ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι Σέρβοι διαγράφουν όσους επιλέξουν το Eurocup!

Οι Σέρβοι διαγράφουν όσους επιλέξουν το Eurocup!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της σέρβικης ομοσπονδίας αποφάσισε να διαγράψει από τα μητρώα του τις ομάδες που θα προτιμήσουν το Eurocup, ενδίδοντας στις απειλές της FIBA! Κινδυνεύει άμεσα η Παρτίζαν.

Η ομοσπονδία μπάσκετ της Σερβίας ανήκει στις 14 που ενημερώθηκαν από τη FIBA ότι οι εθνικές ομάδες τους χάνουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στις διεθνείς διοργανώσεις, καθώς οι σύλλογοι τους προτίμησαν τις διοργανώσεις της Euroleague Basketball και, συγκεκριμένα, το Eurocup.

Το γεγονός, επίσης, ότι η Παρτίζαν εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής στο Eurocup εφόσον δεχτεί σχετική πρόσκληση, ενδεχομένως να κοστίσει στους Σέρβους την διεξαγωγή του Προολυμπιακού τουρνουά που έχει οριστεί στο Βελιγράδι, το διάστημα 4-10 Ιουλίου! Με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη ομοσπονδία βρίσκεται στη "μαύρη" λίστα της FIBA, η Παγκόσμια Ομοσπονδία εξετάζει διάφορες εναλλακτικές επιλογές, διερευνώντας τις προθέσεις της Γερμανίας .

Σήμερα (19/4), λοιπόν, το Διοικητικό Συμβούλιο της σέρβικης ομοσπονδίας συνεδρίασε στο Βελιγράδι και αποφάσισε να διαγράψει από τα μητρώα του τις ομάδες που θα προτιμήσουν το Eurocup! "Σεβόμενη τις υποχρεώσεις της ως μέλος της FIBA, η KSS (ομοσπονδία μπάσκετ της Σερβίας) αποφάσισε ότι οι ομάδες - μέλη της μπορούν να συμμετάσχουν στην Euroleague. Επίσης, δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στο Eurocup! Οποιαδήποτε ομάδα αποφασίσει να παίξει στο Eurocup, θα διαγραφεί αυτόματα από μέλος της KSS!".

Όπως ανέφερε το Sport24.gr στις 17/4, το πρόβλημα στην περίπτωση της Σερβίας έχει να κάνει με την Παρτίζαν . Η ομάδα του Βελιγραδίου δεν αγωνίστηκε φέτος στην Ευρώπη λόγω τεράστιων οικονομικών προβλημάτων. Αν η ομάδα του προέδρου Νίκολα Πέκοβιτς συμφωνήσει να αγωνιστεί στο Eurocup, η FIBA θα προχωρήσει στις κυρώσεις προς τη σέρβικη ομοσπονδία. Το ζήτημα στην περίπτωση της Παρτίζαν είναι ότι οι "ασπρόμαυροι" θέλουν να αγωνιστούν στο Eurocup και όχι στο Basketball Champions League, μολονότι αρχικά είχε εκφράσει ενδιαφέρον για τη νεοσύστατη διοργάνωση της FIBA! Μάλιστα επιμένουν προς αυτή την κατεύθυνση, παρά τις τελευταίες εξελίξεις.

Επίσης διευκρινίστηκε πως παύεται η στήριξη προς την Αδριατική Λίγκα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ