EUROLEAGUE

Χοσεάν Κερεχέτα: Τα σπουδαία deals του προέδρου της Κάχα Λαμποράλ

Χοσεάν Κερεχέτα: Τα σπουδαία deals του προέδρου της Κάχα Λαμποράλ

Ο πρόεδρος της Κάχα Λαμποράλ, Χοσεάν Κερεχέτα εκτός από το να ηγείται ξέρει και να διαπραγματεύεται άριστα! Διαβάστε τα σπουδαία deals του ισχυρού άνδρα των Βάσκων (picts)...

Η Κάχα Λαμποράλ παραχώρησε στην Μπαρτσελόνα τον Μπραντ Όλεσον, βάζοντας στα ταμεία της ένα ποσό που πλησιάζει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Ο πρόεδρος των Βάσκων, Χοσεάν Κερεχέτα ξέρει να διαπραγματεύεται πολύ καλά και αυτό το δείχνει ακόμα και σε αυτή την περίοδο, όπου τα χρήματα στους συλλόγους δεν περισσεύουν.

Η αρχή του ισχυρού άνδρα της Κάχα είναι πώς από το οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο της ομάδας του μπορεί και πρέπει να βγάλει χρήματα. Από την Κάχα Λαμποράλ έχουν περάσει πολύ μεγάλα ονόματα, με τον Κερεχέτα να μην διστάζει να τα πουλάει σε άκρως ικανοποιητικές για τον ίδιο τιμές και παράλληλα να διατηρεί σε υψηλό επίπεδο τον σύλλογο.

Ο Λουίς Σκόλα ήταν από τους πρώτους που γέμισαν τα ταμεία της Κάχα. Ο Αργεντινός πραγματοποιούσε εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα της ομάδας, αποτελώντας τον ηγέτη της και έναν εκ των κορυφαίων παικτών στην Ευρώπη. Ο παίκτης τράβηξε το ενδιαφέρον πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων, αλλά ομάδων από το ΝΒΑ.

Ο Κερεχέτα δεν έχασε καιρό και πούλησε ο Λουίς Σκόλα στους Χιούστον Ρόκετς με ένα ποσό που πλησίαζε τα 3 εκατομμύρια δολάρια! Επόμενος στην λίστα ήταν ο Αντρέ Νοτσιόνι... Ο φόργουορντ, ο οποίος αγωνίζεται τώρα στην Κάχα, επιστρέφοντας από το ΝΒΑ αποχώρησε από την ομάδα το 2004 για τους Μπουλς, φέρνοντας στα ταμεία της ένα ποσό που άγγιζε τα 3,5 εκατομμύρια δολάρια.

Χοσεάν Κερεχέτα: Τα σπουδαία deals του προέδρου της Κάχα Λαμποράλ

Ο γνωστός μας και από το πέρασμα του από τον Ολυμπιακό, Άρβιντας Ματσιγιάουσκας "μετακόμισε" στους Χόρνετς αντί του ποσού των 2 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Κάχα Λαμποράλ, όμως δεν σταμάτησε εκεί. Ο Κερεχέτα είδε πώς έχει ανοίξει... φάμπρικα με το ΝΒΑ και δεν δίστασε να πουλήσει και το επόμενο μεγάλο αστέρι της ομάδας του σε ομάδα από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Ο Τιάγκο Σπλίτερ αποχώρησε από την ομάδα το καλοκαίρι του 2010 με προορισμό τους Σαν Αντόνιο Σπερς, με 1 εκατομμύρια δολάρια να μπαίνουν στα ταμεία των Βάσκων. Ο Καλντερόν είναι ένας ακόμα παίκτης που έκανε το ταξίδι Βιτόρια - ΗΠΑ. Ο Ισπανός γκαρντ το 2005 έφυγε από την ομάδα για τους Τορόντο Ράπτορς, οι οποίοι έδωσαν στην Κάχα 2 εκατομμύρια δολάρια για να τον κάνουν δικό τους.

Οι Φαμπρίτσιο Ομπέρτο, Γκόραν Ντράγκιτς αναχώρησαν για Βαλένθια και Σανς αντίστοιχα, φέρνοντας στην ομάδα συνολικά περίπου 1,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο Πλάνινιτς αποχώρησε για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 1 εκατομμύριο δολάρια. Επόμενος στην λίστα είναι ο Μαρσελίνιο Χουέρτας που αποτέλεσε τον διακαή πόθο της Μπαρτσελόνα.

Χοσεάν Κερεχέτα: Τα σπουδαία deals του προέδρου της Κάχα Λαμποράλ

Οι Καταλανοί ήθελαν πολύ τον Βραζιλιάνο γκαρντ και έδωσαν το καλοκαίρι του 2011 στην Κάχα Λαμποράλ περίπου 2,5 εκατομμύρια δολάρια! Πέρυσι το καλοκαίρι, οι Νετς προχώρησαν στην απόκτηση του Μίρσα Τελέτοβιτς, με τον 27χρονο Βόσνιο να αποφέρει στον Κερεχέτα 1,8 εκατομμύρια ευρώ. Τελευταία περίπτωση, όπως αναφέραμε αρχικά είναι εκείνη του Μπραντ Όλεσον, ο οποίος "μετακόμισε" στην Βαρκελώνη με 1 εκατομμύρια.

Αυτά είναι ορισμένα από τα μεγάλα deals του ισχυρού άνδρα των Βάσκων που δεν αφήνει καμία ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη...

Deals...

Αντρέ Νοτσιόνι - Μπουλς (3,5 εκ. δολ.)

Λουίς Σκόλα - Ρόκετς (3 εκ. δολ.)

Μαρσελίνιο Χουέρτας - Μπαρτσελόνα (2,5 εκ. δολ.)

Άρβιντας Ματσιγιάουσκας - Χόρνετς (2 εκ. δολ.)

Χοσέ Καλντερόν - Ράπτορς (2 εκ. δολ.)

Μίρσα Τελέτοβιτς - Νετς (1,8 εκ. δολ.)

Ζόραν Πλάνινιτς - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (1 εκ. ευρώ)

Μπραντ Όλεσον (1 εκ. ευρώ)

Τιάγκο Σπλίτερ - Σπερς (1 εκ. δολ.)

Φαμπρίτσιο Ομπέρτο - Βαλένθια (800 χιλ. ευρώ)

Γκόραν Ντράγκιτς - Σανς (500 χιλ. ευρώ)

Χοσεάν Κερεχέτα: Τα σπουδαία deals του προέδρου της Κάχα Λαμποράλ
TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ