EUROLEAGUE

Σανικίτζε: "Η τύχη ευνοεί τους δυνατούς"

Σανικίτζε: "Η τύχη ευνοεί τους δυνατούς"

Ο Βίκτορ Σανικίτζε μίλησε στο Sport24.gr για τη νίκη της Σιένα κόντρα στον Ολυμπιακό, τη συνέχεια των Ιταλών στην Ευρωλίγκα, αλλά και το... κόλλημα του χρονομέτρου στα τελευταία δευτερόλεπτα (video).

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τη Σιένα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με 74-72 για την τέταρτη αγωνιστική του "Top-16" της Ευρωλίγκας.

Οι παίκτες, όμως του Γιώργου Μπαρτζώκα έχουν λόγο να διαμαρτύρονται, καθώς στην προτελευταία επίθεση της αναμέτρησης το χρονόμετρο κόλλησε στα 10 δευτερόλεπτα πριν το τέλος για περίπου 3,6'', όπως μετρήθηκε.

Οι πρωταθλητές Ιταλίας πήραν τη μπάλα και ο Μπόμπι Μπράουν σημείωσε το τελικό 74-72 για τη Σιένα, η οποία πήρε μία σπουδαία νίκη, ολοκληρώνοντας ένα σερί 7-0 σε περίπου μισό λεπτό.

Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στο "Top-16" της Ευρωλίγκας για την ομάδα του Λούκα Μπάνκι που συνεχίζει να ενθουσιάζει με τις εμφανίσεις της, αν αναλογιστεί κανείς ότι από την πρώτη φάση πέρασε με ρεκόρ 5-5.

Ο Βίκτορ Σανικίτζε, ο οποίος αγωνίστηκε 22 λεπτά και πέτυχε 9 πόντους, μαζεύοντας παράλληλα και 8 ριμπάουντ μίλησε στο Sport24.gr για τη νίκη της ομάδας του απέναντι στον Ολυμπιακό, τις εμφανίσεις των Ιταλών στη β΄φάση της Ευρωλίγκας, αλλά και το... κόλλημα του χρονομέτρου στα τελευταία δευτερόλεπτα.

" Κάθε παιχνίδι που παίζουμε αγωνιζόμαστε για τη νίκη. Είχαμε κάποιους τραυματισμούς, όμως παίξαμε ως ομάδα. Κάναμε ένα πολύ καλό ματς απέναντι στον πρωταθλητή Ευρώπης. Ξέραμε ότι το έργο μας δεν θα ήταν εύκολο, όμως αγωνιστήκαμε όπως μας είπε ο προπονητής και πάνω σε αυτά που είχαμε δουλέψει, φτάνοντας στο θετικό αποτέλεσμα", ήταν τα πρώτα λόγια του Βίκτορ Σανικίτζε, ο οποίος στη συνέχεια πρόσθεσε:

" Ο Ολυμπιακός είναι μία πολύ ισχυρή ομάδα και εμείς πήραμε μία σπουδαία νίκη. Είμαστε ικανοποιημένοι. Τώρα, όσον αφορά το που μπορούμε να φτάσουμε δεν το ξέρω πραγματικά.

Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και συνεχίζουμε. Εμείς δεν αρχίσαμε καλά τις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις, αλλά ανεβάσαμε την απόδοση μας και πλέον στο "Top-16" μετράμε τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Βρήκαμε δυσκολίες στο δρόμο μας, σταθήκαμε και τυχεροί κάποιες φορές, όμως η τύχη ευνοεί τους δυνατούς".

Στη συνέχεια, ο Γεωργιανός φόργουορντ αναφέρθηκε στο ιταλικό πρωτάθλημα και την ανανέωση του καλοκαιριού στην ομάδα: " Τώρα στρέφουμε την προσοχή μας στο ιταλικό πρωτάθλημα. Θα πρέπει να βγάλουμε από το μυαλό μας το σημερινό (18/01) παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Βλέπουμε την κάθε αναμέτρηση ξεχωριστά και όπου φτάσουμε στο τέλος. Η Σιένα το καλοκαίρι άλλαξε πολύ, όμως δείχνουμε και πάλι ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας".

Τέλος, ο Σανικίτζε ερωτηθείς για το χρονόμετρο που κόλλησε είπε: " Δεν ξέρω. Τι να πω θα δούμε. Εμείς είμαστε ικανοποιημένοι από την εμφάνιση που κάναμε και τη νίκη".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ