ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τέλος ο Καζλάουσκας από την εθνική Λιθουανίας

Τέλος ο Καζλάουσκας από την εθνική Λιθουανίας

Ο Γιόνας Καζλάουσκας εξήγησε ότι αποχωρεί από την εθνική Λιθουανίας ενώ η περίπτωση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους βρίσκεται στη λίστα των υποψηφίων για τη θέση του νέου ομοσπονδιακού προπονητή!

Η Λιθουανία εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο ως δευτεραθλήτρια Ευρώπης όμως δεν θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει κάποιο μετάλλιο στο τουρνουά.

Η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας παραδόθηκε στην ανωτερότητα της Αυστραλίας που επικράτησε με το επιβλητικό 90-64 κι άφησε εκτός συνέχειας τη "Λιέτουβα ", κλείνοντας έναν ιδιαίτερο Ολυμπιακό κύκλο: Δυο ασημένια μετάλλια σε Ευρωμπάσκετ, 4η θέση στο Μουντομπάσκετ 2014 και προημιτελικά στο Ρίο.

Η αποστολή της εθνικής Λιθουανίας επέστρεψε στο Βίλνιους και ο Γιόνας Καζλάουσκας εξήγησε ότι αποχωρεί από τη θέση του πρώτου προπονητή, δίνοντας τη σκυτάλη στους νεότερους.

"Το συμβόλαιό μου με την ομοσπονδία ολοκληρώθηκε. Δεν ήταν μυστικό ότι η εφετινή σεζόν ήταν η τελευταία μου ως πρώτου προπονητή στην εθνική ομάδα. Δεν πρόκειται να αλλάξει η απόφασή μου. Ήταν πραγματικά πολύ όμορφα χρόνια. Ζήσαμε μαζί όμορφες νίκες και οδυνηρές ήττες. Είμαι πραγματικά χαρούμενος και υπερήφανος για ό,τι πετύχαμε. Έρχεται η στιγμή που όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν" ανέφερε χαρακτηριστικά ο άλλοτε προπονητής του Ολυμπιακού.

Την ίδια στιγμή, λιθουανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Ρίμας Κουρτινάιτις και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είναι μεταξύ των φαβορί για να αναλάβουν τη θέση του πρώτου προπονητή στην εθνική ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ