ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Μπάμπεργκ επέστρεψε στον θρόνο του πρωταθλητή

Η Μπάμπεργκ επέστρεψε στον θρόνο του πρωταθλητή

Η Μπάμπεργκ νίκησε την Μπάγερν Μονάχου (88-84) στον πέμπτο τελικό της Μπουντεσλίγκα, για να επιστρέψει στην κορυφή της Μπουντεσλίγκα (με 3-2 νίκες). Κορυφαίος για τους νέους πρωταθλητές ο Τρεβόρ Εμπάκβε, που τελείωσε το παιχνίδι με 20 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Ένα χρόνο έλειψε η Μπάμπεργκ από την πρώτη θέση της Μπουντεσλίγκα, μιας και πριν από λίγη ώρα ανέκτησε τα σκήπτρα του γερμανικού πρωταθλήματος. Αντίπαλός της η Μπάγερν Μονάχου, που αντιστάθηκε μέχρι τέλους, αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή (88-84).

Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι διατήρησε το προβάδισμα μέχρι τέλους, παρά την αντεπίθεση των Βαυαρών στην τελευταία περίοδο (σ.σ.: πέτυχαν 34 πόντους). Κι αυτό γιατί ο Εμπάκβε ήταν... πολύς για τους ψηλούς των φιλοξενούμενων, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 20 πόντους (7/9 δίποντα και 7/9 βολές) και 13 ριμπάουντ. Από κοντά ο Μίλερ των 12 πόντων και των 3/4 τριπόντων, όπως επίσης ο Στρέλνιεκς, που έδωσε βοήθεια σε κρίσιμα σημεία του πέμπτου τελικού. Γενικότερα, η Μπάμπεργκ εκμεταλλεύτηκε την ανωτερότητά της κοντά στο καλάθι, σκοράροντας στο 60% των διπόντων (24/40) που επιχείρησαν οι παίκτες της.

Από την άλλη, ο Μπράιαντ (16 πόντοι, 6 ριμπάουντ) προσπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα της αναμέτρησης, αλλά όσο τα σουτ του Σαβάνοβιτς (0/2 δίποντα, 0/3 τρίποντα και 0/5 βολές) δεν έβρισκαν στόχο, δεν ήταν εύκολο να γίνει κάτι πιο ουσιαστικό. Ακόμη κι όταν ο Ζίπσερ πέτυχε 3/3 τρίποντα. Βλέπετε οι Τέιλορ (0/5) και Σάφαρτζικ (2/9) τα "έσπασαν" πίσω από τη γραμμή των 6μ75.

Πολυτιμότερος παίκτης των τελικών αναδείχθηκε ο Ουάναμέικερ (9 πόντοι και 8 ασίστ σήμερα), ο οποίος είχε 12.4 πόντους, 5.2 ριμπάουντ και 6 ασίστ κατά μέσο όρο στα πέντε παιχνίδια που έγιναν με τους Βαυαρούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ