EUROLEAGUE

Το check-point charlie του ευρωπαϊκού μπάσκετ

Παρέλαση ανθρώπων του μπάσκετ. Στο ξενοδοχείο που επέλεξε η διοργανώτρια αρχή για να συγκεντρώσει τους φιναλίστ είναι το "check-point charlie" του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ: Στέφανος Τριαντάφυλλος

Το Τείχος του Βερολίνου που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από την επιβλητική Mercedes-Benz Arena, έχει πέσει προ πολλού. Όπως και τα τείχη του μπάσκετ, το οποίο έχει επέλθει εδώ και χρόνια στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Εύκολο να το καταλάβει κανείς αν περάσει μια βόλτα από το ξενοδοχείο που μένουν οι αποστολές των ομάδων του Final-Four.

Παρέλαση ανθρώπων του μπάσκετ. Στο ξενοδοχείο που επέλεξε η διοργανώτρια αρχή για να συγκεντρώσει τους φιναλίστ είναι το "check-point charlie" του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Το μυστικό πέρασμα που συναντιούνται προπονητές, παίκτες, ατζέντηδες, δημοσιογράφοι, διαιτητές (νέοι και παλιοί), παράγοντες, θρύλοι του αθλήματος.

Οι Έλληνες έχουν κι εδώ την τιμητική τους, όπως είναι φυσικό. Μην ξεχνάμε ότι στο Βερολίνο θα διεκδικήσουν τον τίτλο δύο Έλληνες προπονητές (Ιτούδης και Μπαρτζώκας) και ακόμη περισσότεροι συνεργάτες (Πιστιόλης, Χατζηχρήστος, Παππάς, Μποζίκας, Βαβέτσης). Οπότε τα ελληνικά είναι η κυρίαρχη γλώσσα που ακούγεται στο λόμπι, αν βάλουμε στην εξίσωση τον πάντα πληθωρικό Γιάννη Μπουρούση και τους Έλληνες ατζέντηδες που έχουν πιάσει δουλειά. Το Final Four εξάλλου θεωρείται χρονικά το σημείο κλειδί για τις συμφωνίες του καλοκαιριού.

Στο Βερολίνο βρίσκεται ο παλιός διεθνής διαιτητής, Λάζαρος Βορεάδης, αλλά και ο Παναγιώτης Μπακάλης. Και ακόμη περισσότεροι προπονητές. Όπως ο Παναγιώτης Γιαννάκης που έπιασε από νωρίς θέση στο Sportforum για να παρακολουθήσει τις επόμενες γενιές πρωταγωνιστών, το Adidas Next Generation. "Να δούμε τα παιδιά να παίζουν" όπως είπε χαρακτηριστικά.

Κι η λίστα είναι μεγάλη: ο Ηλίας Ζούρος της εθνικής Γεωργίας (με δύο εν δυνάμει παίκτες στη διοργάνωση, τον Σενγκέιλα της Λαμποράλ και τον νατουραλιζέ Χίκμαν της Φενέρ), ο Ηλίας Παπαθεοδώρου της ΑΕΝ Κηφισιάς κι ο Άρης Λυκογιάννης του Κολοσσού.

Πέρα από παλιούς παίκτες, αυτούς που συγκαταλέγονται στους θρύλους (Σμόντις, Αρλάουκας, Βούισιτς, Φέμερλινγκ, Παπαλουκάς, Σισκάουσκας) βρίσκονται και παράγοντες των μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ, που δεν θα έχαναν αυτό το ραντεβού ακόμη κι αν οι ομάδες τους έμειναν εκτός. Όπως ο εμβληματικός Σιμόν Μιζράχι της Μακάμπι, ή ο Χουάν Κρέους της Μπαρτσελόνα.

Ο μόνος που δεν... εμφανίζεται είνα ο Κώστας Σλούκας, που πάντα ήταν διακριτικός ( μας χάρισε μία μεγάλη συνέντευξη στο Euroleague Greece και στο Sport24.gr ) και απέφευγε τις κάμερες. Για αυτό και ο Έλληνας φίλαθλος που την είχε στήσει καρτερικά έξω από το ξενοδοχείο με μια φανέλα του Σπανούλη στην πλάτη τον περίμενε τελευταίο-τελευταίο. Έβγαλε φωτογραφίες, έσφιξε το χέρι και πήρε υπογραφές από όλους τους πρών "ερυθρόλευκους", τον Γιάννη Μπουρούση, τον ίδιο τον Σλούκα, αλλά και τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Σε ότι αφορά τους δρόμους της πόλης οι Τούρκοι έχουν κάνει περισσότερο αισθητή την παρουσία τους. Είναι άλλωστε οι περισσότεροι και έχουν και έντονο "εντός έδρας" στοιχείο. Είναι φωνακλάδες και όπου σταθούν και όπου βρεθούν αποθεώνουν τον Ομπράντοβιτς. Εξίσου φασαριόζοι και οι Βάσκοι της Λαμποράλ. Λιγότεροι, αλλά θορυβώδεις σουλατσάρουν στο κέντρο, κυρίως στην περιοχή κοντά στην Αλεξάντερπλατς που έχει στηθεί η Fan Zone. Μόνο οι Ρώσοι λείπουν, αλλά αυτό είναι λογικό. Φτάνουν σήμερα από Μόσχα και Κράσνονταρ. Και αν οι φίλοι της ΤΣΣΚΑ επιβεβαιώνουν το τυπικό πρώην-σοβιετικό στερεότυπο, δεν ισχύει το ίδιο για τους νότιους της ευρύτερης περιοχής του Κουμπάν, που θεωρούνται οι πιο εκδηλωτικοί φίλαθλοι της Ρωσίας.

Ο Freddos πήγε Βερολίνο και κάνει τη δική του φωτογραφική ανταπόκριση! Ακολουθήστε τον στο Instagram

European HQ #BerlinFinal4 #Euroleague

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Freddos (@freddos) στις

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ