EUROLEAGUE

Το είχε υποσχεθεί ο Γιάριτς…

Το είχε υποσχεθεί ο Γιάριτς…
INTIME SPORTS

Ο Μάρκο Γιάριτς έκανε απέναντι στον Ολυμπιακό την καλύτερη του εμφάνιση στους 15 μήνες μετά την επιστροφή του στην Ευρώπη. Το Sport24.gr γράφει για την ενθάρρυνση των συμπαικτών του και την στήριξη από τον Σιμόνε Πιανιτζάνι…

Όταν επέστρεψε στην Ευρώπη για τα… μάτια της Ρεάλ Μαδρίτης στα τέλη του 2009 όλοι μίλησαν για μεταγραφή έκπληξη της Βασίλισσας.

Ο Μάρκο Γιάριτς, πάντως δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσει τον μεγάλο ντόρο που έγινε προς το πρόσωπο του.

Ούτε ακόμα να ικανοποιήσει εκείνους που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο "Μπαράχας" για να δουν την σύζυγο του, Αντριάνα Λίμα, η οποία εν τέλη δεν τον συνόδεψε στην Μαδρίτη!

Ο κόουτς των Μαδριλένων, Ετόρε Μεσίνα ήθελε έναν παίκτη που να μπορεί να μοιραστεί τον χρόνο ή ακόμα καλύτερα να συνυπάρξει στο παρκέ με τους Πάμπλο Πριγκιόνι και Σέρχιο Γιουλ.

Ο Γιάριτς, λοιπόν έπειτα από σχεδόν οκτώ χρόνια στο ΝΒΑ με παρουσία σε Λος Άντζελες Κλίπερς, Μινεσότα Τίμπεργουλβς και Μέμφις Γκρίζλις έδειχνε η καλύτερη δυνατή επιλογή.

Τα πράγματα, πάντως δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε ο ίδιος. Εξαιρετικά μέτριες εμφανίσεις που έκαναν τους περισσότερους να τον θεωρήσουν "καμένο χαρτί".

Ο ίδιος γνώριζε ότι είχε και άλλα να δώσει, έτσι μόλις ο πρόεδρος της Σιένα, Φερντινάντο Μινούτσι του πρότεινε να μετακομίσει στους πρωταθλητές Ιταλίας για να καλύψει το κενό του Μπο ΜαΚάλεμπ εκείνος δέχτηκε (επέστρεψε στην Ιταλία μετά από το 2002).

Για ακόμα μία φορά, όμως τίποτα ο Γιάριτς δεν κατάφερε να δικαιολογήσει το πλούσιο βιογραφικό του. Τόσο ο Μινούτσι, όσο και ο Πιανιτζάνι δέχτηκαν σκληρή κριτική για την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης μεταγραφής, αλλά και οι δύο επέμεναν…

Σε οκτώ παιχνίδια στην Ευρωλίγκα από την φάση των "16" και έπειτα όταν και συμφώνησε με την Σιένα, ο Γιάριτς είχε συνολικά 23 πόντους με μέσο όρο 9,4 λεπτά συμμετοχής. Αναλυτικά τα ματς:

Εφές Πίλσεν εκτός: 6 λ., 0π.

Ρεάλ Μαδρίτης εντός: 7 λ., 0π.

Παρτιζάν εκτός: 10 λ., 2π.

Παρτιζάν εντός: 3λ., 0π.

Εφές Πίλσεν εντός: 11λ., 4π.

Ρεάλ Μαδρίτης εκτός: 16λ., 8π.

Ολυμπιακός εκτός: 9λ., 2π.

Ολυμπιακός εκτός: 16λ., 7π.

Μετά, όμως από το πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και την βαριά ήττα με 89-41, ο Σιμόνε Πιανιτζάνι ζήτησε ευθύνες από τους παίκτες του. Αυτοκριτική έγινε από όλους με τον Γιάριτς, ύστερα από προτροπή των συμπαικτών του να λέει ότι χρωστάει και αυτός ένα ματς.

Το παιχνίδι εκείνο μπορεί να μην ήταν το δεύτερο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αλλά ο Σέρβος δεν θα ξεχνούσε την υπόσχεση του, παρότι το νερό μετά τη νίκη στην Αθήνα είχε μπει στο… αυλάκι.

Στον πρώτο αγώνα, λοιπόν με τον Ολυμπιακό στην Τοσκάνη, ο Γιάριτς πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, σημειώνοντας σε 24 λεπτά συμμετοχής, 24 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά (2/2β., 8/8διπ., 2/3τρ.)!

Αν αναλογιστεί κανείς ότι σε οκτώ παιχνίδια μέχρι πρότινος στην Ευρωλίγκα είχε 23 πόντους και σε ένα σημείωσε 24, σίγουρα το παιχνίδι που είχε υποσχεθεί να κάνει το έκανε…

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ