ΜΠΑΣΚΕΤ

Δεν τα... κατάφερε ο Σαμπόνις

Δεν τα... κατάφερε ο Σαμπόνις

Ο Γιόνας Καζλάουσκας δεν πρόκειται να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη λιθουανική ομοσπονδία, παρά τη μεγάλη προσπάθεια του Άρβιντας Σαμπόνις να μεταπείσει τον μέχρι πρότινος ομοσπονδιακό τεχνικό της "λιέτουβα".

Το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων συνδυάστηκε με την ολοκλήρωση της συνεργασίας του Γιόνας Καζλάουσκας με την ομοσπονδία της Λιθουανίας, μετά από τέσσερα χρόνια κοινής πορείας. Μετά το φινάλε των υποχρεώσεων της "λιέτουβα" στο Ρίο, ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού και της Εθνικής μας ομάδας εξήγησε ότι το συμβόλαιό του ολοκληρώθηκε, ενημερώνοντας παράλληλα για την απόφασή του να αποχωρήσει από τον εθνικό πάγκο της Λιθουανίας .

Όλο αυτό το διάστημα πάντως, ο πρόεδρος της λιθουανικής ομοσπονδίας, Άρβιντας Σαμπόνις, έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου να τον πείσει να αλλάξει την αρχική του απόφαση και να συνεχίσει το -κατά γενική ομολογία- επιτυχημένο έργο του. Εις μάτην όμως, αφού ο έμπειρος τεχνικός δεν διαφοροποίησε τη θέση του, εξηγώντας με κάθε τρόπο πως ο κύκλος της εθνικής ομάδας της Λιθουανίας έκλεισε οριστικά για εκείνον.

" Σέβομαι απόλυτα όσα προσέφερε όλα αυτά τα χρόνια", ανέφερε λακωνικά ο "Σάμπας", ο οποίος -αναφορικά με την επόμενη μέρα- εξήγησε ότι " ελπίζω πως σύντομα θα έχουμε καταλήξει στους υποψήφιους για τη θέση του προπονητή".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ