις Φιλιππίνες αφού "ήταν σπουδαίοι ανταγωνιστές. Μόνο όταν έχεις απέναντί σου τέτοιες υποψηφιότητες, πιέζεις τον εαυτό σου στα όριά του και βλέπεις τι πραγματικά μπορείς να πετύχεις! Αν και ήμασταν αντίπαλοι σε αυτή τη διαδικασία, παραμένουμε φίλοι ως λαοί".

Ο πρώην σέντερ των Houston Rockets πρόσθεσε: "Ξέρω πως είναι να αγωνίζεσαι μπροστά στον κόσμο σου σε διεθνές επίπεδο, και μάλιστα σε ένα τόσο σπουδαίο τουρνουά. Είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ με την εθνική Κίνας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, το 2008. Η διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 θα εμπνεύσει τους Κινέζους φιλάθλους και θα δώσει κίνητρο σε νεαρούς αθλητές να ασχοληθούν με το μπάσκετ".

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε οκτώ πόλεις: Πεκίνο, Ναντζίνγκ, Σούζχου, Γουάν, Γκουάνγκτζου Σενζέν, Φοσάν και Ντονγκουάν.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ