EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Παλικαρίσια νίκη"

Σφαιρόπουλος: "Παλικαρίσια νίκη"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξήγησε εξήγησε ότι το θετικό αποτέλεσμα στο ματς με τη Λαμποράλ Κούτσα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αυταπάρνηση των παικτών του ενώ αναφέρθηκε στους Βασίλη Σπανούλη, Γιάννη Αθηναίου.

Ο Ολυμπιακός εξαφάλισε και μαθηματικά την πρόκρισή του στο TOP-16 και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έκανε λόγο για μια παλικαρίσια νίκη απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού εξήγησε στην αρχική του τοποθέτηση: "Ήταν μία παλικαρίσια νίκη για την ομάδα. Η νίκη ήρθε από δύο παράγοντες. Ο πρώτος είναι η ομαδικότητα που δείξαμε σε άμυνα κι επίθεση και ο δεύτερος είναι η αυταπάρνηση των παικτών. Θέλω να τους δώσω πολλά συγχαρητήρια. Παίζαμε με μία ομάδα που ήθελε να διεκδικήσει την πρώτη θέση. Γνωρίζετε πόσες απουσίες είχε η ομάδα μας. Είχαμε τον έλεγχο σε όλη σχεδόν την διάρκεια του αγώνα. Αναγκάσαμε μία άκρως επιθετική ομάδα να σκοράρει 52 πόντους, όταν εκτός έδρας έχει μέσο όρο 8".

Εν συνεχεία στάθηκε στην αμυντική λειτουργία των "ερυθρόλευκων" απέναντι στους Βάσκους του Βέλιμιρ Περάσσοβιτς: "Η άμυνά μας ήταν καταπληκτική. Η άμυναμάς έδωσε το παιχνίδι. Σίγουρα κάποια καλάθια χάθηκαν από την υπερπροσπάθεια των παικτών και την κούραση. Είναι πιλύ μεγάλη νίκη αναγνωρίζοντας τα προβλήματα και τις απώλειες που έχουμε".

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε και μαθηματικά στο TOP-16 όμως ο Σφαιρόπουλος κρατά χαμηλούς τόνους ενόψει της συνέχειας: "το ζητούμενο είναι να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους, να ξεκουράσουμε τους παίκτες που έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια και να δούμε πότε θα είναι έτοιμοι οι παίκτες που αναρρώνουν. Συγχαρητήρια στους παίκτες για την υπερπροσπάθεια και την αυταπάρνησή τους. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο. Το παιχνίδι δεν ήταν καλό ποιοτικά, αλλά ο κόσμος είδε τους παίκτες να κάνουν μία υπερπροσπάθεια, να παλεύουν και να βουτούν στο παρκέ. Ευχαριστούμε τον κόσμο και τον θέλουμε κοντά μας".

Για το πρόβλημα του Βασίλη Σπανούλη , είπε: "Υπέστη διάστρεμμα, όταν προσγειώθηκε στο παρκέ στο τελευταίο σουτ που έκανε. Θα δούμε αύριο αν πονάει και πώς θα είναι".

Τέλος, ο Έλληνας κόουτς ρωτήθηκε για την απόδοση του Γιάννη Αθηναίου: "Παρότι δεν μου αρέσει να αναφέρομαι μεμονωμένα στους παίκτες, τον πιστεύουμε, όπως όλους τους παίκτες. Το πιο σημαντικό για εμένα, είναι η άμυνα που έπαιξε στην τελευταία περίοδο. Εχει το μακρινό σουτ και είναι ένας χρήσιμος παίκτης, όπως όλοι στην ομάδα".

Περάσοβιτς: "Με τέτοια ποσοστά δεν κερδίζεις τον Ολυμπιακό"

Από την πλευρά του, ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς στάθηκε στο κακό ξεκίνημα των Βάσκων στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας: "Στο ξεκίνημα του αγώνα κάναμε 11 λάθη. Αυτό ήταν το κλειδί, καθώς ό,τι κι αν κάναμε μετά, είχαμε πρόβλημα. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερη άμυνα. Είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε το προβάδισμα, αλλά σε κάποια σημεία δεν κάναμε πολλά σωστά. Με τέτοια ποσοστά δεν κερδίζεις τον Ολυμπιακό μέσα στην έδρα του. Παίξαμε ένα πολύ άσχημο επιθετικό παιχνίδι και ο Ολυμπιακός νίκησε δίκαια".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ