ΓΑΛΛΙΑ

Ο Γιαννάκης θα καταθέσει έφεση

Ο Γιαννάκης θα καταθέσει έφεση
INTIME SPORTS

Η διαμάχη ανάμεσα στη Λιμόζ και τον Παναγιώτη Γιαννάκη θα συνεχιστεί, με τον "Δράκο" να εφεσιβάλει την απόφαση του δικαστηρίου που τον κάλεσε να δώσει 50.000 ευρώ στους Γάλλους. Τι λέει ο εκπρόσωπος του;

Η δικαστική διαμάχη μεταξύ της Λιμόζ και του Παναγιώτη Γιαννάκη έγειρε υπέρ της γαλλικής ομάδας, με τον "Δράκο" να πρέπει να δώσει 50.000 ευρώ στους "Λιμουζό".

Όπως ενημέρωσε μέσω επιστολής ο δικηγόρος του Έλληνα τεχνικού, η απόφαση του δικαστηρίου της Γαλλίας, επί εργασιακών θεμάτων, είναι αβάσιμη και απαράδεκτη και η πλευρά του Παναγιώτη Γιαννάκη θα την αμφισβητήσει, χωρίς καθυστέρηση.

Αναλυτικά η επιστολή:

" Τον Ιούνιο του 2012, ο κύριος ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ υπέγραψε με την ομάδα της LIMOGES μια σύμβαση εργασίας για δύο χρόνια για το πόστο του προπονητή.

Kατόπιν συνεννοήσεως και προφορικής συγκατάθεσης με τον Πρόεδρο της LIMOGES, κύριο FORTE, τον Απρίλιο του 2013, ο coach δέχτηκε την πρόταση να αναλάβει παράλληλα την προπόνηση της Εθνικής Κίνας με την υπογραφή μιας σύμβασης μερικής απασχόλησης πλήρως προσαρμοσμένη στο πρόγραμμα της ομάδας της ΛΙΜΟΖ. Ο κύριος Γιαννάκης εξασφάλισε με ειδικό όρο στο συμβόλαιό αυτό, οι υποχρεώσεις του απέναντι στην ομάδα της Λιμόζ να έχουν πάντα πρωτεύουσα θέση και προτεραιότητα.

Ενώ στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων με τον κύριο ΓΙΑΝΝΑΚΗ εν όψει της υπογραφής της σύμβασης με την ΛΙΜΟΖ ο κύριος ΦΟΡΤΕ είχε υποσχεθεί στον κύριο Γιαννάκη ότι «φυσικά και θα μπορεί να αναλάβει παράλληλα κάποια Εθνική ομάδα» όπως ή πχ η Γαλλική ή η Ελληνική, ξαφνικά άλλαξε στάση και άρχισε να εναντιώνετε κλιμακωτά στην συνεργασία με την Εθνική Κίνας.

Το βασικό του επιχείρημα και κίνητρο του ΦΟΡΤΕ για να πείσει τον κύριο ΓΙΑΝΝΑΚΗ να δεχτεί να υπογράψει με την ΛΙΜΟΖ τον Ιούνιο του 2012 ήταν η πλήρης ελευθερία του για να προπονήσει παράλληλα μια Εθνική ομάδα όπως άλλωστε είναι σύνηθες στον τομέα του επαγγελματικού μπάσκετ.

Οι επικοινωνίες μεταξύ των στενών συνεργατών του προπονητή και του κ. ΦΟΡΤΕ είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικές :

«Όσον αφορά το μισθό του, ξέρετε ότι η Γαλλία δεν είναι σαν την Ελλάδα και το CSP Limoges δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Ολυμπιακό. Μπορούμε να προσφέρουμε το μέγιστο των € ******* ανά σεζόν. Τουλάχιστον δύο σεζόν. πλέον Bonus… Ταυτόχρονα, θα κάνω τα πάντα για να γίνει συνεργασία όσο το δυνατόν με την γαλλική Εθνική ομάδα Μπάσκετ, διότι πιστεύω ότι θα μπορούσε να είναι μια καλή συμφωνία για όλους. »

Επίσης, προκειμένου να τον πείσει να υπογράψει τη σύμβαση με την ομάδα της LIMOGES ο κ. ΦΟΡΤΕ έστειλε στην κόρη του κ. ΓΙΑΝΝΑΚΗ στις 4 Απριλίου 2012 ένα e-mail:

«(…) Είναι ο καλύτερος μεταξύ των καλύτερων προπονητών. Είμαι βέβαιος ότι πολλές Ευρωπαϊκές Εθνικές ομάδες θα τον αναζητήσουν τις προσεχείς εβδομάδες. »

«Αλλά θέλω να μας δώσετε μια ευκαιρία.

Επιπλέον, στις 2 Ιουνίου 2012, ο κ. ΦΟΡΤΕ ανακοίνωνε εγγράφως στον κ. ΓΙΑΝΝΑΚΗ :

«Είμαι 100% σίγουρος ότι θα χτίσουμε κάτι μεγάλο, και σας υπόσχομαι ότι θα κάνω ότι καλύτερο για να σας βοηθήσω για τη Γαλλική Εθνική ομάδα. Με κάθε ειλικρίνεια, εγώ δεν το κάνω μόνο για εσάς αλλά και για τη γαλλική εθνική ομάδα και τα αποτελέσματα που θα μπορούσαμε να έχουμε (…) Ονειρεύομαι να σας δούμε σύντομα στην Λιμόζ.».

Ο κ. FORTE σε email του της 25 Ιουλίου 2012 δήλωνε « (…) Ό,τι είναι καλό για τον Παναγιώτη, είναι καλό και για μένα.

Αλλά μπορούμε να πάρουμε το χρόνο να μιλήσουμε όταν θέλετε.

Θα ήμουν περήφανος αν ο Παναγιώτης επέστρεψε στην Εθνική ομάδα.

Αν θα ήταν για το καλοκαίρι του 2012, μπορείτε να καταλάβετε ότι θα ήταν λίγο περίπλοκο για την Λιμόζ, για την νέα οργάνωση στο club σαν πρώτη εμπειρία εκτός Ελλάδος …

Αλλά μετά από μερικούς μήνες συνεργασίας, μετά την ενέργεια και το πνεύμα που θα φέρει εδώ, θα είναι ΟΚ.

Μπορείτε να ενημερώσετε τον Παναγιώτη.

Για ένα παίκτη, το όνειρό του είναι να παίξει στην εθνική ομάδα. Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό.

Είναι το ίδιο πράγμα ισχύσει για έναν προπονητή, και νομίζω ότι αξίζει.

Εάν αυτή θα είναι η επιλογή του να υπογράψει με την Εθνική ομάδα, είμαι 100% μαζί του.

Δεν χρειάζεται την άδειά μου γι “αυτό! »

Μάλιστα, ο κύριος Γιαννάκης φρόντισε από τις προτάσεις εθνικών ομάδων που είχε να επιλέξει αυτήν της Κίνας, έναντι κάποιας ευρωπαϊκής, δεδομένου ότι οι ευρωπαϊκές θα τελείωνα τις υποχρεώσεις τους τέλος Σεπτέμβριο, αντί για μέσα Αυγούστου που τελείωσαν οι υποχρεώσεις των ασιατικών εθνικών ομάδων. Η επιλογή αυτή δεν ήταν τυχαία. Αν επέλεγε ευρωπαϊκή ομάδα, δεν θα μπορούσε να είναι παρόν στην προετοιμασία της Λιμόζ αφού τον ίδιο καιρό θα ήταν στο Ευρωμπάσκετ, ενώ επιλέγοντας την εθνική ομάδα της Κίνας θα ήταν παρόν σε όλη την προετοιμασία.

Παραταύτα ο κ. ΦΟΡΤΕ αφού άρχισε να κάνει αρνητικές δηλώσεις στα media καταστρατηγώντας μια αρνητική για τον coach κατάσταση, αποφάσισε να ξεκινήσει μια διαδικασία συγκαλώντας σε πρώτη φάση την Επιτροπή της LNB, υπό την προεδρία του κ. Jean MAZEAS.

Κατά την συνεδρία τις 10 Ιουνίου 2013, ο κ. FORTE απαίτησε αυθαίρετα από τον κύριο ΓΙΑΝΝΑΚΗ να επιστρέψει στην Λιμόζ στις 4 Αυγούστου του 2013, ενώ είχε προγραμματιστεί η επιστροφή του coach για περί τις 15 Αυγούστου 2013 προκειμένου να ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας της Λιμόζ όπως και την προηγούμενη χρονιά.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η δυνατότητα συμβιβασμού ήταν απίθανη,

Στις 11 Ιουνίου 2013, ενώ έδωσε υπέρογκες διαστάσεις στο θέμα και συνέχισε τις δηλώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης με σκοπό να δικαιολογήσει την συμπεριφορά του, ο Πρόεδρος του LIMOGES CSP κατήγγειλε καταχρηστικά την σύμβαση εργασίας λόγω υποτιθέμενου σοβαρού παραπτώματος του coach επικαλώντας βλάβη και ζητώντας σχετική αποζημίωση στερώντας του με αυτό τον τρόπο τα δικαιώματά και τις αποζημιώσεις που απορρέουν νόμιμα από την συλλογική σύμβαση εργασίας του κλάδου του Μπάσκετ αλλά και της ίδιας σύμβασης εργασίας.

Ο Πρόεδρος της ΛΙΜΟΖ αφού είχε παγιδεύσει τον προπονητή, δεν περιορίστηκε σε αυτή την σοβαρή σε συνέπειες κίνηση ήτοι στην καταχρηστική καταγγελία της σύμβασης εργασίας αλλά στις 19 Ιουνίου 2013, η ομάδα της ΛΙΜΟΖ έγειρε αγωγή ενώπιον του Εργατοδικείου της ΛΙΜΟΖ ζητώντας αποζημίωση από τον εργαζόμενο τουλάχιστον των 210.000,00 ευρώ με νόμιμο τόκο και το ποσό των 7.500,00 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα.

Υπό αυτές τις συνθήκες και προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντα του, στις 11 Ιουλίου 2013 ο κύριος ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ έγειρε ανταγωγή κατά της ομάδας της ΛΙΜΟΖ για καταχρηστική καταγγελία της σύμβασης εργασίας και για τις βλάβες που είχε υποστεί για την φήμη του και υπόληψή του στα πλαίσια του καταστρατηγημένου σχεδίου του Προέδρου της για ανέξοδη απομάκρυνση του προπονητή μετά από μια επιτυχημένη σεζόν.

Μετά τη συνεδρίαση της 29ης Απριλίου 2014, το Εργατοδικείο εξέδωσε την απόφαση της 1ης Ιουλίου με την οποία όχι μόνο δεν αναγνωρίζει την καταχρηστική καταγγελία της σύμβασης εργασίας του κυρίου ΓΙΑΝΝΑΚΗ αλλά τον καταδικάζει με προσωρινή εκτέλεση να καταβάλει στην ομάδα της ΛΙΜΟΖ το ποσό των 50000 ευρώ για την υποτιθέμενη βλάβη που η ομάδα έχει υποστεί…

Αυτή η πρωτάκουστη απόφαση είναι απαράδεκτη διότι είναι νομικά αβάσιμη, δεν στηρίζεται σε κανένα στοιχείο και θα την αμφισβητήσουμε άμεσα με έφεση τις επόμενες ώρες".

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ