ΜΠΑΣΚΕΤ

Χριστόπουλος: "Οι Γερμανοί μας σέβονται"

Χριστόπουλος: "Οι Γερμανοί μας σέβονται"

Λίγο πριν τον μεγάλο προημιτελικό του Euro ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία, ο Γιάννης Χριστόπουλος που πέρασε τη σεζόν στη Μπάγερν Μονάχου, αναλύει στο Sport24.gr πως σκέφτονται οι Γερμανοί για εμάς...

Όταν η πρόταση της Μπάγερν Μονάχου και του Ντιρκ Μπάουερμαν ήρθε στα χέρια του Γιάννη Χριστόπουλου για να αναλάβει βοηθός στην τεχνική ηγεσία της γερμανικής ομάδας, ο Έλληνας προπονητής δεν είχε και πολλά να σκεφτεί.

Ένας νέος δρόμος ανοιγόταν μπροστά του και μάλιστα ιδιαίτερα ελπιδοφόρος από τη στιγμή που η Μπάγερν Μονάχου ήταν έτοιμη να πρωταγωνιστήσει στο γερμανικό πρωτάθλημα και να βγει μπροστά, ακολουθώντας ένα φιλόδοξο πλάνο.

Μιλώντας, στο Sport24.gr ο Γιάννης Χριστόπουλος ξεκαθάρισε πως από τη στιγμή που πέρασε ο μεταβατικός χρόνος στη Γερμανία, η Μπάγερν Μονάχου τη νέα σεζόν φιλοδοξεί να αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα και να κατακτήσει τη "Μπουντεσλίγκα".

"Δεν αντιμετώπισα προβλήματα στη Γερμανία"

Ο Γιάννης Χριστόπουλος ζει και εργάζεται στη Γερμανία, λοιπόν και τον ρωτήσαμε αν αντιμετώπισε προβλήματα στη διαμονή του στη χώρα λόγω της εθνικότητας του και των τεταμένων ελληνογερμανικών σχέσεων (ελέω Μέρκελ), για να μπούμε και να βάλουμε κι εσάς στο κλίμα λίγο πριν τον προημιτελικό του Euro ανάμεσα στα "πάντσερ" και την Εθνική Ελλάδας.

"Εκ των πραγμάτων, οι Γερμανοί όταν γνωρίζουν κάποιον είναι επιφυλακτικοί στην αρχή. Είναι έτσι η νοοτροπία τους. Περιμένουν να τους δείξεις ποιος πραγματικά είσαι για να κινηθούν ανάλογα. Όταν τους πείσεις πάντως για το ποιόν σου, σε σέβονται και σε τιμάνε", σχολίασε ο Έλληνας προπονητής και συμπλήρωσε:

"Με τον τρόπο δουλειάς, με τη συμπεριφορά σου και το πως συναναστρέφεσαι κερδίζει τον άλλο. Εγώ είχα κι έχω μία πολύ καλή συνεργασία με τους ανθρώπους της ομάδας και το γεγονός ότι ο κόσμος με σέβεται, με ευχαριστεί ιδιαίτερα. Δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα".

Παράλληλα, ο Γιάννης Χριστόπουλος αναφέρθηκε στους στόχους της Μπάγερν Μονάχου εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου που θα τον βρει ξανά στο πλευρό του Ντιρκ Μπάουερμαν στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

"Στόχος είναι η πρόκριση στην Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα. Περάσαμε το μεταβατικό πρώτο στάδιο που είχαμε ορίσει την περασμένη σεζόν και πλέον οι φιλοδοξίες μας είναι πολύ υψηλές. Ευελπιστούμε να πετύχουμε στους στόχους μας και να τα καταφέρουμε μέσα από σκληρή δουλειά".

Χριστόπουλος: "Οι Γερμανοί μας σέβονται"

"Οι Γερμανοί σέβονται την αθλητική κουλτούρα της Ελλάδας"

Αφήνουμε το μπάσκετ και πιάνουμε το ποδόσφαιρο. Την Παρασκευή το βράδυ η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει τη Γερμανία στους "8" του Euro, σε ένα παιχνίδι με μεγάλη ιδιαιτερότητα για τους Έλληνες. Πάντως, ο Γιάννης Χριστόπουλος ξεκαθαρίζει πως οι Γερμανοί σέβονται τους Έλληνες...

"Υπάρχει σεβασμός για την Ελλάδα σε αθλητικό επίπεδο, έχουν κουλτούρα αθλητική και σαφέστατα σέβονται την ομάδα που κατέκτησε το Euro το 2004. Οι Γερμανοί σέβονται το ελληνικό ποδόσφαιρο και όλο τον ελληνικό αθλητισμό, τις επιτυχίες μας σε όλα τα αθλήματα, τον ελληνικό λαό.

Σαφώς και χλευάζονται οι ενέργειες όσων οδήγησαν σε λάθος δρόμους την Ελλάδα, όμως αυτοί δεν είναι σίγουρα οι Έλληνες πολίτες. Όλοι καταλαβαίνουν ότι οι τελευταίοι έχουν το μικρότερο μερίδιο ευθύνης και ο κόσμος που υποφέρει από αυτή την κατάσταση δεν επικρίνεται. Επαναλαμβάνω πως στη Γερμανία υπάρχει σεβασμός και για την αθλητική και για την ιστορική κουλτούρα της Ελλάδας", υπογράμμισε ο Γιάννης Χριστόπουλος .

"Νιώθουν περήφανοι για την ομάδα τους"

Η Γερμανία προβάλει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου και υπάρχουν μεγάλες φιλοδοξίες για την πορεία της. Ο κόσμος στη Γερμανία την υποστηρίζει ως εκεί που δεν πάει... "Έχει απαιτήσεις και μεγάλες προσδοκίες από την ομάδα", όπως σχολιάζει ο άμεσος συνεργάτης του Μπάουερμαν και συνεχίζει:

"Η ομάδα αυτή προέρχεται από μία προεργασία που έγινε τα προηγούμενα χρόνια σε εθνικό επίπεδο. Έχουν δώσει έμφαση στη συγκεκριμένη γενιά παικτών. Γίνεται άκρως επαγγελματική δουλειά στις Ακαδημίες τους και τα τελευταία χρόνια η ομάδα αυτή τους έχει χαρίσει μεγάλες επιτυχίες τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Σίγουρα νιώθουν περήφανοι για την πορεία της ομάδας τους και θέλουν τη νίκη στον προημιτελικό, ανεξαρτήτως ποια ομάδα θα έχουν απέναντί τους.

Είναι πολύ χαρούμενοι που η Εθνική τους καταφέρνει να ξεχωρίζει γιατί είναι επίτευγμα οργανωμένης δουλειάς που έγινε επί σειρά ετών. Δεν είναι τυχαία το ποδόσφαιρο το νούμερο 1 άθλημα στη Γερμανία. Ο κόσμος παρακολουθεί εκτεταμένα το γερμανικό ποδόσφαιρο και το έχει σε μεγάλη εκτίμηση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ