EUROLEAGUE

Στη Βιτόρια κρίνεται ο "εμφύλιος" προημιτελικός

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε το πλεονέκτημα. Πολύ δύσκολο να βγει κάτι άλλο εκτός από 3ος. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη αν χάσει στη Βιτόρια, είναι το πιθανότερο 6ος. Τι σημαίνει αυτό; "Αιώνιος" προημιτελικός.

Με τη νίκη του στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός εξασφάλισε και μαθηματικά την κατάκτηση του πλεονεκτήματος έδρας . Και αυτό γιατί ακόμη και να μην πάρει νίκη στα ματς που απομένουν δεν απειλείται ούτε από τη Μπασκόνια (16 νίκες), ούτε από τον Παναθηναϊκό (16 νίκες) και αυτό γιατί τους έχει κερδίσει δύο φορές!

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός για να γλιτώσει την 4η θέση χρειάζεται να μην κάνει δύο ήττες παραπάνω από τη Φενέρ. Θα πρέπει δηλαδή να κάνει μια νίκη αν οι Τούρκοι κάνουν τρεις ή καμία νίκη αν οι Τούρκοι κάνουν δύο. Και αυτό γιατί υπερτερεί στην ισοβαθμία με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Εκτός των άλλων η Φενέρ πέρα από τα αγωνιστικά της προβλήματα (τραυματισμοί Μπογκντάνοβιτς και Ντατόμε) έχει και δύσκολο πρόγραμμα, έχοντας να παίξει με την Εφές (εκτός), με την Ρεάλ (εκτός) και την Μπαρτσελόνα (εντός).

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός διεκδικεί ακόμη και την πρώτη θέση. Θα έχει το πάνω χέρι για την 2η τουλάχιστον θέση αν κερδίσει την Ρεάλ και καλύψει τη μεγάλη διαφορά του πρώτου αγώνα (-18). Το σενάριο να ανέβει ψηλότερα είναι δύσκολο, καθώς θα χρειαστεί είτε να καλύψει τη διαφορά σ' αυτό το ματς, είτε στο τελευταίο με την ΤΣΣΚΑ (-6). Διαφορετικά θα πρέπει να κάνει δύο νίκες παραπάνω από τους δύο άλλους μνηστήρες. Ένα σενάριο που θεωρείται ακραίο.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι η πιθανότερη θέση του Ολυμπιακού είναι η 3η. Που ισοδυναμεί με σταύρωμα με τον 6ο της κανονικής περιόδου, που δεν αποκλείεται να είναι ο Παναθηναϊκός. Οι "πράσινοι" διατηρούν μαθηματικές ελπίδες για την 4άδα (χρειάζονται όμως διπλό στη Βασκόνια και αρνητικά αποτελέσματα από τη Φενέρμπαχτσε). Αν δεν κερδίσουν τους Βάσκους τότε το πιθανότερο είναι να καταλήξουν στην 6η θέση. Υπάρχει βέβαια και το απίθανο σενάριο να νιώσουν απειλή από τον Ερυθρό Αστέρα ή την Εφές, που θα πρέπει να κάνουν όμως δύο παραπάνω νίκες στα τελευταία τρία ματς.

Που καταλήγουμε; Στο ότι το πιθανότερο σενάριο αν ο Παναθηναϊκός χάσει στη Βιτόρια είναι να δούμε για δεύτερη φορά στην ιστορία της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης "αιώνιο" προημιτελικό.

Αναλυτικά η κατάταξη

ΤΣΣΚΑ 20-7

Ρεάλ 19-7*

Ολυμπιακός 19-8

Φενέρμπχτσε 17-10

---

Παναθηναϊκός 16-11

Μπασκόνια 16-11

Εφές 15-12

Ερ. Αστέρας 15-12

*Εκκρεμεί το ματς με την Μπαρτσελόνα που ξεκίνησε στις 22.00

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ