EUROLEAGUE

Θρυλέων και Λούκας στο ΣΕΦ

Θρυλέων και Λούκας στο ΣΕΦ

Στο ΣΕΦ απόψε επιστρέφουν Τεόντοσιτς, Καζλάουσκας, Σφαιρόπουλος με την ΤΣΣΚΑ του Κιριλένκο. Ο Ολυμπιακός θέλει την επιστροφή του κόσμου του, βάζει ξανά την ιστορική του μασκώτ "Θρυλέων" στα αποδυτήρια και κράτησε τον Λούκας για τους αγώνες του τοπ-16 της Ευρωλίγκας (18/1, 9.45μ.μ.-NV-3)

Δεν θα είναι μόνο ο Κιριλένκο, ο Μίλος Τεόντοσιτς, ο Γιόνας Καζλάουσκας. ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και τα υπόλοιπα αστέρια της ΤΣΣΚΑ απόψε στο ΣΕΦ (21:45, Nova) που αποτελούν τουλάχιστον ένα ισχυρό κίνητρο για τους φίλους του Ολυμπιακού να πάνε στο γήπεδο και να δουν την ομάδα τους να κοντράρει την αήττητη -μέχρι τώρα στην Ευρωλίγκα- πρωταθλήτρια Ρωσίας.

Το παρών θα δώσει-μετά από σχεδόν δυο χρόνια απουσίας- και ένα σύμβολο του "ερυθρόλευκου" μπάσκετ. Η μασκώτ που έγραψε ιστορία, ή απλά ο ...Θρυλέων!

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ θα μπει στο παρκέ ο Θρυλέων, μετά από την παραχώρηση των δικαιωμάτων από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, κάτι για το οποίο ευχαρίστησε και δημόσια τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Λόγω της αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στο "ερυθρόλευκο" μπάσκετ ο Θρυλέων είχε ...μείνει εκτός ΣΕΦ από το Μάιο του 2010, καθώς τα δικαιώματα εκμετάλλευσης της θρυλικής μασκώτ ανήκαν στην "Θρύλος ΑΕ" που ήταν συμφερόντων της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Αρχικά, μάλιστα, είχε ειπωθεί ότι ο Ολυμπιακός θα εμφάνιζε νέα μασκώτ χωρίς όμως να προχωρήσει κάποιο σχέδιο.

Εδώ που τα λέμε το να βρεθεί πιο ωραία μασκώτ από τον Θρυλέοντα, θα ήταν πολύ δύσκολο. Η ιδέα που είχε το (νεοσύστατο) το 1993 ΤΑΚ Ολυμπιακός ήταν να δημιουργήσει μια μασκώτ που θα εξέφραζε τον Πειραιά και τον Ολυμπιακό.

Ο διαγωνισμός που έγινε, ανέδειξε τον Θρυλέων. Ένα λιοντάρι, δηλαδή, σαν αυτά που υπήρχαν κάποτε στο λιμάνι του Πειραιά, που ταίριαζε κάλλιστα στον ψυχισμό του Ολυμπιακού, αλλά και στις φιλοδοξίες της νέας ομάδας που δημιουργούσε ο Γιάννης Ιωαννίδης. Το σχέδιο που ήταν το καλύτερο απ' όλα, έγινε οδηγός για τη δημιουργία της πρώτης βερσιόν του Θρυλέοντα, που φόρεσε ο κλόουν Γιάννης Βαλσάμης, που κάθε φορά έχανε πολλά κιλά ιδρώτα, μπαίνοντας στην στολή!

Το όνομα της μασκώτ, σύνθεση των λέξεων Θρύλος και Λέων, "έπεσε" σαν ιδέα σε μια σύσκεψη στα Γραφεία του ΤΑΚ, με τον μάνατζερ Γιάννη Γιαννάκη να ενθουσιάζεται και να αποδέχεται την ...βάφτιση!

Θρυλέων και Λούκας στο ΣΕΦ
INTIME SPORTS

Ο Θρυλέων ήταν πολύ επιτυχημένος. Αγκαλιάστηκε απ΄όλους, μικρούς και μεγάλους, σύντομα έκανε εμφανίσεις και στο γειτονικό Καραϊσκάκη, ενώ η φιγούρα του γινόταν ανάρπαστη σε διάφορες μορφές (από κουκλάκια, μέχρι μπρελόκ) στην μπουτίγκ του Ολυμπιακού στην οδό Υψηλάντου.

Γι αυτό και η επιστροφή του στο γήπεδο έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους φίλους της ομάδας, ειδικά τους παλιότερους που έχουν συνδέσει την παρουσία της μασκώτ με τις μεγάλες στιγμές της ομάδας μπάσκετ...

Έμεινε ο ...Λούκας!

Εν τω μεταξύ η τελική δήλωση του ρόστερ του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα για το τοπ-16, έκρυβε μια έκπληξη. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς αποφάσισε να κρατήσει στην ομάδα τον Κέιλιν Λούκας, αφήνοντας εκτός τον Λάζαρου Παπαδόπουλου, ο οποίος παραμένει τραυματίας και δεν αναμένεται να επιστρέψει πριν περάσει ακόμη ένας μήνας.

Ο Αμερικανός θα παίζει μόνο στους αγώνες της Ευρωλίγκας, μέχρι... νεοτέρας. Στο ρόστερ προστέθηκαν ακόμη ο Ντόρσεϊ και ο Λο, ενώ δηλώθηκε και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος. Από την ομάδα της πρώτης φάσης αποχώρησε οριστικά ο Ματ Χάουαρντ.

Στους αγώνες της κανονικής περιόδου ο Ολυμπιακός είχε δηλώσει 15 παίκτες. Στο τοπ-16, προστέθηκε ένας ακόμη και έτσι καλύφθηκε και το όριο των 16 συμβολαίων που δικαιούται κάθε ομάδα. Ενεργός (επίσης μέχρι νεοτέρας) μένει και ο Μάρκο Κέσελ...

Όλα αυτά πριν από ένα μεγάλο ματς σήμερα στο ΣΕΦ, που θα προσελκύσει αρκετό κόσμο (τον περισσότερο από ποτέ φέτος). Το πρώτο του τοπ-16. Η ΤΣΣΚΑ μπορεί να είναι το μεγάλο φαβορί, αλλά η πρεμιέρα της δεύτερης φάσης στην Ευρωλίγκα έχει πάντοτε μια ιδιαιτερότητα. Όλοι ξεκινάνε από το μηδέν...

Να κοιτάξει στα μάτια το θηρίο

Ο Ολυμπιακός των πολλών προβλημάτων αλλά και των νεοαποκτηθέντων Λο και Ντόρσεϊ ευελπιστεί να κοιτάξει στα μάτια το θηρίο που λέγεται ΤΣΣΚΑ Μόσχας (18/1, 9.45μ.μ.-NV-3)

Τι κι αν η ΤΣΣΚΑ έρχεται αήττητη στο ΣΕΦ για την πρεμιέρα του TOP-16 της Ευρωλίγκας, ο Ολυμπιακός παίζει στην έδρα του και θέλει να κάνει ότι καλύτερο μπορεί κόντρα στην... αρκούδα.

Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν έχει τίποτα να χάσει, παρά μόνο να κερδίσει όπως είπε και στις δηλώσεις του ο Κώστας Παπανικολάου,κόντρα στο μεγαθήριο και μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της φετινής Ευρωλίγκας.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ