ΜΠΑΣΚΕΤ

Ίβκοβιτς: "Δεν αποφάσισα εν μία νυκτί"

Ίβκοβιτς: "Δεν αποφάσισα εν μία νυκτί"
INTIME SPORTS

Σε όλους όσοι τον κατηγορούν για την απομάκρυνσή του από τον πάγκο της Εθνικής Σερβίας απάντησε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ξεκαθαρίζοντας πως η απόφασή του ήταν απόρροια της γενικής κατάστασης που επικρατεί στην Ομοσπονδία

Ο Σέρβος προπονητής απάντησε πως δεν ξύπνησε μία μέρα και αποφάσισε να δηλώσει την παραίτησή του... "Παίρνει χρόνο για να πάρει κανείς τόσο δύσκολες αποφάσεις. Δεν ξύπνησα ένα πρωί και αποφάσισα να παραιτηθώ. Όλο αυτό είναι η απόρροια της γενικής κατάστασης που επικρατεί στην ομοσπονδία της Σερβίας".

Όσο για το χρονικό διάστημα που ανακοινώθηκε η απόφαση, σχολίασε: "Δεν μπορούσα να το κάνω νωρίτερα από την κλήρωση του Ευρωμπάσκετ. Ένιωθα μία ηθική υποχρέωση να περιμένω.

"Μία ημέρα αργότερα, ο Ολυμπιακός έδινε έναν σημαντικό αγώνα με τη Βαλένθια στην Ευρωλίγκα και έχω τρεις παίκτες της Εθνικής Σερβίας (Τεόντοσιτς, Κέσελι, Έρτσεγκ), ενώ στον πάγκο της Βαλένθια βρισκόταν ο συνάδελφός μου Πέσιτς και ο παίκτης μου στη Σερβία, Ντούσκο Σαβάνοβιτς. Υπολόγισα πως θα αντιδρούσαν αν είχα ανακοινώσει πριν την απόφασή μου".

Σχετικά με το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας επισήμανε: "Έκανα ό,τι έπρεπε. Κάποια πράγματα δεν γινόταν να περιμένουν ενόψει του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, για τη σημασία του οποίου έχω μιλήσει ήδη αρκετά. Μόνο να σας υπενθυμίσω πως εκεί θα κριθούν οι θέσεις συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Νομίζω πως έφτιαξα ένα ποιοτικό πρόγραμμα. Ακόμη και οι ημερομηνίες διεξαγωγής του τουρνουά της Λιουμπλιάνας, όπου θα συναντηθούν οι πρώην γιουγκοσλαβικές δημοκρατίες, άλλαξαν για να εξυπηρετήσουν εμάς".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ