ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι... περιπέτειες του Κουρτινάιτις με την Χίμκι

Οι... περιπέτειες του Κουρτινάιτις με την Χίμκι

Ο Ρίμας Κουρτινάιτις περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο όσα πέρασε μέχρι να λύσει το συμβόλαιό του με την Χίμκι προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Καντού.

Ο Ρίμας Κουρτινάιτις είδε την Χίμκι να τον απολύει ξαφνικά στα μέσα της περσινής σεζόν όταν έθεσε τελεσίγραφο στην διοίκηση σχετικά με κάποιους παίκτες . Όπως φαίνεται ωστόσο, η απόλυσή του ήταν απλώς η αρχή των προβλημάτων του.

Ο νυν τεχνικός της Καντού παραχώρησε συνέντευξη σε Λιθουανική εφημερίδα, αποκαλύπτοντας ότι οι διαπραγματεύσεις για την αποζημίωσή του δεν πήγαν και πολύ καλά, με αποτέλεσμα να είναι αναγκασμένος για καιρό να μένει στην Ρωσία και να μην κάνει... τίποτα, προκειμένου να εξασφαλίσει τα λεφτά του συμβολαίου του. Ο λόγος; Σε περίπτωση που συμφωνούσε με άλλο σύλλογο, τότε δεν θα μπορούσε να εισπράξει αποζημίώση!

Αν συμφωνούσα με άλλη ομάδα πριν λάβω αποζημίωση τότε αυτό θα σήμαινε ότι το συμβόλαιό μου με την Χίμκι θα τερματιζόταν αυτόματα και δεν θα πληρωνόμουν” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κουρτινάιτις, ο οποίος είχε άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο με τον Ρωσικό σύλλογο όταν του ανακοινώθηκε η απόλυσή του. “ Είχα εγγυημένο συμβόλαιο και δεν ήθελα να χάσω τα λεφτά μου. Φυσικά δεν περίμενα να τα πάρω όλα τα χρήματα, αλλά να χάσω όσο το δυνατόν λιγότερα. Στο τέλος ευτυχώς βρήκαμε μία λύση”.

Ο Κουρτινάιτις μάλιστα αποκάλυψε ότι θα μπορούσε αν ήθελε απλώς να πηγαίνει το γήπεδο της Χίμκι και να... κάθεται και να πληρώνεται, αλλά δεν το επιθυμούσε αυτό. Ήθελε να προπονήσει, για αυτό προσπάθησε να βρει λύση άμεσα, προκειμένου στην συνέχεια να μπορέσει να συμφωνήσει με την Καντού: “ Θεωρητικά ήμουν μέλος της ομάδας, αλλά δε μπορούσαν να μου επιβάλλουν να κάνω ό,τι ήθελαν, όπως το να μου δώσουν μία σκούπα για να σκουπίσω. Μπορούσα απλώς να μείνω στη Μόσχα και να πηγαίνω στην προπόνηση και να κάθομαι στο χολ, βλέποντας το νέο προπονητή της ομάδας να δουλεύει. Δεν ήθελα όμως κάτι τέτοιο. Προτιμούσα να δουλέψω κάπου, ακόμα και αν αυτό σήμαινε ότι θα έπαιρνα λιγότερα χρήματα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ