EUROLEAGUE

Στο ''σπίτι'' του Ερυθρού Αστέρα!

Στο ''σπίτι'' του Ερυθρού Αστέρα!

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται αυτή την εβδομάδα στην Kombank Arena κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα ενώ το Euroleague Greece ''μετακόμισε'' στο Βελιγράδι και σας ξεναγεί στο ''σπίτι'' των Σέρβων (VIDEO, PHOTOS)!

Είναι ένα παιχνίδι, διαφορετικό από τα άλλα. Για την ακρίβεια, είναι το παιχνίδι που είχαν κυκλώσει στο καλεντάρι τους οι άνθρωποι του Ερυθρού Αστέρα αμέσως μετά την κλήρωση της Euroleague 2014-15 στη Βαρκελώνη (10/07).

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Γιάννης Σταυρουλάκης

Ο Ερυθρός Αστέρας υποδέχεται αυτή την Παρασκευή τον Ολυμπιακό και η Kombank Arena θα ζήσει μια ατμόσφαιρα άνευ προηγουμένου! Τον περασμένο Ιούλιο ο Διευθυντής του γηπέδου, Τζόρτζε Μιλουτίνοβιτς, επιβεβαίωσε ότι ο Αστέρας θα παίξει όλους τους εντός έδρας αγώνες της Euroleague στη μεγάλη αρένα του Βελιγραδίου αντί της Hala Pionir, δίνοντας αφορμή για νέα… πάρτι στους Delije! Που; Μα φυσικά, στο γήπεδο που έκαναν ρεκόρ προσέλευσης σε αγώνα EuroCup με 24.232 φιλάθλους στην περσινή αναμέτρηση με την Μπουντιβέλνικ.

Η σχέση μεταξύ των οπαδών των δυο ομάδων έχει περάσει σε άλλα επίπεδα. Από τα coreo και τις επισκέψεις σε αγώνες, ως τα στεφάνια που στέλνουν κάθε χρόνο οι Σέρβοι για το μνημόσυνο της Θύρας 7 και τη συμμετοχή σε ποδοσφαιρικά τουρνουά μεταξύ οπαδών. Δεν ξέρουμε αν οι Delije θα κάνουν νέο ρεκόρ προσέλευσης κόντρα στον Ολυμπιακό, σίγουρα όμως θα ξεπεράσουν τους 16.834 της φετινής πρεμιέρας με τη Γαλατάσαραϊ και τους 15.820 με τη Βαλένθια.

''Η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί του Αστέρα είναι μοναδική στην Ευρώπη! Δίνουν τρομερή ώθηση στα παιχνίδια της ομάδας'' εξήγησε πρόσφατα η παλιά δόξα του συλλόγου και της εθνικής Σερβίας, Ιγκόρ Ρακότσεβιτς, αποθεώνοντας κι αυτός με τη σειρά του τους οπαδούς της Zvezda. Το Euroleague Greece βρίσκεται στο Βελιγράδι και σας ξεναγεί κατ' αρχάς στα γραφεία του Ερυθρού Αστέρα. Δίπλα, ακριβώς, από τα ιστορικά ανοιχτά γήπεδα στο πάρκο Kalemegdan κι εκεί που φυλάσσονται τα τρόπαια της ιστορικής ομάδας που κατέκτησε 10 σερί πρωταθλήματα στην ενωμένη Γιουγκοσλαβία, την περίοδο 1946-1955!

Στο ''σπίτι'' του Ερυθρού Αστέρα!


Το παρόν (Κύπελλο Σερβίας, 2014), το... μέλλον (International Junior Tournament, 2014) και το παρελθόν (Κυπελλούχων, 1974) του Ερυθρού Αστέρα, σε τρία τρόπαια!

Στο ''σπίτι'' του Ερυθρού Αστέρα!


Αμέτρητες φωτογραφίες από το ένδοξο παρελθόν της ιστορικής ομάδας του Βελιγραδίου, στους τοίχους των γραφείων

Στο ''σπίτι'' του Ερυθρού Αστέρα!


Το ''Ερυθρός Αστέρας'', γραμμένο στο κυριλλικό αλφάβητο, δεσπόζει στην είσοδο των εγκαταστάσεων

Στο ''σπίτι'' του Ερυθρού Αστέρα!


Το μπασκετικό τμήμα του συλλόγου ιδρύθηκε στις 4 Μαρτίου 1945, έχοντας το συγκεκριμένο έμβλημα

Στο ''σπίτι'' του Ερυθρού Αστέρα!


Αναγνωρίζετε τον κύριο της φωτογραφίας; Είναι ο πατέρας του Ιγκόρ Ρακότσεβιτς, Γκόραν, ο οποίος αγωνίστηκε ως πόιντ-γκαρντ στον Ερυθρό Αστέρα!

-Θυμηθείτε το οδοιπορικό του SPORT24 στο Βελιγράδι για τα γυρίσματα της ταινίας ''Bićemo prvaci sveta'' (σ.σ. ''Θα γίνουμε πρωταθλητές κόσμου'').

Στο ''σπίτι'' του Ερυθρού Αστέρα!


Η ομάδα του Βελιγραδίου έχει κατακτήσει 15 πρωταθλήματα (τελευταίο, το 1998) και τρία Κύπελλα Γιουγκοσλαβίας, τέσσερα Κύπελλα Σερβίας και το Κύπελλο Κυπελλούχων.

Στο ''σπίτι'' του Ερυθρού Αστέρα!


Τρόπαια και αναμνηστικά σε κάθε γωνιά των γραφείων...

Στο ''σπίτι'' του Ερυθρού Αστέρα!


Η φωτογραφία της Kombank Arena στο περσινό εναρκτήριο ματς με την Λοκομοτίβ Κουμπάν ''υποδέχεται'' τους επισκέπτες των εγκαταστάσεων!

Στο ''σπίτι'' του Ερυθρού Αστέρα!


Οι Σέρβοι δεν ξεχνούν την ιστορία τους, αντίθετα προβάλλουν παντού την μεγάλη ομάδα του παρελθόντος

Στο ''σπίτι'' του Ερυθρού Αστέρα!


Μπάσκετ σε κόκκινο φόντο, στον τοίχο που περιβάλλει το ''στρατηγείο'' των Σέρβων

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ