EUROLEAGUE

Σερμαντίνι: "Να περάσουμε στον τελικό για να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας"

Σερμαντίνι: "Να περάσουμε στον τελικό για να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας"

Ο Γκιόργκι Σερμαντίνι μίλησε στο Sport24.gr για την πρόκριση του Ολυμπιακού στο φάιναλ-φορ, τους ψηλούς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά και τον κόσμο των Πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο φάιναλ-φορ του Λονδίνου, τέταρτο τα τελευταία πέντε χρόνια, όπου θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στα ημιτελικά.

Ο Γκιόργκι Σερμαντίνι ήρθε στους Πειραιώτες στα μέσα της σεζόν και έδωσε σημαντικές λύσεις στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, βοηθώντας τους "ερυθρόλευκους" να φτάσουν στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Ο Γεωργιανός σέντερ μίλησε στο Sport24.gr για την πρόκριση των Πειραιωτών στο φάιναλ-φορ, της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τους ψηλούς της, οι οποίοι αποτελούν τη γραμμή κρούσης της, αλλά και το αν αισθάνεται έτοιμος για το μεγάλο ραντεβού...

- Πώς αισθάνεσαι που θα πάρεις στο φάιναλ-φορ του Λονδίνου;

" Συγχαρητήρια σε όλους στην ομάδα που καταφέραμε να βρεθούμε στο Λονδίνο. Όλοι θέλουν να πάρουν μέρος σε ένα φάιναλ-φορ. Είμαστε έτοιμοι, έχουμε προπονηθεί καλά και πιστεύω πώς θα είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. Θεωρώ ότι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πάρουμε τη νίκη κόντρα στους Ρώσους".

- Είχες στο μυαλό σου όταν ήρθες στον Ολυμπιακό ότι μετά από μερικούς μήνες θα βρισκόσουν με την ομάδα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης;

" Όταν ήρθα εδώ ήθελα να δουλέψω και να προσπαθήσω ακόμα περισσότερο για να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της. Τώρα, είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε να πάμε στο Λονδίνο".

- Αντίπαλος στα ημιτελικά της Ευρωλίγκας είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Μία ομάδα με μεγάλο μπάτζετ, εμπειρία, πολύ καλούς παίκτες...

" Και η Εφές, ήταν μία ομάδα με καλό προπονητή, πολύ καλούς παίκτες και μεγάλο μπάτζετ... Η ΤΣΣΚΑ παίζει πολύ καλά, όμως είναι ένα παιχνίδι και φυσικά θέλουμε να νικήσουμε και να περάσουμε στον τελικό για να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας".

- Οι Ρώσοι διαθέτουν πολύ ισχυρή φροντ-λάιν είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις τον Κρστιτς, τον Καούν;

" Έχω παίξει κόντρα στον Κρστιτς. Είμαι έτοιμος θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να βοηθήσω την ομάδα μου και να κάνω πιο εύκολο το έργο των συμπαικτών μου. Αυτό, όμως που μετράει σε τέτοια παιχνίδια είναι η νίκη, ανεξάρτητα από το ποιος θα παίξει καλά".

- Πιστεύεις πώς το ότι είστε πρωταθλητές Ευρώπης μπορεί να λειτουργήσει υπέρ σας; Για παράδειγμα να κατακτήσετε τον τίτλο για δεύτερη διαδοχική φορά, κάτι που είναι πάρα πολύ δύσκολο.

" Όλοι σκέφτονται ότι ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής Ευρώπης και έχει πίεση. Όλοι έχουν πίεση και πιστεύω οι άλλοι περισσότερο από εμάς. Εμείς βρισκόμαστε εδώ, είμαστε στο Λονδίνο για να υπερασπιστούμε τον τίλο μας και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Διαθέτουμε πολύ καλούς παίκτες με πολύ μεγάλη εμπειρία, όπως για παράδειγμα ο Σπανούλης".

- Θεωρείς πώς το δυνατό σημείο της ΤΣΣΚΑ είναι η φροντ-λάιν της; Το "κλειδί" στο ματς θα είναι το πώς θα αντιμετωπίσετε τους ψηλούς των Ρώσων;

" Θα κοιτάξουμε στην προπόνηση να βελτιωθούμε και να είμαστε έτοιμοι, όχι μόνο για τους ψηλούς της ΤΣΣΚΑ, αλλά για ολόκληρη την ομάδα. Στον χρόνο που μας απομένει μέχρι το φάιναλ-φορ θα δουλέψουμε για να είμαστε σε καλή κατάσταση και θεωρώ ότι οι είμαστε έτοιμοι".

- Έχετε σκεφτεί ότι η ΤΣΣΚΑ θέλει να πάρει εκδίκηση για την περυσινή της ήττα στον τελικό;

" Σίγουρα εκείνοι θα έχουν την πίεση. Θα το έχουν σκεφτεί υποθέτω. Θα προσπαθήσουν να νικήσουν και να δείξουν ότι είναι καλοί. Σε τέτοια παιχνίδια εκείνο που μετράει είναι η νίκη, κανείς δεν θα κοιτάξει την διαφορά, θέλει θετικό αποτέλεσμα ακόμα και με ένα πόντο για να πάρει το "εισιτήριο" για τον τελικό".

- Έχετε πίεση για το αποτέλεσμα;

" Έχουμε την ίδια πίεση με τις υπόλοιπες ομάδες που βρίσκονται στο φάιναλ-φορ. Είμαστε μεταξύ των καλύτερων ομάδων της Ευρώπης και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Δεν υπάρχει... ξεχωριστή πίεση για εμάς επειδή κατακτήσαμε τον τίτλο πέρυσι".

- Ένα μήνυμα για τον κόσμο που σας στήριξε και θα βρεθεί στο Λονδίνο;

" Σας περιμένουμε στο Λονδίνο πιστεύω θα μας βοηθήσετε πολύ!".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ