ΜΠΑΣΚΕΤ

Γερμανός ο Τζέντοβιτς

Γερμανός ο Τζέντοβιτς

Το Sport24.gr σας είχε ενημερώσει από τον Δεκέμβριο για την απόφαση της Μπάγερν Μονάχου να δώσει γερμανικό διαβατήριο στον Νιχάντ Τζέντοβιτς. Μετά την παραλαβή, ενημέρωσε πως το καλοκαίρι θα παίξει για τη Βοσνία.

Πριν το ταξίδι της Μπάγερν Μονάχου στην Αθήνα, για να παίξει με τον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της regular season στη Euroleague, το Euroleague Greece είχε επικοινωνήσει με τον Νιχάντ Τζέντοβιτς και σας είχε ενημερώσει ότι οι Βαυαροί έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για να του δώσουν γερμανικό διαβατήριο .

Η παράδοση-παραλαβή έγινε την Τρίτη (28/4), με τον Βόσνιο γκαρντ να πιάνει στο εξής θέση κοινοτικού στο ρόστερ των πρωταθλητών Γερμανίας. Μόλις έκανε δύο τις υπηκοότητες, ξεκαθάρισε (σε πλήθος συνεντεύξεων) πως δεν προτίθεται να παίξει στην εθνική Γερμανίας.

Στο τηλεοπτικό σταθμό N1 της πατρίδας του, εξήγησε πως " διαβάζω διάφορα στα ΜΜΕ που δεν είναι αληθή. Κανείς δεν με πήρε τηλέφωνο για να με ρωτήσει αν θα παίξω με τη Βοσνία στο προσεχές Ευρωμπάσκετ. Άρα, σε κανέναν δεν είπα πως δεν θα παίξω. Απ' όσο ξέρω, δεν υπάρχουν εμπόδια και το πιθανότερο είναι να είμαι με την εθνική το καλοκαίρι". Και τι θα κάνει η χώρα του; "Όλα θα εξαρτηθούν από το ποιοι παίκτες θα έλθουν. Αν θα είναι κοντά μας οι Τελέτοβιτς και Νούρκιτς. Είναι οι πρεσβευτές της χώρας στο ΝΒΑ. Ο λόγος που η Βοσνία ακούγεται σε όλον τον κόσμο. Αν μαζευτούμε όλοι και δώσουμε ό,τι έχουμε, μπορούμε να έχουμε υψηλούς στόχους. Δεν έχει σημασία ποιοι θα ξεκινούν τα ματς, αλλά ποιοι θα τα τελειώνουν. Πρέπει να αποκτήσουμε "χημεία" και να αφήσουμε τα ατομικά στατιστικά στην άκρη".

Εκείνος θέλει να πάει ΝΒΑ; " Φυσικά και έχω αυτήν τη φιλοδοξία, αλλά δεν είναι προτεραιότητα μου. Αν εμφανιστεί κάποια πρόταση, θα την αποδεχθώ. Βέβαια, οφείλω να πω ότι λατρεύω να παίζω στην Ευρώπη και στη Euroleague. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι ξημερώνει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ