EUROLEAGUE

Συμπτώσεις, ομοιότητες και διαφορές με το 2011

Συμπτώσεις, ομοιότητες και διαφορές με το 2011
INTIME SPORTS

Πριν από δύο χρόνια, η Μπαρτσελόνα βρέθηκε στο δρόμο του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, όπως θα συμβεί και φέτος. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει συμπτώσεις, ομοιότητες και διαφορές ανάμεσα στις δύο σειρές...

Την περασμένη Πέμπτη (4/4) ο Παναθηναϊκός "φλέρταρε" για αρκετή ώρα με τον ελληνικό εμφύλιο, όμως η Μπαρτσελόνα νίκησε τη Μακάμπι στο τέλος, έστειλε 2ο τον Ολυμπιακό πάνω στην Εφές και παράλληλα έφερε τους "πράσινους" ξανά στο δικό της δρόμο.

Έχουμε λοιπόν "ριμέικ" της προπέρσινης προημιτελικής σειράς ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Παναθηναϊκό. Το Sport24.gr έψαξε και βρήκε τις συμπτώσεις της φετινής σεζόν με το 2011, τις ομοιότητες αλλά και τις διαφορές.

Συμπτώσεις:

-Ο Παναθηναϊκός λοιπόν στους "8" της Ευρωλίγκας, θα έρθει αντιμέτωπος με την Μπαρτσελόνα, όπως ακριβώς είχε συμβεί και πριν από δύο χρόνια.

-Και φέτος όπως και τότε θα έχει το μειονέκτημα της έδρας. Μαζί με τη Μακάμπι τότε αν και "αουτσάιντερ" συναντήθηκαν στο μεγάλο τελικό!

-Φέτος όπως και το 2011, η Μπαρτσελόνα, παρ' ότι είχε εξασφαλίσει την πρωτιά του ομίλου της, στο τελευταίο της παιχνίδι στο TOP-16 νίκησε τον αντίπαλό της. Τότε τη Μάλαγα (76-58), τώρα τη Μακάμπι (74-71).

-Το απόλυτο φαβορί της σειράς είναι η Μπαρτσελόνα και το αουτσάιντερ ο Παναθηναϊκός. Έτσι και πριν από δύο χρόνια, καθώς ο Παναθηναϊκός για να φτάσει στο Final-4 της Βαρκελώνης χρειάστηκε να πετάξει έξω το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης.

-Το 2011 είχαν όπως και φέτος το πλεονέκτημα έδρας οι Ολυμπιακός, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης!

Ομοιότητες:

-Το 2011 ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, δεν αγωνίστηκε στο τελευταίο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με τη Μάλαγα, λόγω τραυματισμού. Φέτος, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της τελευταίας αναμέτρησης με τη Μακάμπι.

-Όπως και να έχει πάντως, την Τρίτη (9/4) ο Ναβάρο θα προέρχεται από τραυματισμό, όπως και το 2011 στην πρεμιέρα της προημιτελικής φάσης.

-Ο Κώστας Τσαρτσαρής πέτυχε μόλις 6 πόντους με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ, ενώ στο τελευταίο παιχνίδι με αντίπαλο τη Μάλαγα είχε μείνει στους 4.

-Ο Παναθηναϊκός έχει κάποιους άπειρους παίκτες στη σύνθεσή του, όπως ακριβώς και το 2011 όταν είχε φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Οι Μπανκς, Μπράμος, Σκορδίλης, Γιαννόπουλος, Γκιστ, Ματσιούλις και Ξανθόπουλος δεν έχουν ξαναπαίξει ποτέ σε πλέι οφ Ευρωλίγκας.

Διαφορές:

-Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν είναι πια στον πάγκο του Παναθηναϊκού, αν μη τι άλλο είναι η μεγαλύτερη και πιο σημαντική διαφορά του Παναθηναϊκού σε σχέση με το 2011.

-Στο τελευταίο παιχνίδι πριν το τζάμπολ των φετινών προημιτελικών, ο Διαμαντίδης έμεινε άποντος. Αντίθετα, το 2011 είχε βάλει 15 πόντους στην εκτός έδρας νίκη επί της Μάλαγα.

-Προερχόταν το 2011 από εκτός έδρας νίκη επί της Μάλαγα και είχε την ψυχολογία με το μέρος του.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ